Star Wars KoTOR I, II

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Star Wars KoTOR I, II

Postprzez Lukass1613 w 09 Lut 2012, 17:42

To fakt levele tak do 30 lecą dość szybko, jak sie wie jak to można spokojnie grając po 4 godziny dziennie wbić 50 level w dwa tygodnie. Przed samymi świętami byłem na urlopie w Polsce także grałem do oporu :D Naprawde wciągająca gierka, jescze raz polecam :D
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony"
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez ShedEnd w 09 Lut 2012, 22:29

Do Kotorów polecam moda super enhance by shem. Normalnie blastery mają obrażenia gdzieś tak 6-15, z tym modem od 45 do nawet 115.. ;], miecze świetlne damage w granicach 45-60 od energii także teraz to potężna broń. No i mod (zapomniałem nazwy..), gdzie miecz świetlny tworzy się absolutnie samemu przez łączenie kilku części, trzeba całą rękojeść samemu złożyć, są dodane do gry odpowiednie części jak soczewki, baterie energetyczne etc (one są normalnie też ale z tym modem części wymaganych do stworzenia miecza jest więcej). zaje*isty realizm i usprawnienie. Finezyjne miecze można robić.

Restoration Content Mod polecam, przywraca wycięte przez twórców fragmenty gry. Wersja 1.7, ale za niedługo wychodzi 1.8 do KoTOR II więc jest git, no i za pare miesięcy wyjdzie do KoTOR'a I :)
Visal Enhancement Mod też wart wzmianki. Szczególnie ten do KoTOR II. Naprawdę robi wrażenie.

=====================

A co do TOR'a.

Cóż, sam wygląd jakoś nie bardzo przypadł mi do gustu. Jak mówiłem, abonamentu napewno nie wykupie bo mi się to zwyczajnie nie opłaca. Wydali na te grę ponad 300mln $. Warto było? Mi się wydaje, że raczej nie. Co prawda, grać nie grałem a jedynie widziałem filmy oraz screeny aczkolwiek sam fakt tak ogromnych pieniędzy wydanych na stworzenie gry powinien podnosić oczekiwania, a tak patrząc na pierwszy rzut oka to raczej są to nie spełnione oczekiwania..
Są tam jakieś ciekawe, oryginalne rozwiązania czy cuś?
ShedEnd

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Lukass1613 w 10 Lut 2012, 13:38

Nie, nie uświadczysz tam żadnych epokowych zmian albo nowości. Gra ma mechanikę i nawet sterowanie jak WoW i to z początków jego istnienia. Ale do mnie nie trafia argument, że jak gra nie jest naszpikowana jakimiś super nowościami to się nie sprawdziła. Lepsze jest wrogiem dobrego jak to się mówi. Gracze przyzwyczaili się do pewnych kanonów w MMO które się sprawdziły i są na tyle dobre, że nie warto kombinować. Nie od dziś wiadomo , że gracze najbardziej lubią to co już znają (albo widzieli, jak inżynier Mamoń zwykł mówić hehe). Jako gracz WoW znakomicie odnalazłem się w Old republic, czuje się tu jak w domu. Nie można także zapominać, że taki hit jak World of Warcraft też nie był doskonały od samego początku. Gry online mają to do siebie, że ulepszają się z każdym patchem i dodatkiem więc poczekajmy jeszcze parę miesięcy z krytycznymi ocenami.
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony"
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez ShedEnd w 10 Lut 2012, 19:31

Oczywiście, zgadzam się, nie szukam niewiadomo jakich bajerów w grze ale ogólnie myslałem, że w TOR na swój sposób bdzie oryginalny. Będzie miał w sobie coś specjalnego. Coś co sprawi, że się wyróżni (choć de facto samo umieszczenie go w realiach Star Wars czyni go wyjątkowym) i zaproponuje to czego inne gry nie moga. Dlatego myślałem o różnych ciekawych rozwiązaniach.

BTW. Nie gram w WoW'a i nigdy go na oczy nie widziałem, więc nie bardzo wiem o co ci chodzi ale raczej kumam przesłanie.

Cóż, Ja marzę o SW KoTOR 3 i ciekawe czy się doczekam, ale nawet jakikolwiek cRPG w uniwersum SW bdzie mile widziany. Nie wybacze, że cz.3 nie zrobili, ale BioWare zrobili Mass Effect'y, w których jest od groma rozwiązań z KoTOR'ów no i seria ME sama w sobie jest świetna, dlatego jakoś to przeżyję:)
ShedEnd

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez moso362 w 05 Paź 2012, 21:31

Mam pytanie odnośnie KoTOR I-jak używać granatów ? Mam je w ekwipunku, a w menu akcji są miny ale nie mogę przełączyć się na granaty(miny też mam w ekwipunku i mogę z nich korzystać).
moso362
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2009, 19:26
Ostatnio był: 29 Lis 2015, 11:07
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 11

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości