Mobile Forces (tanie rąbanie)

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Mobile Forces (tanie rąbanie)

Postprzez Shaockgun w 26 Lis 2008, 21:27

Siemanko,

ten temat poświęcam stareńkiej (2002) grze komputerowej Mobile Forces. W skrócie: taka sieciowa rąbanka, z podziałem na team czerwony i niebieski, gdzie nawalamy się grupowo, korzystając z z min. miniguna, snajperki, pistoletu, min, granatów, czegoś a la M4, i jeżdżąc hummerami, szybkimi Buggy, ciężarówą, APC. W grze można włączyć singla, gdzie da się rąbać wykonując misje (Missions) albo po prostu, robić grupowe rozpierdu w niczym nie skrępowanej rozgrywce (Skirmishes). W tymże trybie można wybrać umiejętności bojowe botów, ilość ich na mapce, wybrać rodzaj rozgrywki, w tym CTF, DM, tDM, Safe (atak/obrona sejfu) i mój faworyt - Trailer (rajd z bombą). Gra, w porównaniu z nowymi produkcjami, jest płaskodenna, ale ten, kto grał, wie co to znaczy odreagowanie ciężkiego dnia pracy czy szkoły. Grafa jest po prostu słaba, ale to nie najważniejsze. Także boty rozumem nie grzeszą, jednak to można zmienić, wybierając Elite w Umiejętności Botów.
Gra teraz nie jest raczej dostępna w sklepach, pozostaje jeno Allegro. Jednak myślę, że na stronie znajdzie się choć jeden, który gierę zna i ma :D
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Reklamy Google

Re: Mobile Forces (tanie rąbanie)

Postprzez Stalk3r w 26 Lis 2008, 21:43

Według mnie ta gra jest cienka. Marna kopia CS i UT, przynajmniej ja mam takie wrażenie. Krzyki są komiczne, grafika jak na swoje czasy była niezła, ale podobało mi się jedno. Rozwalanie samochodów, odpadały koła itd. ;P
Kiedyś w CD-A była, gra nie ma nic co by przyciągało. Już lepiej sobie pograć w CS 1.6 taka moja opinia.
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez maciekt w 26 Lis 2008, 22:03

.
Ostatnio edytowany przez maciekt 14 Lip 2019, 22:22, edytowano w sumie 2 razy
maciekt

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Shaockgun w 26 Lis 2008, 22:26

Wiedziałem, że znajdą się jej fani.

A wie ktoś, jak zedytować tekstury np. broni? Bo ta w grze jest trochę... chałowa?!
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość