Najlepsza ścigałka XXI w. na PC

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Najlepsza ścigałka XXI w. na PC

Postprzez Scurko w 13 Gru 2010, 11:25

k4r00 napisał(a):A ja pokochałem NFS: Porsche 2000 :) Pamiętam cudowny model jazdy wprowadzony w tej części NFSa.

Tak, w to się człowiek zagrywał na śmierć! :P . Poza tym bardzo lubię markę Porsche. Dużo czasu spędziłem nad tą grą. Ostatnio kolega przywiózł kierownicę do akademika to zrbiliśmy sobie "NFS Night" :D .

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Scurko, 13 Gru 2010, 20:44, edytowano w sumie 1 raz
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez yarpen w 13 Gru 2010, 14:14

adin napisał(a):yarpen, sądząc po twojej wypowiedzi to grałeś tylko i wyłącznie w rfactora a inne (dużo lepsze de facto) symulatory chyba przespałeś. Radzę ci czym prędzej przetestować chociażby dwa inne tytuły bo to co napisałeś trochę mija się z prawdą : )

Nie, grałem też w kilka innych, ale tu opisałem wg mojej opinii najlepszą ścigałkę.
rF jest chyba najbardziej uniwersalnym symulatorem, co nie daje gwarancji że każdy mod jest cacy - tak samo jak w STALKERZE.

Tak jak pisałem, to była moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać. Szkoda, że nie podałeś od siebie żadnych przykładów. Miałbym szansę wyjaśnić, gdzie to się z prawdą minąłem..
Chętnie bym się też dowiedział, które to wg Ciebie symulatory są dużo lepsze od rF..
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Kozaki: 7

Postprzez adin w 13 Gru 2010, 17:03

yarpen, z jednej strony nie chcę rozpoczynać tu żadnej dyskusji z fanatykiem rFactora gdyż ci kojarzą mi się w przeważającej mierze z dzieciakami wydającymi piskliwe ochy i achy nad coraz to kolejnymi modami. Z drugiej myślę że jeżeli nie zaczniesz rzucać błotem nikt nie będzie miał do nas pretensji.

Słuchaj, jest taka zasadnicza kwestia i od niej zależy czy będziesz fanem LFSa, netKara Pro, rFactora, iRacinga, GPL, GTRa czy innych. Ta kwestia to, to czy będziesz patrzył na bazę modów dostępnych do danego tytułu czy na model jazdy i inne aspekty czysto techniczne (gruntowne poznanie konkretnego modelu). Ja gram w LFS już od paru lat, nie będę ani siebie ani was okłamywał że plus, minus 85%+ dystansu przejechałem na jednym samochodzie. W tym momencie mogę powiedzieć że znam jego charakterystykę oraz możliwości i jestem w stanie po kilku okrążeniach pojechać całą "pętlę" (prawie) bezbłędnie. Ty, pobierając moda który nie musi być tragiczny pod względem fizyki musisz wczuć się wpierw w to co zaserwowali ci moderzy (lub pseudo-moderzy). I tak w koło, znajdziesz dobry mod, jak się wkręcisz pykniesz jakąś ligę i modzik poleci w odstawkę. Ja w tym czasie skroję kolejne -0.100s do WR i będę szczęśliwszy niż ty "testując" nowe Audi z DTM.

Chętnie bym się też dowiedział, które to wg Ciebie symulatory są dużo lepsze od rF..

Prosta piłka, przetestowałem wiele modów do tej gierki (brat grał i był aktywny na oficjalnym community, przesiadł się na netkara) i model jazdy za nic nie wydaje mi się realistyczny. Ma zadatki, lecz brak solidnego, hardcoreowego wykończenia psuje całość. Amerykańska gra, czego tu oczekiwać hehe
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez yarpen w 13 Gru 2010, 17:31

Nie wiem skąd ta obawa o rzucanie błotem..
Nie wiem tez dlaczego zakładasz, że ilość modów jest w rF dla mnie taka istotna - wspomniałem tylko o tym w kontekstcie tego, że kupując go nie jesteś "skazany" na jeden rodzaj wyścigów. Jasne ,że są lepsze i gorsze mody.
Ja śmigam na F1 na dwóch modyfikacjach i dokładnie rozumiem o czym do mnie piszesz, że jeździsz ciągle tym samym samochodem, śrubując czasy. Może trafiłeś na kiepski modek i się zraziłeś... Co do dzieciaków - spotkałem ich może ze 3 - tak jak pisałem, na serwach ligi na której jeżdżę to zjawisko marginalne i spotykające się z gwałtowną, trzystopniową reakcją, warn, kick, ban. Krótko. Zresztą sam czasem pilnuję serwera a jestem jednym z bardziej tolerancyjnych klawiszy :)
To błędne koło o którym piszesz, że zanim się wkręcę w modka, to Ty urwiesz 0,1s to już w ogóle nie łapię. W lidze to moda nikt nie zmienia w trakcie sezonu. Tam gdzie ja jadę ostatnio był BMW Sauber 08 (przez 2lata), po zakończeniu sezonu wskoczył FSONE 09. Selekcja realności moda jest, a życie takiego w lidze to minimum jeden sezon.

w LFSa nie grałem, pozostałe znam lepiej lub gorzej. Cóż, zdania mamy rozbieżne,mimo, że to samo robimy. Ja tez kręcę się w kółko na torze, szukając kolejnych ułamków sekund.

Powyciągałeś trochę błędnych i za daleko idących wniosków (obawy o awanturę, o dzieciaków, o wagę ilości modyfikacji nad realizmem, o ciągłym zmienianiu moda zamiast śrubowaniu czasów).
Wpadnij kiedyś na serwer w F1Liga może zmienisz zdanie... jeżeli masz ochotę na F1.
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Kozaki: 7

Postprzez adin w 13 Gru 2010, 17:45

yarpen napisał(a): że kupując go nie jesteś "skazany" na jeden rodzaj wyścigów.

Jeżeli gra jest dobra to nie będziesz "skazany na jeden rodzaj wyścigów" lecz będziesz czerpał z tego przyjemność. Dla przykładu, świat LFS mozna podzielić na 3 kategorie - wyścigi, drift i drag. Każdy czerpie z tego przyjemność i gęstą zajawkę. Najwięcej jednak (na dostepne modele i brak większych dodatków do gry) narzekają drifterzy. Tu kwestia jest prosta, nie pomylę się dużo jeżeli stwierdzę że ich wiek to ~16 lat. Doroślejsi (głównie tzw. grip'erzy jak to się teraz mówi) robią to co mają robić i wychodzi im to dosyć dobrze.

yarpen napisał(a):Co do dzieciaków - spotkałem ich może ze 3 - tak jak pisałem, na serwach ligi na której jeżdżę to zjawisko marginalne i spotykające się z gwałtowną, trzystopniową reakcją, warn, kick, ban.

Nie miałem na myśli lig, w których z tego co wiem panują dosyć ostre kryteria, tylko sezonowych zajawkowiczów.

yarpen napisał(a):To błędne koło o którym piszesz, że zanim się wkręcę w modka, to Ty urwiesz 0,1s to już w ogóle nie łapię.

Bo mnie "kręci" śrubowanie swoich umiejętności na sztywno a nie zabawa przez rok, dwa i przesiadka do czegoś innego.

yarpen napisał(a):Powyciągałeś trochę błędnych i za daleko idących wniosków (obawy o awanturę, o dzieciaków, o wagę ilości modyfikacji nad realizmem, o ciągłym zmienianiu moda zamiast śrubowaniu czasów).
Wpadnij kiedyś na serwer w F1Liga może zmienisz zdanie... jeżeli masz ochotę na F1.

Czy błędnych? Nie zgodził bym się, raczej suchych faktów. Czy wpadnę? Nie, wolę wypić coś nie coś i pośmigać sobie kartonowym pudłem w "realu" : )
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Postprzez Piterxd w 13 Gru 2010, 19:57

Panowie po co robić kłótnię w takim fajnym temacie? :wink:
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez utak3r w 13 Gru 2010, 20:32

adin napisał(a):Bo mnie "kręci" śrubowanie swoich umiejętności na sztywno a nie zabawa przez rok, dwa i przesiadka do czegoś innego.

No ale przecież tak właśnie jest w realu - auto (niezależnie od klasy wyścigowej) dostajesz zazwyczaj na jeden sezon, w następnym masz już nową konstrukcję.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez adin w 13 Gru 2010, 21:32

Piterxd napisał(a):Panowie po co robić kłótnię w takim fajnym temacie? :wink:

I o to mi chodziło właśnie z tym obrzucaniem błotem... Ani ja, ani kolega na nikogo nie naskakuje a ktoś z "zewnątrz" szuka dziury w całym : )

No ale przecież tak właśnie jest w realu - auto (niezależnie od klasy wyścigowej) dostajesz zazwyczaj na jeden sezon, w następnym masz już nową konstrukcję.

A czy my rozmawiamy o realu czy o symulacji?
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Postprzez utak3r w 14 Gru 2010, 01:48

adin napisał(a):A czy my rozmawiamy o realu czy o symulacji?

A co to jest "symulacja"?... Tutaj właśnie należy rozdzielić gry "na temat" i symulatory :)
Sooner or later, you will meet the Undertaker...

Za ten post utak3r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nabój020294.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Kumpel111 w 14 Gru 2010, 18:06

A według mnie NFS: Most Wanted. Najlepsza ścigałka :wink:
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez Przemek77 w 16 Gru 2010, 13:35

Jak dla mnie istnieją 3 gry "ścigane", które mnie interesują. Preferuję raczej odtworzenie realistycznych serii wyścigowych niż radosną twórczość dla dzieci w rodzaju "NFS" czy "Split second".

1. GTR Evolution i pochodne (WTCC Race, Race07, STCC) plus mody.
2. F1 Challenge 99-02 z modami na rózne sezony
3. NASCAR Racing 2003 z modami.

Sporadycznie jeżdżę w Grand Prix Legends.

Grałem trochę w TOCA 3 - ale tam są niekompletne ligi, w dodatku nie ma F1 (ale są inne formułym fakt).

rFactora nie próbowałem, ale kiedyś się skuszę.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez laske w 17 Gru 2010, 19:52

Jako fan F1 wiele czasu spędziłem z Grand Prix 4 (wraz z modami) a także z tegorocznym F1 2010 (polecam dla wszystkich fanów "Jedynki"). Poza tym NFS Underground 2 (za tuning auta), Colin McRae Rally 04 i 2005 (dla mnie najlepsze gry, w których pojeździć można samochodami rajdowymi) i Burnout Paradise.
"Nie wiem czy postąpiłem właściwie,
pewnie nigdy się nie dowiem,
ale udało mi się,
i z tego chyba powinienem się cieszyć"
Awatar użytkownika
laske
Kot

Dołączenie: 23 Paź 2009, 11:38
Ostatnio był: 29 Maj 2011, 13:33
Miejscowość: Lębork
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości