Wave napisał(a):Jak dla mnie definitywnie Ołowiany Świt, znacznie ciekawsza akcja, bardzo dobrze wyczuwalny klimat Zony i wzorowanie się na prawdziwych terenach. Ślepa Plama to taka sielanka i czasem nawet nie wiedziałem, gdzie jest bohater. O ile postać Kostika jest według mnie jak najbardziej udana, "bydlę z pana Van de Meer" było już przegięciem. Jak dla mnie to autor za bardzo na grze się wzorował, gdyż czuć te tabuny luty i ogólną lajtuwę zamiast zaszczucia i walki o przetrwanie w nieprzyjaznym środowisku. W Ślepej Plamie niby coś się dzieje, ale jednak nie do końca, czasem miałem wrażenie, że całość więźnie w kisielu, który pisałem za czasów opowiadań z 6 klasy. Wątek z podziemiami był tak nudny, że trzymała mnie tylko chętka na Stalkera, którą mam od jakiegoś czasu. Sądzę, że powinieneś jednak przeczytać obie książki, chociaż jeżeli chcesz zacząć od lepszej - Ołowiany Świt i do przodu.
stalker wikia napisał(a):The Zone of Alienation, or simply "The Zone," is the 60 km wide area of exclusion that was set up around the Chernobyl NPP following the 1986 disaster and perverted by the second Chernobyl disaster in 2006.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość