RAGE

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Rage - Temat ogólny

Postprzez apofis1970 w 10 Paź 2011, 11:04

Przeszedłem całość oczywiście tylko główny wątek w 8 godzin i miałem nadzieje że gra się rozkręci ale niestety graficznie ok. ale liniowość gry psuje wszystko do tego mały brak swobody no i brak free playa to minus największy jak dla mnie niestety S.T.A.L.K.E.R. to to nie jest odniosłem wrażenie że miał to być FALLOUT NEW VEGAS ale był zbyt przepieszczony więc FALLOUTA NEW VEGAS zmontowali w całości z tego co było w FALLOT 3 dodali tylko modyfikację broni i parę nowych frakcji jak LEGION CEZARA po za tym wszystko to samo co w FALLOUT 3 i ok FALLOUT 3 taki ma właśnie być a z tego co im pozostało skleili RAGE moim skromnym zdaniem stanowczo za krótka jak na swoją wagę ale ogólnie oceniam grę na 8/10 za zróżnicowanie świata,postaci
plusem jest też :
1.Elementy RPG
2.Możliwość budowania wszelakich przedmiotów od bandaży po robota zwiadowcę
3.możliwość dozbrajania i modyfikacji pojazdu
4.nabywanie drogą kupna lub na zabitych przeciwnikach receptur służących do budowy lepszej amunicji i nie tylko
5. I dla mnie najlepsze to wykorzystanie takich dodatków jak bełty do kuszy kontrolujące świadomość i wybuchowe
to moim zdaniem czyni tą grą dość fascynującą pozycją i godną do poświęcenie jej trochę czasu zwłaszcza że kusza jako broń miała zastosowanie tylko w kilku typowych grach gdzie głównie używano broni palnej :
HALF LIVE 2
CALL OF DUTTY BLACK OPS
Więc ogólnie rzecz biorąc gra jest godna uwagi nawet mając niewielkie błędy.

Za ten post apofis1970 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative KoweK, Szpagin, Plazmowka.
apofis1970
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2011, 13:11
Ostatnio był: 07 Lis 2011, 21:46
Miejscowość: Legnica
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: -7

Reklamy Google

Postprzez bax20 w 10 Paź 2011, 12:17

Poprawił wam ten patch trochę jakość tej gry ? mnie poprawił szybkość pop up tych tekstur, ale i tak gdzie niegdzie pojawiają się te czarne artefakty..
Intel Core i5 12450H | 32GB DDR5 4800Mhz | Nvidia GeForce RTX 4050 6GB | Windows 11
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 17:42
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 25

Postprzez BJ Blazkowicz w 10 Paź 2011, 12:35

apofis: RAGE nie miał być stalkerem ani falloutem ani borderlandsem.
I naucz się człowieku pisać bo twojego postu nie idzie zrozumieć.

Mi patch naprawił grę praktycznie całkowicie, tekstury mi się doczytują tylko po zespawnowaniu się na mapie. Potem już jest git.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 08 Gru 2024, 21:37
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez apofis1970 w 10 Paź 2011, 13:45

BJ Blazkowicz nie pisałem że miał być STALKEREM a że STALKEREM to to nie jest to po pierwsze po drugie porównałem RAGE do Fallouta ponieważ mnóstwo z Fallouta jest w RAGE np. figurki i wiele innych a po trzecie nie wytykaj mi pisowni nie chcesz nie czytaj i na koniec napisz coś na temat gry a nie rżnij Polonisty to nie forum dla nauczycieli

Negative BJ Blazkowicz.
apofis1970
Kot

Postprzez BJ Blazkowicz w 10 Paź 2011, 14:01

2. Kultura wypowiedzi pisemnej
W postach staramy się zachować w.w. kulturę oraz ELEMENTARNE zasady wypowiedzi pisemnej. Nie tłumaczymy się klawiaturą od wujka z Niemiec itp. - pisząc posty używamy polskich znaków; używamy znaków interpunkcyjnych, stawiamy po nich spacje itp. Jeśli nie wiemy, jak napisać dany wyraz, nawet google potrafi zasugerować nam poprawną formę.

Zaakceptowałeś, to przestrzegaj. :P
Figurki to easter eggi geniuszu. Jest JEDNA figurka z fallouta, wiec porównywanie RAGE do Fallouta na podstawie jednej figurki to czysta głupota :E
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 08 Gru 2024, 21:37
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez apofis1970 w 10 Paź 2011, 14:24

BJ Blazkowicz nie będę się spierał z tobą myśl sobie swoje i niech ci się dobrze z tym żyje, wypominasz mi pisownie ,wytykasz błędy , a sam nie potarfisz czytać ,bo jeśli byś potrafił to nie pisał byś że ja porównuję RAGE do Bordeland czy STALKERA . Nawiasem zawsze uczono mnie że istotą informacji jest jej treść . A nie jak sugerujesz ortografia , swoją drogą jestem zarejestrowany na wielu stronach, na wielu stronach piszę też komentarze ale nigdzie, nie trfiłem na takiego człowieka jak ty. Myślę że powinieneś przemyśleć swoje postępowanie. Dodam również iż nie dbam o to czy dostanę bana, za własną wypowiedż , bo nie boję się napisać tego comyślę, wiesz dla czego ? Ponieważ nikomu nie ubliżam i nikomu nie docinam , tekstami twojego pokroju tu cytat : " geniuszu " bo pewnie piszesz poprawniej jak ja,za to ja się nie wywyższam tak jak ty. Dodam że obserwowałem tą stronkę i to dość długo, wiesz jaki wniosek ? Co niektórzy myślą że są Bogami i że im wszystko wolno . Ale nie będę zabierał ci cennego czasu w końcu ty jesteś taki SUPER gość . Czasami nie wystarczy wchodzić w du...e nawet tym co coś mogą. Widziałem tu w tematach przekleństwa i inne podobne wybryki, jakoś nikt tu nikogo nie poprawiał . Dla czego ? bo przeklinali gramatycznie ? Nie przedłużam ale uważam że powinieneś się leczyć,przemyśl to zanim jeszcze nikogo nie skrzywdziłeś, bo potem może być za pużno .pozdrawiam i żegnam przewiozłem się na tej stronie wracam na Rosyjską stronkę tam są prawdziwi STALKERZY a nie takie kluseczki jak BJ Blazkowicz typu Bułkę przez bibułkę a hu...a całą rączką pozdrawiam resztę uczciwych STALKEROWCÓW
------------------------------------
I jeszcze jedno h*j CI W PYSK I W TE TWOJE KOZAKI PAJACU NA GUMCE OD MAJTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uwagi moderatora:

double post

Positive MatrixSTR, Dżuz,
Negative Canthir, KoweK, The Witcher, Xen.
apofis1970
Kot

Postprzez dorian w 10 Paź 2011, 14:32

Wg. pamięci na danej karcie:
Gotowe profile ustawień dla gry RAGE

Do ściągnięcia w linku na dole jako aktualizacja.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Cze 2025, 01:12
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez impulse_101 w 10 Paź 2011, 16:11

Sądzę ze ten tytuł będzie miał sens dopiero gdy jacyś modrzy się za niego wezmą bo te tekstury 8k co udostępniła "betatesta" to wyglądają jak na szybko zrobiony reskaling. Gra sama w sobie nie jest rewolucja a z stalkerem to łączy ją napewno jedna rzecz... też ja tak długo zapowiadali i wydać nie mogli :P

@apofis1970
Chłopie wyluzuj nikt ci na złość uwagi nie zwraca. Piszesz chaotycznie i to rozbudowane wypowiedzi przez co nawet jeśli twój wkład do tematu będzie interesujący to nie kazdy go zrozumie. Tu nie chodzi o orty czy przecinki w złym miejscu bo to nie forum polonistyczne. Twoim problemem jest przejrzystość bo sam cie czytałem 3 razy żeby ogarnąć o co ci chodzi. Postaraj się jakoś to uprzątnąć i odseparować każdą omawiana kwestie wypowiedzi a wszyscy na tym skorzystamy.

Uwagi moderatora:

Po co ten spoiler?
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Glaeken w 10 Paź 2011, 18:13

Recka z gram.pl - zaledwie 6,9/10:
http://www.gram.pl/art_9gflH,0_Rage_recenzja.html
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Soviet w 10 Paź 2011, 19:13

Wyraźnie widać, że pan recenzent z gram.pl ma gust ukształtowany przez gry typu Call of Duty, w których ważne są headshoty i zaaranżowane scenki. Nie czytać :).
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Szpagin w 10 Paź 2011, 19:18

Może raczej "czytać, jeśli jest się fanem CoDa". Rage to ciekawa gra, ale ma największy problem z doczytywaniem tekstur, jaki widziałem od czasu Singularity. Grałem u kumpla, przypomina trochę połączenie Borderlands (styl graficzny, pojazdy, sceneria) z Bioshockiem (wytwarzanie przedmiotów, różne rodzaje naboi). Plus za to, że wszystkie bronie nosimy naraz (kiedy ja to ostatnio widziałem? Chyba w Wolfensteinie z 2009). Ogólnie: może skuszę się w przyszłości.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez caleb59 w 10 Paź 2011, 19:29

Po patchu doczytywanie tekstur jest właściwie niezauważalne i tylko na początku wejścia na daną lokację...
Gierka jest dobra - crafting, samochody, strzelanie, elementy RPG, post-apo, przygodówka - jak dla mnie bardzo udany miks...
Problemy techniczne zjadły tę gierkę na starcie i teraz wiele osób utwierdziło się w przekonaniu: "Rage? A to ta zabugowana gierka gorzej niż GTA 4!" - ta "łatka" już na zawsze przylgnie do Rage - kiedy uporamy się z problemami technicznymi (chwała za patcha - bez niego same sterowniki nic by nie pomogły) przed graczem staje otworem dość obszerny świat pełen niebezpieczeństw, klimatu, walki i przygody, są nawet różne frakcje wrogów - gra naprawdę wciąga i miło spędza się przy niej czas!
Nie ukończyłem jeszcze gry i nie wiem czy jest długa czy krótka - po prostu staram się grać na 100% i robię wszystko co się da począwszy od misji głównych, pobocznych, wyścigach, mini gierkach (łapa na stole + nóż - ekstra! :E ) a kończywszy na zwykłym zwiedzaniu lokacji i zbieraniu masy "znajdziek"...
Ostatnio edytowany przez caleb59, 10 Paź 2011, 19:32, edytowano w sumie 1 raz
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 17:32
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 678

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości