Do Kotorów polecam moda super enhance by shem. Normalnie blastery mają obrażenia gdzieś tak 6-15, z tym modem od 45 do nawet 115.. ;], miecze świetlne damage w granicach 45-60 od energii także teraz to potężna broń. No i mod (zapomniałem nazwy..), gdzie miecz świetlny tworzy się absolutnie samemu przez łączenie kilku części, trzeba całą rękojeść samemu złożyć, są dodane do gry odpowiednie części jak soczewki, baterie energetyczne etc (one są normalnie też ale z tym modem części wymaganych do stworzenia miecza jest więcej). zaje*isty realizm i usprawnienie. Finezyjne miecze można robić.
Restoration Content Mod polecam, przywraca wycięte przez twórców fragmenty gry. Wersja 1.7, ale za niedługo wychodzi 1.8 do KoTOR II więc jest git, no i za pare miesięcy wyjdzie do KoTOR'a I

Visal Enhancement Mod też wart wzmianki. Szczególnie ten do KoTOR II. Naprawdę robi wrażenie.
=====================
A co do TOR'a.
Cóż, sam wygląd jakoś nie bardzo przypadł mi do gustu. Jak mówiłem, abonamentu napewno nie wykupie bo mi się to zwyczajnie nie opłaca. Wydali na te grę ponad 300mln $. Warto było? Mi się wydaje, że raczej nie. Co prawda, grać nie grałem a jedynie widziałem filmy oraz screeny aczkolwiek sam fakt tak ogromnych pieniędzy wydanych na stworzenie gry powinien podnosić oczekiwania, a tak patrząc na pierwszy rzut oka to raczej są to nie spełnione oczekiwania..
Są tam jakieś ciekawe, oryginalne rozwiązania czy cuś?