Strzelanki multiplayer

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Strzelanki multiplayer

Postprzez nismoztune w 30 Gru 2009, 20:29

Ja polecam Combat Arms, gra za darmo, bardzo dobre serwery i dużo różnych trybów mulitplayer.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Reklamy Google

Postprzez OsaX Nymloth w 31 Gru 2009, 03:37

Ostatnio dałem się skusić na Killing Floor i przyznam, że wciąga strasznie. Ostatnia promocja na Steamie pozwoliła na kupno KF za naprawdę małe pieniądze.

Co do darmowych shooterów, jest ich spory wybór - można się przy nich dobrze bawić, tylko czasami zachwiany bywa balans pomiędzy 'free-playerami' a tymi, co robią mikrotransakcje. Zresztą, zapodam swój tekst porównujący darmowe shootery: klik. Może i nie najbardziej aktualny, ale może komuś się przyda. ;)
Awatar użytkownika
OsaX Nymloth
Kot

Dołączenie: 08 Gru 2009, 15:24
Ostatnio był: 21 Sty 2011, 07:43
Miejscowość: Dawne ziemie Polan
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez Zari w 31 Gru 2009, 13:13

nismoztune napisał(a):Ja polecam Combat Arms, gra za darmo, bardzo dobre serwery i dużo różnych trybów mulitplayer.

I ogólnie gra schodzi na psy!
Oto gry multi w które pograłem więcej niż tydzień:

CoD MW: Ogólnie bomba! Dobry system rozwoju postaci i dobre mapki w połączeniu ze mechaniką MW i wieloma trybami gry tworzą mieszankę wybuchową a na deser wyśmienity tryb single. Po prostu trzeba zagrać!

Cod MW 2: Nie grałem ale jest w nim to co powyżej + multum nowym umiejętności, broni, gadżetów... Ale single również jest dobre, choć fabuła jest głupia i wyssana z palca potrafi podnieść poziom adrenaliny ale tak samo jak w przypadku MW jest bardzo krótka.

Combat Arms: Gra była dobra! Była dopóki nie wprowadzili skrzynek Hi-Sec i granatników. Na wielu serwerach to broń jest zakazana. Ale co do gry to posiada rozwój postaci sporo broni, i ich modyfikacje.

War Rock: To co powyżej + duuże mapy i pojazdy(!). Niestety w grze aż roi się od cheaterów więc to psuje jej wizerunek.

Battlefield Heroes: Multiplayerowy Battlefield tyle że z komiksową grafiką i rozwojem postaci. System dobierania serwera do poziomu gracza czasami świruje ale ogólnie jest ok.

Red Orchestra: Ostfront 41-45: No po prostu muszę napisać o tej grze! Jeżeli lubisz strzelankę osadzoną w czasach II WŚ ze sporą dawką realizmu, to ta gra jest dla ciebie. viewtopic.php?f=14&t=4421&hilit=Red+ORchestra Tu masz linka o tej grze.

To tyle! Jak sobie coś przypomnę to napiszę. Wybór należy do ciebie!
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez dumbagk w 02 Sty 2010, 14:04

no najlepsze strzelanki multiplayer to
cod4 mw.-fajne mapki dużo broni i gadżetów broń można podrasować a nawet {co nie jest niezbedne ale fajnie wygląda}kolor kamuflażu do tego dochodzi specjalny ubiór dla snajpera wystarczy mieć snajperke i chyba jakiś lvl
team fortress 2-fajna oprawa graficzna przyjemna strzelanina i ogólnie jest przemyślana cały czas valwe tworzy jekies eventy,mapy,bronie zapraszam do grania wymagany orginał bo tylko przez neta sie da grać
cod5waw gra bardzo fajna przemyślana chociaż trzeba pobierać pachty do 1.7 ! bo inaczej średnio jest z servami cała lista zawalona servami o nazwie ,,download the pacht'' i lekko to denerwuje ale jak sie gra to jest ok
unreal 2004-klasyka ale i tak wciąga grafa nie jest zła za to przyjemność gdy trafisz zbawicielem w rdzeń energi przeciwnika i zabijesz ich 5 :)
i garrys mod -właściwie to nie jest gra tylko program umożliwiający zabawe enginem half-life 2 niby nie ciekawie brzmi ale lepiej najpierw pograć potem mówić

a na sam koniec kilka :wódka: :wódka: :wódka: dla was Xp
ja jestem stalkerem
Awatar użytkownika
dumbagk
Kot

Dołączenie: 01 Sty 2010, 21:37
Ostatnio był: 31 Mar 2010, 18:35
Kozaki: 0

Postprzez PrzemoC w 30 Sty 2010, 20:59

nismoztune napisał(a):Ja polecam Combat Arms, gra za darmo, bardzo dobre serwery i dużo różnych trybów mulitplayer.

Podpisuję się pod tym, dodam, że grafika trzyma poziom a możliwość modyfikowania broni
jest świetna. Tak jak rangi doświadczenie.

A z łagodniejszych (znaczy prostszych) polecam Soldata ( choć jest płatny)
lub TeeWorlds. :wink: Przyjemna gierka i nie tak prosta wbrew pozorom.
Fajny jest też Paintball 2 ale czasem serwery są przepełnione. Dawno nie grałem...
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez Elementary w 06 Mar 2010, 11:52

Moim zdaniem, ciekawą (i darmową) pozycją America's Army. Akcja skierowana jest bardziej w stronę symulatora i liczy się gra zespołowa. Są dwie wersje - starsza 2.8.x i nowa 3.x.x na nowym silniku, bodajże Unreala 3. Swego czasu sporo grałam tylko w AA. Inne sieciowe "szczelanki" są mi obce z wyjątkiem CoDa 4, który też mi się spodobał ;)
i Kasia
Awatar użytkownika
Elementary
Stalker

Dołączenie: 01 Cze 2009, 01:26
Ostatnio była: 24 Cze 2012, 22:04
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 9

Postprzez STALKER98 w 24 Mar 2010, 20:58

Call of Duty 4 Multi i Single :) Gra jest świetna , ja w nią osobiście grałem z 2 lata... Polecam jeszcze Battlefield 2. Gra nie ma trybu Single tylko cały czas Multi i dużo możliwości. No i jeszcze Battlefield: Bad Company 2 , nie grałem jeszcze , ale wiem że jest świetna.
Polyushko-pole, Polyushko, shiroko pole. Edut po polyu geroi , Ekh, sa Krasnoy Armii geroi! Devushki, glyante, Glyante na dorogu nashu. Vyetsya dalnyaya doroga, Ekh , da razveselaya doroga !
Awatar użytkownika
STALKER98
Stalker

Dołączenie: 08 Mar 2010, 23:27
Ostatnio był: 03 Lut 2011, 11:31
Miejscowość: Tyż z Kremla a co se bede żałować ;)
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 1

Postprzez Zari w 24 Mar 2010, 21:24

Ze swojej strony mogę jeszcze polecić serię Battlefield. Jeżeli chcesz możesz tutaj zarówno iść na piechotę a naparzać z broni małokalibrowej, jak i wsiąść do jakiegoś łazika, czołgu i zamienić życie przeciwników w piekło. Co najmniej jedną wisienką na tym torcie są duże zróżnicowane na którym możemy pojeździć, popływać czy nawet polatać. W Battlefield 2 jest nawet system rang i osiągnięć jak w CoD4 więc powinieneś być zadowolony.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez Wiewiórka69 w 24 Mar 2010, 23:25

Ja polecam:
*Left 4 Dead-Pierwszą część i drugą, jesteś w jednym z czterech ocalałym, są kampanie z czego każda z nich ma po cztery mapy, jest także tryb przetrwanie i kontra gdzie możesz grać specjalnie zarażonymi na przeciw ludzi.
*Red Orchestra-Druga wojna światowa, lecz tym razem kto bierze udział w konflikcie? otóż Związek Radziecki przeciw potężnej armii Werhamchtu. Do dyspozycji jest bardzo dużo map, dodam że jest nawet Danzig, czyli Gdańsk..do wyboru klasy postaci..każda posiada inną broń..można też zagrać czołgami, są do tego specjalne mapy. Polecam tą grę.. zresztą jak chcecie coś jeszcze wiedzieć, zapytajcie Adama. On gra w nią nie od dziś..
*F.E.A.R-Wszyscy znają na pewno.. a szczególnie z trybu single player, ale nie każdy z was miał okazję zmierzyć się po sieci.. jest sporo graczy.. polecam.

No i to wszystko.. a i mam do was pytanie.. czy ktoś gra w Heroes 3 ? może mały pojedynek ? :D

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez El Diablo w 25 Mar 2010, 18:49

A ja lubię zamłócić z kumlami w Stalkera rzecz jasna, a niedawno znajomy informatyk zaraził mnie pewnym fajnym modem do Quaka 3, a mianowicie Urban Terror:)
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum