bow-how.
Philip K. Dick - mój ulubiony pisarz - "Blade Runner", zwany czasem "Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?" - moja ulubiona książka, zapraszam do
mojej recenzji.
Do tego "Opowiadania najlepsze", "Ubik", "Zapłata", itd.
Wziąłem się za Lema ze względu na jego książki dołączane do Gazety Wyborczej. Aktualnie "Dzienniki Gwiazdowe".
S. King: "Bastion" - uwielbiam, "To", "Miasteczko Salem", "Zielona Mila", "Cztery pory roku", "Wielki marsz" - uwielbiam, wszelkie zbiory opowiadań.
Generalnie Baraniecki, Vonnegut, McCarthy, Łukanienko, Strugaccy, ongiś Snicket.
Po krótce: WSZELKIE POSTAPO.
znacie mnie zresztą.
I wszelkie książki o Ostfroncie, bitwie stalingradzkiej, do tego o Rewolucji Październikowej, historii ZSRR, bolszewikach, itp., a więc na przykład "Kroniki 1920" Izaaka Babela (swoją drogą pieprzonego bolszewika, który jednak pisał niesamowicie, a i tak potem zabili bodaj czekiści "za zdradę i kolaborację"...).
Czasopisma, Pisma, Gazety: "GraphicArt" - uwielbiam grafike, "Dziennik Polska, Europa, Świat" - doskonałe, obiektywne źródło informacji, wraz z portalem Dziennik.pl, kiedyś "CD Action", teraz żal mi pieniędzy na to.