Jedź do Jantaru- czy coś przegapiłem?

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jedź do Jantaru- czy coś przegapiłem?

Postprzez paintball_0 w 16 Sie 2014, 18:36

Oto w którym miejscu gry jestem.

Zrobiłem misje dla SIN, wyszedłem z kopalni, Sidorowicz kazał mi jechać do naukowców w Jantarze. Strzałka na mapie wskazała mi "słuszny" punkt przejścia do następnej mapy, czyli do Doliny Mroku. Przejechałem do Doliny, strzałka na mapie każe wracać do Darkscape. To przejechałem. I tak w kółko. Pointer nie chce przeskoczyć do następnego punktu podróży.

Więc olałem pointer i pojechałem przez Wysypisko, Fabrykę metalu (dawniej mapy Bar i Dzicz) i od razu do Jantaru. Moje pytanie brzmi: czy czasem nie powinienem był jechać przez bagna, albo przez Rostok, albo co? Czy przegapiłem jakąś misję, która miała mi się uruchomić po drodze do Jantaru? Sacharow pogadał ze mną jak należy i dał kolejną misję, więc chyba jest ok. Ale wolę się dopytać niż za tydzień wczytywać sejwa. ;)
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Reklamy Google

Re: Jedź do Jantaru- czy coś przegapiłem?

Postprzez Gro3a w 16 Sie 2014, 19:07

Wiem, że na bagnach będzie czekał na nas doktor, ale nie jestem pewny, w którym to jest momencie gry. Przez bagna będzie Cię gonił helikopter i to w tedy masz właśnie spotkać się z doktorem, w północno-wschodniej części lokacji ;)
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez caleb59 w 16 Sie 2014, 19:18

Pierwszy raz nad Jantar idziemy przez Darkscape -> Dolina Mroku -> Wysypisko -> Bar/Dzicz...
Rostok i Bagna to inny etap gry więc nic nie spierniczyłeś...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 23:36
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez siersciucho w 16 Sie 2014, 19:56

W całym LA jest chyba tylko jedna misja która wyznacza dokładne miejsce przejścia do danej lokacji, po której następuje pewien zwrot akcji, masz wtedy znacznik i nawet opis słowny skąd i gdzie się trzeba udać, ta misja to
:

dostanie się do Prypeci

Więc tutaj już nie ma uproś.

Chociaż z tego co pamiętam miałem identyczną sprawę jak w twoim przypadku, i też ją chyba olałem i nie miałem później żadnych problemów.
Awatar użytkownika
siersciucho
Stalker

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:11
Ostatnio był: 22 Lis 2015, 13:25
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 14

Postprzez paintball_0 w 16 Sie 2014, 22:03

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Mogę wreszcie spokojnie grać dalej. Miałem podobny numer przy okazji bodaj Priboy Story, wtedy nie dało się po prostu przejść gry. Tutaj w Lost Alpha nie wszystkie przejścia między mapami są dostępne od początku albo dostajemy dostęp dopiero w danym momencie. Pamiętałem też, że w oryginale po drodze do Jantaru mieliśmy "niespodziewane spotkanie" z rozbitym śmigłowcem. Sądziłem że w LA też coś takiego będzie.

Nie chciałem się w nic wpierniczyć, dlatego zapytałem.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość