Full Spectrum Warrior

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Full Spectrum Warrior

Postprzez R1FL3 w 10 Cze 2008, 22:18

Słyszeliście o tej grze? Ta gra była na początku zrobiona dla Armii USA, by szkolić swych żołnierzy. Później wypuszczono ją na rynek cywilny w wersji uproszczonej, bo wersja dla wojska jest bardziej zaawansowana.
Teraz coś o grze. W grze wcielasz się w sierżanta, który wydaje rozkazy dwóm druzynom - Alpha i Bravo, każda z tych drużyn składa się z 4 żołnierzy, który każdy ma jakąś specjalizację. Gra stawia bardziej na taktykę niż na frontalny atak na wroga, który kończy się śmiercią żołnierzy i zaprzepaszczeniem misji. Gra jest na tyle realistyczna, że niektóre osłony (tj. kanapy, skrzynie czy samochody mają ograniczoną wytrzymałość) i w zależności od poziomu trudności (np. na najwyższym poziomie trudności trzeba naprawdę uważać, bo jeden strzał może zabić żołnierza!). Gra nie pozwala na sterowanie pojedynczym żołnierzem i strzelaniem z karabinu, lecz można celować, gdy chcesz rzucić granat (odłamkowy, dymny) lub na strzał z granatnika M203 i jeszcze trzeba uważać, na stan amunicji,bo oni nie mają nieograniczonej ilości. Uff... ale się rozpisałem. Mógłbym powiedzieć: Gra warta zagrania i polecam ją osobom, które wolą planować i dla tych, co pasjonują się wojskowością.
W tym miesiącu jest jako pełna wersja w CD-Action.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Rain w 28 Cze 2008, 16:04

3 pierwsze misje były dla mnie istnym novum w dziedzinie gier.
Niestety od 4 misji zaczęła mnie gra nudzić..wciąż ta sama monotonia..ruszasz myszką, wybierasz miejsce, i klikasz...Fakt że grafika na przyzwoitym poziomie..ale niestety na dłuższą metę gra jest nużąca :wink:
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez Przemek77 w 03 Lip 2008, 13:46

Dokładnie tak, Rain, bracie kolejarzu. Samouczek i te kilka pierwszych misji wciągnęło mnie na dobre dwie godziny, myślałem "w końcu niesztampowa produkcja". Cóż, niesztampowa to ona jest, ale do tego nudna jak cholera, niemal siłą doszedłem do lotniska, potem całkiem dałem sobie spokój...
Jest jeszcze druga część, "FSW: Ten Hammers", ale z tego co wiem za wiele zmian nie ma.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez R1FL3 w 06 Lip 2008, 16:04

Full Spectrum Warrior: Ten Hammers wnosi takie zmiany jak:

- Podzielenie oddziału na dwa pododdziały, które składają się z 2 ludzi w drużynie.
- Precyzyjny strzał, pozwala na zdjęcie wroga jednym strzałem.
- Walki wewnątrz budynków.
- Kierowanie pojazdami zmechanizowanymi.
- Dowodzenie takimi jednostkami: jednostki specjalne i wojska międzynarodowej koalicji.
- Ulepszony system gry.

Według mnie to nie jest za wiele zmian, lecz to jest sporo zmian w porównaniu z jedynką.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości