EDIT:Znalazłem ciekawe ustawienia graficzne(tonacja i te bzdety), jednak wadą jest fakt, że(przynajmniej u mnie) fps zleciał o połowę. Tak więc mogą to wypróbować użytkownicy komputerów z żelbetonu.
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=4463Ewentualnie, można skorzystać z moich ustawień, które nie powodują jakiegokolwiek FPS drop'u. Wystarczy zainstalować FXAA Post Process Injector w wersji 1.3, przy instalacji wybrać preset numer 4 i wrzucić poniższy pliczek do głównego folderu z grą.
Link:http://www.sendspace.com/file/xpe7b1Wygląda to w ten sposób:

I ostatnia rzecz- przez ostatnie dwa tygodnie zająłem się pewną robótką, która chodziła mi po głowie i w końcu udało mi się ją zrealizować- mianowicie, stworzyłem całkowicie nowe, lepsze(przynajmniej w moim odczuciu) normal mappy dla 95 procent tekstur w grze. Począwszy od wielkich ścian, kończąc na kubkach i talerzykach śniadaniowych. Nie robiłem wypukłości tylko do obiektów, dla których uznałem, że te vanilliowe są w porządku lub gdy tekstury są w zbyt małej rozdzielczości. Takich obiektów było może maksymalnie 30. Całość zawiera również najlepsze tekstury w HD które zbierałem przez cały miesiąc(od daty premiery), i do niektórych również stworzyłem od nowa normal mappy. Owe tekstury w HD obejmują podobny zakres co nowe normal mappy(czyli w sumie większość). Zdecydowałem się to opublikować tylko dla was(na forum), bowiem w pierwotnym zamyśle miało to być tylko dla mnie, i nie zapisywałem nigdzie autorów poszczególnych tekstur, a teraz gdybym chciał to wydać jako kompilacja/"swojoróbstwo"(ogólnie jako mod) to musiałbym przeszukać kilkaset plików na Nexusie i spisywać autorów, na co oczywiście nie mam czasu. Z racji, że mam bardzo wolny internet, prześlę całość Piterowi na dvd i on to wrzuci na jakiś hosting. Jeśli ktoś będzie chciał to skorzysta. Tutaj na szybkiego dwa screeny porównawcze:

I tutaj wyprzedzam myśl niektórych- nie, nie jest tak, że coś się świeci jak psu jajca

Ustawiałem specular na granicy połysku i matowości, tak aby był on ledwo widoczny a jednocześnie nieco wzmógł efekt uwypuklenia. No, to byłoby na tyle. Jak tylko plik znajdzie się na serwerze, podam linka w tym temacie, więc jak ktoś będzie chętny to sobie pobierze.