schowek na daszku - nie mogę sią tam dostać

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

schowek na daszku - nie mogę sią tam dostać

Postprzez najdrok w 27 Lip 2014, 13:32

po kilku godzinach poddałem się, może jest jakis filmik albo porada jak wejść na daszek i znaleźć schowek w bazie Wolności na przedmiesciach Prypeci koło x7. Miejsce wg poradnika Cichego.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
najdrok
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2012, 10:58
Ostatnio był: 01 Kwi 2019, 21:04
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: schowek na daszku - nie mogę sią tam dostać

Postprzez siersciucho w 28 Lip 2014, 16:35

Właśnie pokombinowałem trochę i o to mój sposób (polecam zabrać ze sobą flaszeczkę z powodu wysokiego promieniowania):
1. W południowo-zachodniej części bazy znajduję się rampa na której stoi samochód, pod nim jest anomalia elektryczna, wskakujemy po nim na ogrodzenie.
2. Poruszamy się wzdłuż ogrodzenia na prawo, potem kierujemy się na północ.
3. Dochodzimy do olbrzymiego betonowego ogrodzenia, zeskakujemy z ogrodzenia na którym jesteśmy na lewo i znajdujemy się w niedostępnej wcześniej części mapy.
4. Biegniemy na północ i potem na wschód, cały czas przy dużym betonowym murze.
5. W pewnym momencie, prawie na samym końcu muru, ukształtowanie terenu pozwoli nam na ów mur wskoczyć, robimy to.
6. Biegniemy z powrotem po murze w kierunku schowka.
7. Robimy bardzo duży skok na budynek na którego dachu znajdują się fanty (uwaga stracimy prawie połowę energii).
8. Zapewne nie uda się dolecieć aż do fantów, wykorzystujemy słupek prądowy budynku aby wyjść na górę.
9. Zbieramy dobra leżące na dachu.
Awatar użytkownika
siersciucho
Stalker

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:11
Ostatnio był: 22 Lis 2015, 13:25
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 14

Postprzez najdrok w 17 Sie 2014, 21:03

Podziękowania, okazało się, że moim problemem była skoczność a raczej moja zbyt powolna klawiszologia, dopiero synek mi pomógł. Bez tej podpowiedzi bym się poddał. Dla czytających ten wątek - da się wskoczyć na mur na wysokości takiej resztki kopuły generatora. Można skoczyć do skrytki także z dachu sąsiedniego budynku a raczej tego murku co pozostał. A tam się dostać z daszku podstawionej Łady (o ile ktoś dysponuje samochodem). Synek też mi doskoczył. Zauważyłem, że coś nie tak z moją skocznością, jak wg porady próbowałem skoczyć (bez sukcesu) na płot z samochodu stojącego na "kanale" - ominąłem ten problem skacząc (a raczej spadając) na płot z budynku przy zamkniętej bramie łatwo tam wejść po drabinie ppoż. Tak się rozpisałem, gdyż może ktoś mi podpowie jak zmienić w grze parametry skoków (zmieniałem wg porad np w Soljance - może i tu jest to możliwe ?), proszę o pomoc, żebym nie odrywał ciągle dzieciaka, który katuje GTA i Saints Row.
najdrok
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2012, 10:58
Ostatnio był: 01 Kwi 2019, 21:04
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez siersciucho w 18 Sie 2014, 15:46

Z edycją plików nie pomogę bo się totalnie na tym nie znam ale jeśli chodzi o klawiszologię to zapytam się czy "zbyt powolna klawiszologia" nie wynika czasem z braku wiedzy na jej temat? Przykładowo w takim skoku jak ten na płot wymagany jest sprint, to chyba wiadomo, ale również bardzo przydatne jest kucnięcię klawiszami Shift+Ctrl podczas lądowania na płocie (przynajmniej mi to bardzo pomaga). Takie skoki jak ten to chyba jedne z najbardziej ekstremalnych skoków w grze i niezbyt często się je wykonuje chyba że lubi się grzebać po wszelakich zakamarkach :D
Awatar użytkownika
siersciucho
Stalker

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:11
Ostatnio był: 22 Lis 2015, 13:25
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 14

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość