2 "chyba" bugi (questy oraz mechanik).

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

2 "chyba" bugi (questy oraz mechanik).

Postprzez SpiQ w 21 Sie 2014, 21:05

Witam, mam dwa pytanka.

1. Miałem dziwnego buga z zadaniami, nie mogłem ich oddawać, jak i brać nowych, przykładowo, przeprowadzam dialog u Kreta dotyczący skrytki w podziemiach, po jego zakończeniu nic się nie dzieje, dialog można odpalić jeszcze raz. Zaczęło się od tego, że po przejęciu tych magazynów na Wysypisku po rozmowie z tym gosciem, który miał informację o Strieloku gra zaczęła piekielnie scinać, zrobiłem quick save, wyszedłem z gry, wszedłem z powrotem. Na mapie nie było zaznaczonej lokalizacji Kreta, nie mogłem porozmawiać z tym typem w magazynach, zabiłem go, przeszukałem, i wtedy dopiero zaznaczyło mi tą lokację. Oczywiscie grę zacząłem od nowa, ale czy ten błąd jest powszechny, czy to tylko taki jednorazowy wybryk?

2. U Lisa na początku w Kordonie idzie ulepszać przedmioty, jest tam po kilkanascie opcji ulepszeń, ale są one co najwyżej dziwne. Jest ten krótki opis, i poniżej statystyki jakie daje, i jest np. +27% celnosci za 150, i +8% celnosci już za 450. Niektore statystyki są nie podpisane, inne są głupie, pokroju odrzut pistoletu zmniejszony o 1%. To jaki bug spolszczenia, czy jak?
SpiQ
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2014, 20:51
Ostatnio był: 19 Lis 2014, 18:16
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: 2 "chyba" bugi (questy oraz mechanik).

Postprzez siersciucho w 21 Sie 2014, 22:15

1a. Przechodziłem 2 razy LA i 2 razy miałem problem z tą misją gdzie mamy do czynienia z Kretem, pierwszy raz po rozwaleniu wszystkich w bazie nie zaliczyło zadania i u Kreta nie było opcji do pociągnięcia fabuły dalej, drugi raz Kret zwiesił się/celował cały czas w coś i nie dało się rozpocząć w ogóle rozmowy, pierwszy problem rozwiązałem przez wczytanie zapisu z przed ataku, drugi za pomocą szybkiego save/load, jak grałeś w poprzednie stalkery to takie błędy były na porządku dziennym, nic szczególnego wręcz, nie ma się czy przejmować.

1b. Wygląda to na zapchanie całego ramu na kompie i rozpoczęcie korzystania z dysku przez stalkera, ale ekspertem nie jestem.

2. To nie błąd spolszczenia, ulepszenia są jakie są czyli krótko mówiąc skopane doszczętnie.
Awatar użytkownika
siersciucho
Stalker

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:11
Ostatnio był: 22 Lis 2015, 13:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 14

Postprzez Brandt w 21 Sie 2014, 23:18

Dużo jest w LA takich jednorazowych wybryków.Czasami trzeba wczytywać aż do zaskoczy, więc polecam metodę naprzemiennego zapisu (quick - manual). Moim faworytem w tej klasie był
:

Ghost który ani myślał otworzyć drzwi do x-2.

Co do upgradów to jeszcze nic, są tam takie które np dają -14% celności. Chyba że w nowszych patch'ach to poprawili.
"Będziesz współpracować albo poznasz świat bólu!"
Brandt
Kot

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:32
Ostatnio był: 07 Kwi 2015, 21:47
Miejscowość: Kostnica
Frakcja: Zombie
Kozaki: 1

Postprzez ramirez12 w 22 Sie 2014, 18:02

Co do misji z kretem i wcześniej z seriejem w magazynie na wysypisku to niezawodny sposób jest taki a żeby jak się zwiesi koleś jeden z drugim strzelić mu między ślipia i przeszukać zwłoki a zadanie się zaktualizuje/
Co do ulepszeń u rusznikarzy to nawet w patchu 1.3003 jest tragedia , dziwaczne wartości +/- , brak możliwości naprawy unikalnych i ulepszonych wcześniej broni , brak możliwości naprawy rewolwerów , brak możliwości ulepszenia egzoszkieletu i paru innych wdzianek itp. Miejmy nadzieję że poprawią to w kolejnym patchu
Awatar użytkownika
ramirez12
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2013, 22:59
Ostatnio był: 07 Gru 2018, 13:14
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 12

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość