Otóż jestem szczęśliwie w Prypeci po wielu perypetiach, problem polega na tym że od (sytuacja, spojler alert

)
nie spotkałem nikogo nigdzie kto by naprawił mi sprzęt. Ani naukowcy w Prypeci ani Wojsko, ani w Powinności
nie spotkałem się z opcją dialogową na ten temat.
Udało mi się tyle w egzoszkielecie przejść (w którym biegać nihuhu) i jest już w dość tragicznym stanie

Ponadto chciałbym spytać gdzie w owej lokacji znajduje się jakiś NPC z kaską, czy może trzeba wrócić do barmana żeby posprzedawać zalegający towar (tego przez egzoszkielet chciałbym uniknąć bo powoli to idzie, a auto zostało przed 'szpitalem').
Jeśli ktoś się czuje na siłach myślę, że przydała by się mapka Prypeci z oznaczonymi npc typu barman, chyba że oprócz jego i sidorowicza nie ma w Lost Alpha innych (a przydali by się bo teren gry ogromnie większy), oraz Ludzi z opcją naprawy

Edit:
Doczytałem o bugu, że powrót do prypeci też trzeba przez podziemia bo gra odrzuca nasze zaloty do quick travel w tej kwestii więc raczej będę wolał przeboleć i zostać tutaj niż jeszcze raz się mordować