O temacik. Warto coś napisać.
Kiedyś grałem w 2002, 2005 ale niespecjalnie mnie wciągały. Olałem kompletnie serie FIFA. Bracik raz przyniósł PS3 i zainstalował na niej 12 no i od tej pory bardzo polubiłem Fifke. Realizm był bardzo dla mnie ważny w tej grze i przedostatnia odsłona sprawiła ze z uporem maniaka gierczylem, aż do znudzenia.
Oczywiście FIFA nadaje się wyłącznie do gry z ludźmi, bo rozgrywka z AI strasznie denerwuje

(gram na klasie światowej)
W sumie nic nowego nie odkryłem. Zakupiłem sobie 13 i się troszkę zawiodłem. Oczywiście leciutki lifting grafiki cieszył oko, fizyka troszkę zmieniona ale to jeszcze nie to. Trzynastka ma masę błędów i ubolewam nad tym.
Bardzo podoba mi się kariera menadżerska, ale jest kilka rzeczy które wymagałyby poprawek. Ogólnie PS3 strasznie ogranicza użytkowników Fifki bo nie można nic modyfikować.
Mam nadzieje, ze 14 będzie dużo lepsza i AI nie będzie tak cholernie zawyżone. No i fizyka ma się zmienić. No i bardzo bym chciał więcej smaczków typu jakieś tourne po sezonie, więcej pucharów, kontrakty ze sponsorami, bardziej rozbudowane newsy etc.