koniec

7 h 38 min
Musze powiedziec, ze gra byla dobra lecz nie jakas nadzwyczajna (jak Far Cry, HL2) po prostu solidny shooter ze spora dawka innowacji lecz czasami nie do konca spozytkowanymi i nie bez bledów. Jaka wiec byla gra dla mnie?:
+ wprowadzenie kilku ciekawych innowacji
* "portale" czyli przenoszenie sie miedzy lokacjami za pomoca czegos na wzór zwierciadel bardzo fajnie zrealizowany element
* wallwalk czyli caly bajer z grawitacja, sciezki pozwalajace chodzic nam po scianach czy tez punkty, które odpowiednio uzyte zmieniaja grawitacje na okreslona dla danego pomieszczenia
+ ciekawe bronie
+ wykorzystanie zagadek logicznych, fizyki (nie jest to zaden Mysk czy Syberia ale czasami trzeba sie zatrzymac na moment i pokombinowac jak otworzycdrzwi itp)
+ b.dobra grafika, mocno zmodyfikowany engine D3 pokazal pazurki
+ dzwiek tez ok
+ element smierci bohatera a raczej tego jak owe zycie przywraca sie
+ na dobra sprawe nieco wciagajaca z czasem fabula
- AI wrogów miejscami az przeraza tzn przeraza ich glupota
- z czasem gra robi sie schematyczna mianowicie tak po 2h gry odslania przed nami caly swój arsenal kolejne godziny to podazanie wyznaczona sciezka
- zdecydoanie za krótka, nieco ponad 7 h to rekordowo krótka gra pamietam tylko kroniki riddicka zajely mi ok 10 h i juz wtedy czulem ogromny niedosyt jezeli chodzi o czas gry.
moja ocena: 87%
dlaczego taka: patrz wyzej, zakladajac, ze Far Cry ma u mnie 10, a po 5h nudny i dlugi do bólu D3 standardowy fps ma jakies 82% to jestem w stanie bez problemu dac te 0.5 oczka w góre. Najbardziej boli mnie to, ze gra byla tworzona MASE czasu dluuuuugie lata i powinna bycdopieszczona w kazdym detalu.
podsumowujac gralo sie przyjemnie, z pewnoscia zaskoczenei na + bo myslalem, ze ten tytul okaze sie totalna porazka jednak gra ta ani troche nie zmniejszyla mojego apetytu na stalkera czy crysisa.
a i polecam przeczekac napisy koncowe (fajna muzyczna nawet leci:)) jest maly bonusik na koncu

[/img]