Battlefield

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Battlefield

Postprzez Darth ReX w 10 Lip 2011, 23:05

Akurat argument z kompatyblinością programów można troszkę o dupę rozbić, bo większość z nich to są stare programy, które można odpalić przez DOSBox. Tyle offtopa ode mnie.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Reklamy Google

Postprzez MatrixSTR w 11 Lip 2011, 00:22

Ale głupoty piszecie...

djcycu napisał(a):Czy Vista i Siódemka jest pod gry? ZAPOMNIJCIE! Ten system stworzono dla ludzi lansu i bajeru... Dodatkowo jest to system wyłącznie do pracy nad papierami i netem bo gra chodzi przynajmniej 30% gorzej jak na XP.

O Viście nie będę nawet pisał bo to faktycznie syf. A co do siódemki to cóż... Mam chyba jakiś zepsuty komputer bo gry mi tak samo działają na 7 jak i na XP i to praktycznie wszystkie...

djcycu napisał(a):Vista razem ze Siódemką też niekiedy wymagają instalowania rzeczy na C bo czemu? Bo nie będzie działać... I sam kurde nie kapuję czemu. Zatem wolę pozostać na XP z 20GB na C niż bić się ze sumieniem że 100GB na C mi się kisi a nic nie ładuję bo boję się że stracę po awarii systemu (nie mam zamiaru się bawić z przenoszeniem poza systemem bo to długa procedura)...

Jakoś siedziałem cały rok mając na C tylko 18 GB i wszystko instalując na innej partycji i jakoś nie miałem problemu z ŻADNYM programem...

djcycu napisał(a):Siódemka i jej głupie opisy na sieci to już totalna porażka. Jaki on wspaniały, szybki i wgl... A kij prawda! Chodzi jak Vista tylko ciut stabilniej a tak to żadnego porównania z XP...

No faktycznie działają tak samo, nawet mimo tego że na P4 i 1.5 GB Ramu na Viście nie dało się nic zrobić a Siódemka działała jak marzenie (może to ta stabilność? )
djcycu napisał(a):Jedynie co powiem to tyle iż pasek Visty czy Siódemki można mieć przy XP i płynność nie spadnie na tyle ile w seryjnej Viście i Siódemce powypychanych po brzegi zbędnymi pierdołami do lansu...

Taaa, bawiłem się w to kiedyś... Tylko że takie dodatki mulą bardziej od normalnej Siódemki

djcycu napisał(a):Ach gdzie te lata kiedy system miał być programem operacyjnym pobierającym jak najmniej zasobów i ważącym tak mało by praca i serwisowanie były przyjemne...

Nie wiem czy wiesz ale siódemka gdy masz mało RAMu i odpalisz grę potrafi zużywać tylko jakieś 90 MB RAMu i to bez żadnego bawienia się w opcje. Na super wydajnym i odpalającym się na pralkach XP udało mi się zejść z zużyciem do 140 MB...
caleb59 napisał(a):Kończąc Wasz offtop dodam, że od zawsze uważałem, że bez 4GB RAM i procka minimum dwurdzeniowego nie ma co podchodzić do Visty czy Windows 7,

O tym pisałem już nie raz na SB, ale wiem że mam zwalone poczucie płynności a Fraps mnie oszukuje podając tylko góra 5 klate mniej na Win 7 niż na XP w grach :(
djcycu napisał(a):To jestem jedwabiście ciekaw który komputer uruchomi i zamknie Vistę czy 7 tak szybko jak XP...

Nie wiem jak Tobie ale jakoś tak Siódemka i XP uruchamiają mi się z tą samą prędkością, ale to może akurat być wina tego że jestem debilem który co miesiąc robi defragmentację połączoną z optymalizacją partycji systemowej :(
A co do wyłączania to ja potrafię wyłączyć Siódemkę w sekundę, a na XP takie wyłączenie zawsze owocowało modlitwą czy się czasem system nie posypie...Siódemka podczas zabaw z OC i innymi takimi resetowała się po kilka razy dziennie czasami i ani razu nie miałem problemu że coś się z systemem stanie, za to na XP po kilku takich akcjach miałem naprawy błędów i posypały mi się profile...
djcycu napisał(a):Masz starszy program który działał na 98, XP no ale na Viście czy 7 to nie możliwe bo cóż...

Nie wiem o jak bardzo stare programy Ci chodzi bo ja jeszcze z żadnym nie miałem problemu. Jedynie z SDK ale to akurat wina tylko i wyłącznie autorów...

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z Siódemki i nigdy na nię nie miałem okazji do narzekania. System do lansu? Jakoś nie mogę zauważyć co w niej jest takiego lansiastego.
Zaraz pewnie będę jechany od jakiś fanbojów ale cóż, na siódemkę przesiadłem dlatego że większość programów które używałem na starym kompie lepiej na niej chodziła, a że gry działały prawie tak samo jak na XP i na dodatek w DX10 to też było na Plus...

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Soviet.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

Postprzez vandr w 16 Lip 2011, 11:32

Czy można w jakiś sposób wyczyścić swoje kolekcje broni oraz przekaźników, tak aby zdobywać je od nowa? Kupiłem sobie BF:BC2 i pomimo reinstalacji oraz rozpoczęcia nowej gry miałem w kolekcji wszystkie bronie oraz przekaźniki.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez matekfpol w 22 Lip 2011, 10:21

@Vandr - załóż nowy profil.

BF3
:

Awatar użytkownika
matekfpol
Tropiciel

Dołączenie: 16 Lis 2010, 23:26
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:50
Miejscowość: gej
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 39

Postprzez Soviet w 26 Lip 2011, 11:43

Troszkę pisdoletów:

r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez SaS TrooP w 26 Lip 2011, 14:27

Zastanawia mnie dlaczego inne gry nie są w stanie wprowadzać tak dobrych dźwięków jak Battlefield...
Za cicho wprawdzie, śmiesznie cicho, ale mówię o samym brzmieniu.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez adziu_92 w 26 Lip 2011, 18:58

Flash suppressor= latarka :facepalm:

Ogólnie fajne filmiki, tylko tę mapkę widzieliśmy już wcześniej. Szkoda że zmniejszyli ilość specjalizacji(względem Battlefield 2), ale możliwość dostosowania broni wg. własnych upodobań robi wrażenie-ciekawe co można będzie zamontować do pojazdu :D. Dwójnóg ciekawie zapowiada się.

To są jakieś testy nieoficjalne czy co?
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez Kontroler w 09 Sie 2011, 20:18

Image

:E

Za ten post Kontroler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK, lektors.
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez Zari w 09 Sie 2011, 20:36

I tak prędzej kupię MW3 bo BF mi nie wejdzie :E
A jeżeli chodzi już o odwieczną walkę bf-a i cod-a, to myślę że w tym roku znowu wygra CoD. Autorzy mówią że wrócili do starych schematów i w ogóle, a w BF-ie jedyne co dobre to silnik który wymaga niestety ogromnej mocy obliczeniowej. No i te 30fps :facepalm:
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image

Za ten post Zari otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adamus966,
Negative Szpagin.
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez KoweK w 09 Sie 2011, 20:43

Kahitan, ty naprawdę wolisz gorszą jakość grafiki i 60 fps, czy wszystkiego więcej i lepiej, tylko w zamian dostajesz - nadal płynne - 30 fps?

A to, że COD pobije BF-a pod względem sprzedaży jest oczywiste. Nie ma co się sprzeczać w tym temacie. A to, która gra będzie lepsza przekonamy się na jesieni.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Zari w 09 Sie 2011, 20:51

Kovku, FPS ma być dynamiczny a na tych marnych 30fps-ach dużo nie zdziałasz. Poza tym, ci co mają gorsze kompy i tak będą doświadczali mniejszych ilości klatek więc mają kredki krótko mówiąc. :-/
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez atikabubu w 09 Sie 2011, 21:01

Kahitan napisał(a):<gaworzenie>

A nie pomyliwszy się coś milordowi, iże tylko motłoch konsolowy ograniczenie FPS mieć będzie, iżby ich machiny ducha nie wyzionęły?

Linka uświadczę, albo waść oddali się ode mnie...
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:38
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości