Hmnm po pierwszę witam wszystkich S.T.A.L.K.E.R.O.W.C.Ó.W
No więc tak - od strony czysto technicznej to mamy totalną porażkę - bez 2GB RAM'u nie radzę podchodzić, bo można dostać ataku azjatyckiego pierdo... agresji znaczy No i częste wykrzaczanie się gry w najmniej odpowiednich momentach... i wspaniały patch, po instalacji którego dowiadujemy się, że "część poprawek działa dopiero po rozpoczęciu gry od nowa"... no i w śród nich poprawka naprawiająca błąd, który może uniemożliwić przejście gry w 5 akcie (podobno końcówka gry) Gestykulacja i mimika twarzy jest troszkę taka, delikatnie mówiąc, uboga (a mówiąc nie delikatnie - tandetna). Animacja biegu głównego hero też powala... śmiechem
Od strony fabularnej - ciężko się wypowiedzieć, bo jeszcze gdy nie przeszedłem. Ale zaczyna się dosyć skromnie, niby nic specjalnego, niewiele wiadomo... później się powoli rozkręca - czyli jak na RPG przystało moim zdaniem
Walka - wygląda efektownie, z jej efektywnością różnie bywa. Wszelakie kombosy sprowadzają się do klikania myszką na cel w odpowiednich odstępach czasu... ale walczy się całkiem przyjemnie W polskiej prasie też ciężko o uczciwą ocenę - bo gra jest polska, to można przymknąć oczy na wszelkie, nawet extremalne bugi X_x Inni zawsze obniżali ocenę a wulgaryzmy (dla mnie pomysł debilny, ale teraz czepię się nieprzestrzegania własnych zasad w pismach) - w Wiedźminie wszelkie "kur..." "skur...ele" i inne takie sypią się bardzo często... ale nie, polska gra, to przekleństwa są plusem, bo oddają klimat, podnosimy ocenę
No i co mnie w grze baaardzo doskwiera - te cholerne, niewidzialne ściany na środku łąki, lasu, drogi itp. Sprawia to, że gracz czuje się ograniczony, prowadzony za rączkę (choć pismaki twierdzą, że wcale nie)
Jednak jest to produkcja bardzo grywalna i zasługuję za ovenę 9+/10 mimo wszystkich mniejszych/większych błędzików
Czekam jeszcze na Edycję Rozszerzoną która (mam nadzieję) poprawi większość błędów.
Najbardziej nużące jest czekanie ... czekanie... aż dany poziom się załaduję