Nagonka na gry komputerowe

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez Michu w 03 Kwi 2008, 22:36

Zgadzam się w zupełności z poprzednikami. Co do cholery przeszkadza im w tych grach, najłatwiej zwalić na nie winę, jeżeli nasze dziecko zabije kogoś nożyczkami na ulicy, a My zobaczymy na biurku grę ''Postal 2''.
I już wydawca ma tylko nie potrzebne kłopoty, problemy.
Tak to jest, ile to kasy straciło Rockstar Games na te gówna. Prawda jest taka, że zależy to od psychiki człowieka, bo jeżeli jest debilem, to gra mu nie pomoże.
Ja grałem w różne gry, typu Postal 2, GTA 3, Gta VC, Gta SA, Hitman BM. I to iż lubię w nich zabijać, nie znaczy że lubię zabijać w realu.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Reklamy Google

Postprzez Vaniol w 03 Kwi 2008, 23:47

Mi bardziej psyche porył serial Dexter i książka "Demony Dobrego Dextera". Hmm ale póki nie ma kolejnego sezony serialu to jestem uśpiony a moje chęci mordowania czają się w odległych krańcach mojego umysłu.

Pedofile, gwałciciele, psychole miejcie sie na baczności. Od września kolejny sezon...

Co do gier to po cało nocnej sesji z Def Jam Fight For New York chciało się ubrać w szerokie spodnie, założyć kaptur i rozbić komuś butelkę na głowie.

BTW. gierka jest wyczesana

http://www.youtube.com/watch?v=XofAwhnn ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=CqJ-86nzqww

Wygranie walki daje 100% więcej satysfakcji niż walka w Tekkenie.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Skret w 04 Kwi 2008, 14:34

W Stanach Sprawa też tak wygląda że mentalność ludzi jest inna a w ich wypadku pozwanie ludzi do sądu to chleb powszedni; I jak Jakiś frajer zabije kogoś na ulicy to są przynajmniej 3 sprawy założone. A) Rodzice ofiary-Wydawca ew. twórca B) Rodzice napastnika-Wydawca ew. Twórca c) Rodzice ofiary-rodzice napastnika.
In googli non est, ergo non est. (jak nie ma w googlach to nigdzie nie ma)
Awatar użytkownika
Skret
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 20:44
Ostatnio był: 27 Lis 2009, 13:19
Miejscowość: Asgard
Kozaki: 0

Postprzez Grzybson w 04 Kwi 2008, 15:07

Polecam def jam Icon ;) na xboxa360 wlasny podklad i jazda ;p
co do tego czy gry sa ZUE ...
nie po to ludzie wymyslili oznaczenia wiekowe zeby sobie byly na pudelku bo ladnie wygladaja zgony przez gry sa spowodowane glupota graczy a nie tworcow ..
(wedlug mnie bezsensowny temat :wink: bo kazda dorosla osoba moze sobie sama na to pytanie odpowiedziec , a raczej dojsc do wniosku , ze to poprostu glupota )
Grzybson
Stalker

Dołączenie: 09 Mar 2008, 15:31
Ostatnio był: 09 Mar 2016, 17:35

Postprzez Gildon w 04 Kwi 2008, 20:56

Wiesz, jednak różne osoby mają o tym różne zdanie.
Gry to nasz przyjaciel... Nie damy gier, nie od nich zależy czy jestesmy psycholami czy nie!
NIE NIE NIE!
Nie mój ssssskarbie, nie zosssstawimy gierek...
Image
Awatar użytkownika
Gildon
Stalker

Dołączenie: 13 Lut 2008, 03:36
Ostatnio był: 20 Wrz 2010, 21:09
Kozaki: 2

Postprzez Kuken88 w 24 Kwi 2008, 04:09

heh to znaczy RZe ostatnio jak skakaUem jakiemóś kolesiowi co mi kobiete obrażaU po góowie to wine powinni zgoni na mario bros ?

ps. jestem caUkowicie normalny i tak jak na codzieNI wezme nUsz zrobiony na podobieNIstfo counter strike i pozarzynam wszystkich w bloku zeby sie krew na ulice wylala bedzie bryzgalo litrami przez okna - wtedy dzien mozna uznac za udany - carpe diem
Kuken88
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2008, 04:01
Ostatnio był: 28 Kwi 2008, 02:14

Postprzez J.A.R.E.M.E.K. w 26 Kwi 2008, 16:34

Gry nie są złe i uczom jak zabijać (w obronie). Wiele gier uczy logiki i karze nam myśleć.

p.s.
jedyne złe gry to wszystkie simsy i dodatki
GRAM ŻEBY RZYC I ŻYJE ŻEBY GRAĆ
Awatar użytkownika
J.A.R.E.M.E.K.
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2008, 21:06
Ostatnio był: 30 Kwi 2008, 12:14
Miejscowość: Rodom City

Postprzez fjk w 26 Kwi 2008, 16:49

"Uczą jak zabijać (w obronie)" ... dobra, zostawmy to.. albo i nie.
Jesli uważasz że gry uczą zabijać: POWODZENIA! radzę ci iść od jakieogś lekarza... nim sobie zrobisz krzywdę...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Bartas w 26 Kwi 2008, 19:07

J.A.R.E.M.E.K. napisał(a):Gry nie są złe i uczom jak zabijać (w obronie).

Ooooooo, człowieku (chyba...). Weź przestań takie głupoty pisać. W sumie to się nie dziwię, że później po nas, graczach skaczą, jak co niektórzy takie głupoty piszą.

J.A.R.E.M.E.K. napisał(a):jedyne złe gry to wszystkie simsy i dodatki

Mówiąc "złe" co masz na myśli? Może tylko to, że TOBIE się nie podoba symulacja życia wirtualnych postaci i od razu gra jest "zła".
A może dlatego, że nie uczy jak zabijać (w obronie)?

Nie mam pojęcia jak ty to postrzegasz, ale jeżeli wynosisz wiedzę tylko taką z gier akcji/strzelanek w realistyczny świat to naprawdę odłóż je na bok i zacznij chociaż grać w te "złe" simsy.
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Gildon w 26 Kwi 2008, 19:27

Mamy tu przykład tego, o czym rozmawialiśmy, czyli gry nie są ZUE, ale...
Stary, przyhamuj, bo właśnie tacy jak ty psują nam opinie, mają nas za psycholi...
Uczą nas zabijać w OBRONIE?
Taa, szczególnie GTA, Assasins Creed, Splinter cell.
Image
Awatar użytkownika
Gildon
Stalker

Dołączenie: 13 Lut 2008, 03:36
Ostatnio był: 20 Wrz 2010, 21:09

Postprzez Bartas w 26 Kwi 2008, 19:47

J.A.R.E.M.E.K., po przejrzeniu twoich postów odnoszę wrażenie, że pierwszy raz na forum się udzielasz.

Co do tego, że gry są ZUE...
Jak widzimy w przykładnie powyżej gry mogą różnie wpłynąć na człowieka...
Jeżeli ktoś jest w miarę odpowiedzialny, dojrzały nie będzie dostrzegał TYLKO tego, jak, czym i kogo (choć na to też mogą co niektórzy nie zwrócić uwagi) się zamordowało, a gdzie się tego nie robi to gra jest do du*y, chu**wa i w ogóle wypi*****ić ją...

Moim zdaniem niektóre gry w pewnym wieku po prostu szkodzą. Wyobrażacie sobie 3 - 4 latka grającego w punishera tylko po to, żeby zobaczyć efektowne akcje po wciśnięciu "Q" przy przeciwniku (kto grał wie co się działo). Taki dzieciak miałby zrytą psychę. Ja na szczęście w takim wieku kompa w ogóle nie miałem, a zresztą fascynowałem tak w wieku 7 - 9 lat tylko samochodówkami, i to w cale nie carmagedonem (nie pamiętam dokładnie jak to się pisze...), tylko typowo colinem.

Gry ogólnie przecież wpływają dobrze (odpowiednio dawkowane) na zachowanie i rozwój człowieka. Nie wiem czemu niektórzy tak się czepiają tych biednych gierek (może jak byli mali spadło im jakieś pudełko od gry na głowę?).
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez fjk w 26 Kwi 2008, 20:09

ok... wiesz co.. J.A.R.E.M.E.K. posłuchaj: simsy jeżel iidzie o "dobrość" to sa lepsze od stalkera itd. bo NIE "uczą zabijać"... a jesli bardz ochcesz się nauczyć zabijać (nie w obornie) to armia zaprasza... potem na wojne, potem widzisz trupy, potem płaczesz, potem nie wiem... strzelasz sobie w skroń... tak to wygląda... ok koniec offtopa z mojej strony.

@up ja miałem w wieku 4 lat kompa, teraz baaardzo żałuje... grałaem w RA, GTA i Longest Journey (ale to jak miałem 8 lat =P) i dobrze wszystko wspominam... nie zryło mi psychiki (pozatym że jestem uzależniony jak cholera =/)
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości