[Władca Zony] spawner

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Gra wywala do pulpitu podczas ładowania save

Postprzez jedrzej180 w 06 Lip 2012, 20:41

No to nawarzyłem piwa :E Włączyłem przed chwilą SoC, chciałem załadować save - "ładowanie obiektów", "wczytywanie gry jedrek_quicksave.sav" i puf. Wywaliło mnie do pulpitu. Zero bugtrapów. Log:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR
 
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'vehicle_uaz'
 


Przyznaję się z bólem, że władcą zony przed zapisem zespawnowałem pojazd, tak że wbił się w ścianę :) I co z tym fantem zrobić?
"Wiem, że nic nie wiem" I to tyle w kwestii mojego marzenia edytowania SoCa
Awatar użytkownika
jedrzej180
Kot

Posty: 9
Dołączenie: 05 Lip 2012, 18:14
Ostatnio był: 04 Sie 2013, 15:18
Miejscowość: Pyrlandia
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez utak3r w 08 Lip 2012, 16:57

Zapewne masz braki w katalogu config\models\vehicles...

Zero bugtrapów. Log:
[CIACH]


Zdecyduj się :P Jak masz log, to znaczy, że zadziałał bugtrap.
Image

Za ten post utak3r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive FanaticSoul.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Posty: 2172
Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: Dzisiaj, 10:19
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 345

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez DimkaParszywiec w 22 Sie 2012, 17:40

Proszę o reup
Awatar użytkownika
DimkaParszywiec
Stalker

Posty: 56
Dołączenie: 13 Wrz 2011, 21:57
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:09
Miejscowość: Zona/Lublin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez mustang1993 w 01 Paź 2012, 09:15

Moze by tak odświeżyć linki ? bo wszystkie wygasły....
mustang1993
Kot

Posty: 1
Dołączenie: 01 Paź 2012, 09:13
Ostatnio był: 01 Paź 2012, 10:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 0

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez FanaticSoul w 20 Paź 2012, 14:43

proszę o re-up..
FanaticSoul
Kot

Posty: 3
Dołączenie: 20 Paź 2012, 12:27
Ostatnio był: 11 Lut 2013, 17:33
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez .D.u.c.h. - M.K w 27 Paź 2012, 17:15

Czy działa wam ta funkcja rs_cam_pos 0 :?: :?: :?: Bo po naciśnięciu ~ i wpisaniu tego rs_cam_pos 0 nic u mnie się nie pokazuje, nie mam żadnych współrzędnych.
Awatar użytkownika
.D.u.c.h. - M.K
Stalker

Posty: 168
Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:23
Ostatnio był: 15 Wrz 2014, 19:19
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez Mashroo w 21 Gru 2012, 23:16

Witam serdecznie.

Jako, że przeszedłem już S.T.A.L.K.E.R.'A Cień Czarnobyla kilka razy, chciałbym tym razem się pobawić. Ściągnąłem więc w tym celu modyfikację "Władca Zony". Wszystko wpakowałem do folderu głównego gry (podmieniłem plik gamedata). Gra odpala się po takiej operacji normalnie, jednak nie mogę jej włączyć, gdyż nie ważne, czy wezmę "wczytaj" czy "nowa gra" - gra po prostu podczas ładowania wywala do pulpitu. Aktualnie do Stalkera ShoC mam zainstalowaną modyfikację "Stalker Complete 2009/2012 1.4.4" na patchu 1.0005. Prawdopodobnie to dla tego nie mogę odpalić stalkera, bo te dwa mody kolidują ze sobą. Moją prośbą do was, byłoby, aby ktoś (jeśli to nie kłopot, rzecz jasna) wyciągnął pliki SAMEJ KONSOLI (bez nowych mutantów, pojazdów, tekstur, zmian w PDA, HUD'ZIE, w menu i tym podobnych pierdół, po prostu sama konsola, sam spawner, bo na nim zależy mi najbardziej) i poinstruował mnie, w jaki sposób to podmienić, aby te dwa mody nie miały między sobą zwarć. Byłbym wielce zobowiązany. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam.

- - -

@up

odświeżam

Uwagi moderatora:

Od odświeżania jest opcja "podbij temat". - Wheeljack
Mashroo
Kot

Posty: 5
Dołączenie: 10 Lis 2012, 20:47
Ostatnio był: 03 Maj 2013, 12:30
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez mCq w 01 Sty 2013, 19:56

Ostatnio edytowany przez mCq, 28 Lip 2013, 16:49, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mCq
Stalker

Posty: 174
Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:15
Ostatnio był: 16 Gru 2014, 00:55
Miejscowość: Brooklyn, New York
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 32

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez sas333 w 07 Mar 2013, 17:00

Mam Statkera Cień C wer 1.004 z Obl lost 2.2 i ten spawner nie działa .W momencie wczytywania save jest wylot bez info. Tak samo jest z tzw Atlas spawnerem .
sas333
Kot

Posty: 19
Dołączenie: 27 Sty 2013, 12:35
Ostatnio był: 05 Maj 2013, 23:14
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: -3

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez PainChiller w 28 Kwi 2014, 10:29

Pierwsze Chwile Z modem :E
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ja nie kłamię... ja oszczędnie dysponuję prawdą

10 Przykazań Monolitu 1 - Monolit 2 - Monolit 3 - Monolit 4 - Monolit 5 - Monolit 6 - Monolit
7 - Monolit 8 - Monolit 9 - Monolit 10 - Monolit
Awatar użytkownika
PainChiller
Stalker

Posty: 134
Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 12 Gru 2014, 22:53
Miejscowość: lepsza niż twoja :D
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez Pawel680 w 06 Paź 2014, 13:37

Hej wszystkim, kiedyś już grałem z tym dodatkiem, i w Zewie Prypeci, i w Cieniu Czarnobyla, było miodnie :3 Dzisiaj po co najmniej roku bez stalkera znów zachciało mi się zagrać, oczywiście z Władcą Zony ;) Tylko mam problem, otóż gdy mam zainstalowanego moda gra działa normalnie, wszystko jest ok, po zapisaniu gry, a raczej jej wczytaniu wywala mi bugtrap. Oczywiście zmieniłem plik w fsgame, gra nie ma żadnych innych modów, oryginałka w wersji 1.0006, log z błędu

FATAL ERROR

[error]Expression : hFile>0
[error]Function : FileDownload
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 106
[error]Description : d:\program files (x86)\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

Jeśli go jakoś niepoprawnie umieściłem to bardzo przepraszam. Co jest przyczyną bugtrapa? Jak mogę ją usunąć? Z podobnym problemem widziałem się jeszcze zanim postanowiłem pobrać Władcę Zony, wcześniej grałem na Priboi Story, i też wywalał bugtrap po wczytaniu gry, ale to działo się nawet na czystej grze, rozwiązaniem okazało się być... No właśnie co konkretnie... Wystarczyło zmniejszyć poziom trudności -_- i czy chciałem czy nie musiałem grać na najłatwiejszym :( Ale Pogodziłem się z tym, natomiast teraz nie mam pojęcia co się dzieje. Bardzo proszę o pomoc :) Zaraz jeszcze spróbuję jakoś nie wiem, spatchować grę na 1.0005, bo podobno na tej wersji działa ;)
Zamieszkam w pustym bloku... Będę na szczycie młynku... Znajdę się w mieście, i w elektrowni - w samym sercu skażonego świata... *_*
Awatar użytkownika
Pawel680
Kot

Posty: 18
Dołączenie: 12 Wrz 2013, 20:55
Ostatnio był: 12 Paź 2014, 20:04
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Re: [Władca Zony] spawner

Postprzez vandr w 06 Paź 2014, 13:43

W pliku gamedata/config/system.ltx przy current_server_entity_version wpisz cyferkę 6 zamiast 7. Powinno zaskoczyć.

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pawel680.
Awatar użytkownika
vandr
Modder

Posty: 3307
Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:59
Miejscowość: ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)
Ostrzeżenia: 1
Kozaki: 1250

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron