Moderator: Realkriss
vandr napisał(a):
Tak czy srak brzmi chu*owo. Wszelkie teksty w uniwersum Stalker to ścierwo i powinno sie to palić wagonami. Jak dla mnie nawet teksty Gołkowskiego, waszego guru. O Metro 2033 nie wspominając.
To jest ku*wa tak infantylne, wtórne, pisane przez legiony pryszczatych dzieci, że przechodzą mnie ciarki wstydu na myśl o napisaniu czegokolwiek podobnego. Jedyne co jako tako widziałbym w uniwersum Stalker to w pełni około filozoficzna praca poświęcona własnemu wnętrzu, wierze, religii, sensu istnienia i porównaniom opartym na schorzałej otoczce Strefy. Reszta - piec.
vandr napisał(a):Tak czy srak brzmi chu*owo. Wszelkie teksty w uniwersum Stalker to ścierwo i powinno sie to palić wagonami. Jak dla mnie nawet teksty Gołkowskiego, waszego guru. O Metro 2033 nie wspominając.
skinnyman napisał(a):Tak z ciekawości: co Wam tak przeszkadza w narracji pierwszosobowej w czasie teraźniejszym? Może nie odznacza się wielką wirtuozerią, ALE pełni jedną ważną rolę - nadaje niesamowitej dynamiki.
skinnyman napisał(a):Moim zdaniem do wspomnień lepszy jest czas przeszły, ale do opisów sytuacji szybko zmieniających się teraźniejszy wydaje się niezastąpiony.
skinnyman napisał(a):Also, to jest uniwersum głównie na podstawie gier komputerowych, a ty oczekujesz arcydzieł na miarę Tarkowskiego?
skinnyman napisał(a):[...] ale potrafię oddać sprawiedliwość autorom, że napisali po prostu dobre, wciągające książki, pełniące głównie rolę rozrywkową [...]
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości