Baldurs Gate: Enhanced Edition

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Baldurs Gate: Enhanced Edition

Postprzez Przemek77 w 20 Mar 2012, 07:34

Jeżeli będzie to coś takiego jak odświeżone wersje "Secret of Monkey Island" czy "Another World" - gdzie poza grafiką i muzyką nic nie zmieniono, gameplay został ten sam - to będzie to coś extra. Także dlatego, że za tym mogą pójśc kolejne remake'i - BG2, Torment, Icewind Dale 1 & 2 (które ja uważam osobiście za lepsze od Baldurów).
Oby nie zaczęli kombinować jak z nową wersją "Jagged Aliance" - miał być remake - ale "z uwagi na specyfikę rynku" (czytaj: turówka się nie sprzeda bo gówniażeria tego nie kupi) grę ułatwiono i zmieniono co zabiło klimat zupełnie.

A mi się marzy odświeżone Arcanum i klasyczne Fallouty.... może kiedyś.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Re: Baldurs Gate: Enhanced Edition

Postprzez Glaeken w 01 Sie 2012, 16:09

To chyba nie wymaga komentarza :D

http://www.baldursgate.com/news/2012/03 ... or-ipad-3/

Wersja rozszerzona wyjdzie także pod Windę już 18 września, będzie zawierać nowe postacie i przygodę:

http://baldursgate.com/windows.en.html

Upd: w koncu gra wyszla na androida. Kupilem, gram i jest to niezwykly powrot do przeszlosci. Dziwne uczucie gdy grasz na tablecie w gre na ktora w 99 roku wydales dwumiesieczne kieszonkowe i musiales żonglowac 6 plytami cd :) ale warto bylo...i warto wydac na nia kazdy grosz rowniez i teraz.
Ostatnio podbity przez Glaeken, 01 Sie 2012, 16:09
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość