Właśnie grałem w demo. Jest dupa...
Co jest złe w demie:
Silnik graficzny jest słaby, to po pierwsze. Brak porządnej optymalizacji powoduje prawdziwie oldskulowe spadki wydajności przy jakości grafiki, mimo, że akurat nic ciekawego nie dzieje się na ekranie. Walka z robotami nie daje przyjemności, bo właściwie nie wiadomo, czy się w toto trafia, czy nie. A jeśli nawet się trafia, to nie widać czy trafienia odnoszą jakiś namacalny skutek. Jest okrutnie drętwo. Mini bossowie też są drętwi i walka z nimi jest nieciekawa. Postać porusza się ZA WOLNO jak na dynamiczną w zamierzeniu grę akcji. Zamiast poruszać się po całej arenie i korzystać z dobrodziejstw wybuchających beczek i innych interaktywnych elementów otoczenia, najczęściej szedłem tyłem strzelając przed siebie na oślep, licząc na to, że przy odrobinie szczęścia załatwię wrogów zanim skończy mi się amunicja...
Mapa w demie jest klaustrofobicznie ciasna. Nie mówię o czasie potrzebnym na przejście jej od początku do końca ale o tym, że cały czas idę tunelem. Pół biedy, gdyby tunel obudowany był niewidzialnymi ścianami, przynajmniej pooglądałbym sobie jakieś ładne tło w oddali, jak to zrobiono chociażby w Mass Efekcie. Tutaj jest to ściana budynku, przez co gra konstrukcją poziomu przywodzi na myśl Deus Exa. Tego pierwszego... Sytuację dodatkowo pogarsza wspomniane wolne poruszanie się postaci i przesadnie podskakująca kamera. Całokształt gameplayu sprawia negatywne wrażenie. Gra jest nudna, niemrawa, niezoptymalizowana i naszpikowana słabymi skryptami. Zapomniałbym. Wrażenia ze strzelania z działka bąbelkowego są tak negatywne, jak się tego spodziewałem. Kto z was grał w "Breed", ten wie o co chodzi.
Co jest dobre w demie:
Styl graficzny przywodzi na myśl Łowcę Androidów, samochody przywodzą na myśl Piąty element. O to chodzi, na to liczyłem!

Rozchodzenie się hologramów na RGB jest PRZEPIĘKNE, kocham ten efekt.

Menu główne i menu interaktywnych urządzeń w grze jest bardzo fajnie zaprojektowane. Stylowo. Doceniam dbałość o takie detale, jak animacje interaktywnych obiektów, animacje broni i efekty specjalne podczas otrzymywania obrażeń. Wcześniej niesłusznie krytykowałem neonowy wygląd HUDa. Okazuje się, że doskonale współgra z resztą gry.
Co jest średnie w demie:
Dźwięk. Nic porywającego. Odgłosy broni OK, odgłosy świata OK, muzyka OK.
Na chwilę obecną gra nie warta kupna za więcej niż 20zł. Przede wszystkim przez wzgląd na stosunek grafiki do optymalizacji (taki na przykład Bulletstorm na Unreal Engine 3 jest ładniejszy, grywalniejszy i lepiej zoptymalizowany) i przez wzgląd na marny gameplay. Gra nie daje ani radochy z walki ani radochy z eksploracji przez ciągłe spadki wydajności, "chrupanie" obrazu i ciasnotę lokacji.
Zasadniczo zawiodłem się na tej produkcji.