Crysis - Czyli dziecko Crytek rodziców FarCry'a

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez dorian w 19 Cze 2008, 12:09

Do każdej gry można się przyczepić i w każdej coś znaleźć. Wszystko jest kwestią gustu i upodobań.
To się faktycznie zgadza, że w ustawieniu FDL jest brak cieni, nie pamiętam, czy wszystkich, ale na pewno naszej postaci i to mnie trochę osłabia, reszta uważam, że jest o.k. w Stalku. :D
A co powiesz na znikające zwłoki w Crysis i to w parę sekund po odstrzeleniu? W Stalkerze leżą bardzo długo i tego nie ma...
Z tym, że tak czy inaczej, lubię te dwie gry z naciskiem jednak na Stalkera i nie zamieniłbym go na Crisa :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Reklamy Google

Postprzez Infernal w 19 Cze 2008, 12:13

Ciała znikają, żeby nie zamulać, wystarczy, że i tak Crysis mocno ciągnie kompa. A w stalkerze ciała mają swoją funkcję, większą niż tarasowanie drogi.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez sic! w 19 Cze 2008, 13:37

dorian ->Stalker i najlepszy silnik ? To jakiś żart ?

Podzielam zdanie Infernala. STALKER nie dość, że wygląda komicznie to na dodatek jest słabo zoptymalizowany. I tu nie chodzi o sprzęt, bo ten mam dobry. A na pewno wystarczający do Crysisa w High. I tam wymagania są chociaż poparte czymś naprawdę miłym dla oka.

STALKER mi się podoba, bardzo. U mnie w rankingu jest ponad Crysisem, ale prawda jest taka, że graficznie niczym nie imponuje, wręcz przeciwnie. Gdyby było to poparte małymi wymaganiami ok - ale te są zdecydowanie nieadekwatne do jakości grafiki w grze.

Jest masa lepszych silników, a XRAY zdecydowanie nie należy póki co do czołówki. Może premiera Clear Sky coś zmieni. Mam szczerą nadzieję, że tak będzie, bo gra aż prosi się o więcej widowiskowości i lepszą optymalizację. Choć w tej drugiej i tak na razie rządzi Gothic 3 :-)
sic!
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2007, 19:10
Ostatnio był: 03 Lip 2008, 14:38
Kozaki: 0

Postprzez Imbefalasion w 19 Cze 2008, 17:07

Infernal napisał(a):A w stalkerze ciała mają swoją funkcję, większą niż tarasowanie drogi.

A jaką, jeśli można wiedzieć? :)
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez popo w 19 Cze 2008, 17:41

Można się nimi fajnie bawić np. ja lubie podrzucać je ślepym psom :D
W moich kręgach już wielu odpadło.
Awatar użytkownika
popo
Stalker

Dołączenie: 25 Lis 2007, 13:49
Ostatnio był: 29 Sie 2008, 23:21
Miejscowość: Bronx wita
Kozaki: 0

Postprzez Infernal w 19 Cze 2008, 18:25

A jaką, jeśli można wiedzieć? :)

A ich przenoszenie/zostawianie sprzętu na później/ewentualna przynęta? Doprawdy, ciężko się domyślić. Kto grał raczej wie. -.-
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Imbefalasion w 20 Cze 2008, 10:37

Infernal napisał(a):A ich przenoszenie/zostawianie sprzętu na później/ewentualna przynęta?

Z reguły nie używałem ciał na przynętę (po prostu sam szukałem zwierzyny :P), sprzęt zostawiałem w skrytkach, a ich przenoszenie strasznie mnie zwalniało...
So... Ciał używałem tylko do zabawy, np. w oczekiwaniu na świt, czy oczyszczaniu pola walki. S.T.A.L.K.E.R.a przeszedłem tylko 2,5 raza, tak więc nie znam wszystkich zastosowań dla ciał... :)
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości