Gry podobne- ładna przyroda otwarte lokacje

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Gry podobne- ładna przyroda otwarte lokacje

Postprzez ElBanana w 25 Lis 2012, 17:49

A ja może zaskoczę swoją decyzją: Minecraft. ;) W oryginale co prawda dość niemrawy, jednak niektóre paczki graficzne czynią cuda. Natura jest bardzo różnorodna i niepowtarzalna. Warto pozwiedzać tamtejsze lasy.

ElBanana
Wygnany z Zony

Dołączenie: 26 Paź 2012, 17:31
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 20:23
Frakcja: Powinność
Kozaki: 15

Reklamy Google

Postprzez Merhius w 25 Lis 2012, 18:18

Ja natomiast polecam:
-Serię Assassin's creed- Mapy są ogromne i skomplikowane, głównie są to wielkie miasta znane z historii (np. Rzym) które zostały doskonale i realistycznie odtworzone. Akcja pierwszej części rozgrywa się podczas wypraw krzyżowych, głównymi lokacjami są miasta Damaszek, Jerozolima i Akka. Druga część (wraz z dodatkami) rozgrywa się w czasach renesansu, lokacjami są miasta takie jak np. Wenecja, Florencja, Rzym, Konstantynopol i ich okolice. Lokacje przemierzamy w stylu parkour więc możemy się wdrapać na każdy dostępny budynek. Fajna gra :)

-Just Cause 2- świat jest naprawdę ogromny, akcja dzieje się na tropikalnej wyspie podzielonej na biomy (dżungle, pustynie, pomniejsze wyspy, ośnieżone góry i wielkie miasta). W zasadzie można dotrzeć do każdego miejsca które sobie wypatrzymy np. ze szczytu góry zobaczylismy wyspę odległą o 40km, więc... Hyc w śmigłowiec\samolot\samochód\motor\quada i zapierniczamy na koniec wyspy :D

-FarCry 2- Gra składa się z 2 dużych map osadzonych gdzieś w Afryce, świat względnie otwarty też podzielony na biomy typu pustynie, sawanny i dżungle.

-Two Worlds- klimaty fantazy i gigantyczny, wręcz ogromny świat (w pierwszej części gry, w drugiej niestety już nie), oczywiscie pełen potworów i podzielony na biomy takie jak pola, lasy, pustynie, nawiedzone lasy, okolice wulkanu, lasy bambusowe i teren skażony plugawą magią.

-Minecraft- Jak kolega wyżej napisał. Swiat jest zbudowany z sześcianów okrytych teksturami np. trawy, ziemi, skał, drewna itd. które możemy przenosić, niszczyć, zbierać i budować z nich co tylko chcemy i gdzie chcemy. Swiat jest NIESKOŃCZONY (autentycznie), możemy iść przed siebie przez trzy miesiące i kresu świata nie będzie ponieważ teren generuje się przed nami tak długo aż skończy się nam miejsce na twardym dysku :D Oczywiście świat jest też podzielony na biomy takie jak lasy liściaste, iglaste, tropikalne, góry, oceany, podziemia, pustynie, tundry itd. Ba, można nawet zejść do piekła przez specjalny portal. POLECAM.
Awatar użytkownika
Merhius
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2012, 21:37
Ostatnio był: 27 Paź 2016, 02:55
Miejscowość: Gruzowisko koło reaktora
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 94

Postprzez pan kozaq w 25 Lis 2012, 22:23

:arrowu: Taaaak, Minecraft będzie dobrym pomysłem.
A podobno Batelfield jest otwarty, ale ja sam nie wiem.
Jeśli chodzi o gry otwarte, to po pewnym czasie musiałem wziąć na odstresowanie jakąś bezsensowną nawalankę (Mortyr III) więc najpierw się odstresuj, potem sięgaj po inne.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Generał Golonka w 27 Lis 2012, 15:52

Ładna przyroda jest w Skyrimie:
:

Image

Gothicu 3:
:

Image

Oblivionie:
:

Image

Just Cause 2:
:

Image
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Postprzez Realkriss w 27 Lis 2012, 16:23

Też zawsze zwracam uwagę na roślinność i krajobrazy, i dla mnie najładniejsza przyroda jest w Crysis.
Gra jest przyjemna, ale dupy nie urywa, natomiast w obu częściach grafika jest wręcz przecudna.

Image
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez scigacz1975 w 27 Lis 2012, 17:17

Dość rozległe i różnorodne mapy są w Project IGI 2 - może graficznie "łba nie urywa" ale jak na tamte czasy i grywalność to jest ok.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez impulse_101 w 27 Lis 2012, 19:26

Do minecrafta koniecznie trzeba wgrać Sonic Ether's Unbelievable Shaders i świat wygląda genialnie .. Zupełnie inna gra :E

tomasz4815 napisał(a):RPG:
- The Elder Scrollsy
FPS:
- Fallout NV + DLCs

Ciekawe jak to rozróżniasz :P TES i fallout jest jak gta4 i RDR.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Generał Golonka w 28 Lis 2012, 21:06

Właśnie odkryłem, że ładna przyroda (i gra też!) jest w Far Cry 3.
Image
BTW: Nie mogłem znaleźć lepszej fotki, ale uważam, że ta jest ładna, ale nie oddaje tego, co jest w grze. :D
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Postprzez Adam w 28 Lis 2012, 22:10

W sumie Mount & Blade: Warband, zwłaszcza podczas scen walki. Polecam wszystkim wspinaczkę na opancerzonym koniu na szczyt góry ;) (nie mówiąc o ostrzale z łuków :kotek: )
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 394

Postprzez BJ Blazkowicz w 28 Lis 2012, 23:17

Call of Juarez: Bound in Blood
Image
Mimo że liniowa to są lokacje gdzie można swobodnie zwiedzać i podziwiać widoczki.
Ostatnio edytowany przez BJ Blazkowicz, 29 Lis 2012, 18:30, edytowano w sumie 1 raz
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez Kill_Flint w 29 Lis 2012, 15:55

@Adam masz rację, szkoda, że sam tego tytułu nie wymieniłem, bo zapomniałem. Może w tej grze grafika nie jest najlepsza, ale uwielbiam w nią sobie grać. Kiedy w opcjach zmienimy na 150 wyświetlanych ciał pole bitwy wygląda na pewien sposób magicznie. Truchła rumaków i uzbrojonych ludzi spoczywają zakrwawione na ziemi, dookoła leżą tarcze, miecze, łuki oraz inne bronie.

Kolejną grą, która przepięknie ukazuje pole bitwy jest chociażby Empire: Total War oraz inne części tej serii gier. Po prostu kocham patrzeć na dawne pole bitwy, na rozgromione oddziały wojska próbujące uciec przed śmiercią. Kocham w tej grze rozgramiać oddziały wroga, niektóre bitwy są przecudowne. Niestety niedawno odinstalowałem do tą grę, bo zajmowała dosyć sporo miejsca na dysku C. Nie wie ktoś jak gry na Steamie przenieść na dysk D?

@BJ Nie zawsze w Call of Juarez jest liniowa rozgrywka. Sporo swobody mamy chociażby wtedy, kiedy mamy brać zadania (3) na prerii. W tej grze przepięknie ukazano dziki zachód, polecam ją każdemu :E
Bimbru bimbru dajcie, a jak nie to spier*******!

Moje opowiadanie: viewtopic.php?f=85&t=18925
Przeczytaj, skomentuj i oceń!

LA nie będzie.

Kill_Flint
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Sie 2012, 12:27
Ostatnio był: 17 Sty 2013, 20:05
Miejscowość: Janów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 15

Postprzez BJ Blazkowicz w 29 Lis 2012, 18:27

Ty czytałeś mojego posta czy pierdo*isz aby pie*dolić?
Mimo że liniowa to są lokacje gdzie można swobodnie zwiedzać i podziwiać widoczki.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość