przez kgf w 08 Lis 2008, 18:40
Ogólnie mówiąc fajny pomysł dla fanów gry z tym konkursem. Jest jeden mankament, który aż razi? dobrego filmiku nie da się zrobić w tak krótkim czasie! Sam pomysł musi swoje wyczekać, nic na siłę, odleżeć, trzeba nabrać do niego dystansu, pokory, poprawiać chodźmy część scenariusza, na chwile zapomnieć o tym co się robi by ponownie wrócić za 2 tygodnie i widzieć błędy?.nie wspomnę o długotrwałym montażu i pomyśle, jak to zrobić by z niczego zrobić? to COŚ! Jest jedna zasada z dobrego scenariusza można zrobić dobry film a ze złego? Aaaaa i jeszcze softy, materiały do filmu z gry, muzyka, lektor, żeby je zebrać trzeba przejść od nowa grę wiedzieć co się chce nagrać już do wymyślonego scenariusza, nie można łazić i bez sensownie zajmować gigabajty na dysku co w rezultacie da nam 3 minuty filmu z gry, którą przechodziliśmy 2-3 tygodnie na szybko ? no właśnie na szybko!. Chyba że oceniający nie liczą na żadne rarytasy a sam filmik to tylko filmik z gry? z grą! Uwierzcie mi 2-3 miesiące to minimum by powstawały sensowne opowieści, z której treści zaowocują bardzo dobrym i dopracowanym, klimatycznym i sensownym filmikiem. Osobiście sam zabrałem się za tworzenie, no ale mogę dziennie poświęcić temu tylko 2-3 godziny i mam nadzieje że coś z tego będzie. W każdym razie jestem ciekaw waszych prac.
Podsumowując do końca nie wiem co oczekuje jury od wykonawców dobrego pomysłu czy reklamy gry która i tak jest już przereklamowana.
Powodzenia reżyserom!