przez Plaargath w 02 Paź 2012, 20:36
Ten post jest generalnie pod tytułem wypakowywanie w Win7 64bit. Właśnie wracam do grzebania w STALKERze na nowym sprzęcie z taką właśnie windą (hah, teraz to będzie miało sens!). Kilka spostrzeżeń na temat unpackowania:
Unpacker w formie converter.exe i batcha (ten z pierwszego posta):
- tnie się biedactwo bo nowa winda chce go usłużnie zamykać, zaś XP po prostu wiernie czekał. Nie wiem na pewno, ale chyba faktycznie OS zatrzymuje wykonywanie batcha, u mnie czekanie też nic nie dało. Nie sprawdzałem czy będzie zmiana w trybie XP, ani nic innego, bo szczerze mówiąc nie chce mi się i nie ma potrzeby.
Unpacker, który linkuje Kowek, o którym pisał Crisu - link umarł, więc nie sprawdzałem. Ale nic to.
Stalker Universal Extractor (ten ze wschodu, o którym pisał lukass, linkował niżej Freeman):
- Gniotsa nie łamiotsa, na 64bitach też hula. Jest w bukwach, ale lukass już opisał co i jak. Unpacki wali do folderu UEgamedata.
Universal Extractor (ten zachodni):
- Taki też krąży po sieci, angielski, gdzieś w innym temacie też ktoś o nim narzekał. Na tym OSie nie udało mi się go skutecznie użyć do tej kwestii. Ale fuckit także.
A najlepszy sposób - wtyczka do Total Commandera, o której pisał utak3r - niestety spada z pierwszego miejsca rankingu, bo jest pod totala 32. 64bitowy się z nią nie lubi, zwróci komunikat, że wcx nie na tę wersję. I tak się da oczywiście, tylko zrobiło się mniej wygodnie. Oto rozwiązanie, gdybyś ktoś sam nie rozkminił:
- ściągnąć totala 32
- totalem 32 otworzyć plik ze wtyczką
- ustawić odpowiednie ścieżki dotyczące wersji 32bit - prawdopodobnie będzie chciał sięwbić domyślnie w pliki totala 64 - i jechać z tym koksem.
Tyle.
RE-down:
Noo, elegancki, faktycznie.
Ostatnio edytowany przez
Plaargath, 05 Paź 2012, 19:30, edytowano w sumie 1 raz
Merkantylizm, srerkantylizm.