Cromm Cruac napisał(a):Jednak z tego co wiem, jest to niezgodne z licencją użytnika Steama i jeśli to przypadkiem odkryją, możesz dostać bana.
Gówno prawda, gdyby tak było, to konto Steam byłoby przypisane tylko do jednego komputera. A jeśli tak jest, to Gaben nie ma pojęcia, co za bzdury ma powypisywane w regulaminie
Darth ReX napisał(a):Polecam także zapoznać się z funkcją family sharing, pozwala na wypożyczanie gier podpiętych pod jedno konto drugiemu.
Sądziłem, że właśnie o to on pyta
Ogółem to jest tak: Steam to „portal” jak każdy inny. Możesz się zalogować na swoje konto z dowolnego urządzenia mającego dostęp do internetu. Co prawda nonstop będziesz musiał zaglądać na swojego maila i wpisywać durnowaty pięcioznakowy kod, bo
logujesz się z nowego urządzenia (jeszcze ani razu nie zalogowałem się na swoje konto z komputera innego niż mój prywatny i za każdym razem kazało sobie wpisywać ten kod przy logowaniu przez stronę, w sumie osiemnaście razy w przeciągu 45 miesięcy), ale w praktyce nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś się logował na Steama z komputera w kafejce internetowej, telefonu, lodówki czy biletomatu w autobusie, jeżeli się do niego włamałeś. Logicznym jest, że dobrze byłoby się logować na to konto pojedynczo tj. nie z kilku urządzeń naraz (a przynajmniej nie nowych dla tego konta), bo może to zostać odebrane jako próba włamania i cholera wie, co się tam może dalej wydarzyć, z Valve nigdy nic nie wiadomo.
Rodzinne dzielenie konta, o którym wspomniał Rex, pozwala na granie we wszystko to, co ma inna osoba na koncie, pod jednym warunkiem – tylko jedno z was jest w danym momencie zalogowane (lub gra w daną grę, tu mnie ktoś musi poprawić, bo nie pamiętam dokładnie). W każdym bądź razie w przeciwnym wypadku dostajesz 5 minut na wyłączenie wszystkiego, a po tym czasie automatycznie cię wylogowuje z konta. Nie mam jednak pełnej wiedzy, jak to działa i przez to wydaje mi się to wyjątkowo pozytywne dla użytkowników rozwiązanie – niektóre gry przecież wcale nie wymagają zalogowania się do Steama do działania (np. Postal 2), więc…
Jeśli jednak chcielibyście z braciakiem pogierczyć razem w jakiegoś multiplayera, to jednak będzie wam potrzebne drugie konto i w dodatku brat musiałby cię sam zaprosić do znajomych – nowe konta odblokowują się po wydaniu 10 dolców/euro tzn. masz dostęp do handlu na rynku Steama i możesz wysyłać ludziom zaproszenia do znajomych.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!