HALO: REACH
Fabuła Fabuła Halo: Reach opiera się na książce pt. "Halo: The Fall of Reach" i opowiada o historii oddziału Noble Team, składającego się z 6 osób. Wszyscy są członkami programu Spartan-III program, oprócz Jorge'a, najstarszego z oddziału, który jest Spartaninem-II. Wcielamy się w jednego członka oddziału, Noble Six, który zastępuje Thoma. Nie jest on mile widziany, nawet dowódca oddziału mu mówi, że wchodzi w buty, które większość oddziału zostawiłaby puste.
Zostajemy wysłani do bazy, z którą stracono łączność. Niestety odkryto, że Reach atakowane jest przez Covenant (ang. przymierze) - największych wrogów ludzi. Tu zaczyna się heroiczna walka o przetrwanie.
Po drodze spotykamy wiele postaci znanych z poprzednich gier, m.in: Dr. Catherine Halsey czy Capt. Keyes.
Członkowie oddziału- Dowódca odddziału Carter-A259, Noble One
- Zastępca Catherine-B320, Noble Two
- Snajper Jun-A266, Noble Three
- Szturmowiec Emile-A239, Noble Four
- Spec od broni ciężkiej Jorge-052, Noble Five.
[IMG=http://img708.imageshack.us/img708/4263/nobleteama.th.jpg][/IMG]Bohater Po raz pierwszy w historii Halo mamy możliwość wyboru postaci. Swego bohatera tworzymy sami. Co prawda nie wybieramy twarzy, nie jest ona pokazana. Jednak możemy ustalić, czy nasz bohater to kobieta czy mężczyzna i ustalić jego pancerz. Nie jest to dużo, ale jednak jest.
Moja ocena Ta gra mile mnie zaskoczyła. Jest to pożegnanie studia Bungie z tą serią i chcieli, żeby to pożegnanie było spektakularne. Udało im się w każdym calu. Z postaciami można się zżyć, śmierć każdej z nich była dla mnie bólem. Wiem, że to tylko gra, ale szkoda ludzi. Wszystko dopełnia świetna muzyka i grafika, która jest przeccudna Wg. mnie jest to najlepsza częśc z tej serii. I choć AI wrogów nieco zawodzi, a i czasem są "zwiechy". Czasem widziałem, że wrogowie pojawiali się z nikąd dopiero wtedy, kiedy wszedłem do danej lokacji. LAe da się to przeżyć.
Plusy:
-Grafika
-Fabuła
-Muzyka
-Bohaterowie
-Kolejna cześć Halo <3
Minusy:
-AI wrogów
-Cena (choć jak na konsole to normalna)
Ocena:
8,5/10
Mój egzemplarz: