Problem z Latarką

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z Latarką

Postprzez kris1275 w 22 Sie 2014, 10:48

A dokładnie z bateriami. Po włożeniu nowej baterii latarka swieci przez ok. 30 s i bateria sie wyładowuje. Na tym etapie jestem w x 18, zużyłem już 12 baterii. Praktycznie niewiele zwiedziłem, baterii juz nie mam a w labie jest ciemnica. Nie wiem czy mi sie cos zbugowało, czy baterie wystarczają na tak krótki okres czasu, ale chodzenie po ciemku raczej jest fatalnym pomysłem. Czy mozna zmienić w plikach gry możliwosc świecenia latarki non stop?
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Reklamy Google

Re: Problem z Latarką

Postprzez bober w 22 Sie 2014, 12:22

Nie mam juz LA na dysku ale o ile pamietam , to w gamedata/config/models/object masz plik light_night.ltx.Bodajże ostatnia linia definiuje czas świecenia.
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Postprzez Pietia Chudy w 10 Wrz 2014, 20:25

Jesteś pewny? Dodałem do bazowych 350 000 trzy zera - a i tak widzę, jak mi pasek latarki ginie w oczach.
Spalanie pojazdó w grze jest strasznie przesadzone, zużycie prądu w latarkach jeszcze bardziej.
Ktoś ma pomysł, jak rozwiązać ten problem?
"W Zonie i bez ciebie cudów nie brak"
"Żeby zrozumieć, co tu jest napisane, trzeba być magistrem biologii"
"Podobno macki pojawki przynoszą szczęście. Pijawce jakoś nie przyniosły"
"Miałeś już do czynienia z pijawkami, prawda? Jeśli nie, chcemy żeby to nastąpiło. Niestety nie mogę zdradzić Ci sekretów dotyczących eksperymentu. Poza tym chyba i tak źle by to wpłynęło na Twoją psychikę".
Awatar użytkownika
Pietia Chudy
Stalker

Dołączenie: 22 Lip 2011, 13:46
Ostatnio był: 24 Mar 2024, 17:26
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 27

Postprzez Pangia w 10 Wrz 2014, 20:41

Spojrzałem do plików patcha 1.3003 i tam wyjściowo jest 40000. Na pewno edytowałeś dobry plik?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Pietia Chudy w 10 Wrz 2014, 22:58

Gamedata/config/models/objects/night_light.txt - ale rzeczywiście, przypomniało mi się, że kiedyś pobrałem małą modyfikację tego pliczku zwiększajcą zakres światła latarki.
Pobrałem rozpakowaną gamedatę dla patcha 1.3003, dorzuciłem jeszcze trzy zera do battery_duration- i bez zmian, latarka na wykończeniu, a ja patrzę, jak mi pasek ginie.
Co zrobiłem nie tak?
"W Zonie i bez ciebie cudów nie brak"
"Żeby zrozumieć, co tu jest napisane, trzeba być magistrem biologii"
"Podobno macki pojawki przynoszą szczęście. Pijawce jakoś nie przyniosły"
"Miałeś już do czynienia z pijawkami, prawda? Jeśli nie, chcemy żeby to nastąpiło. Niestety nie mogę zdradzić Ci sekretów dotyczących eksperymentu. Poza tym chyba i tak źle by to wpłynęło na Twoją psychikę".
Awatar użytkownika
Pietia Chudy
Stalker

Dołączenie: 22 Lip 2011, 13:46
Ostatnio był: 24 Mar 2024, 17:26
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 27

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości