przez Woland w 21 Lut 2013, 15:20
Przez 2 miesiące nie grania w Skyrima z powodu że komp nie ogarniał doznałem olśnienia!
Ale po kolei:
1. Jestem debilem
2. Kij z tym co z kompem, przeciążenie na pewno mu nie zaszkodzi, w CoH grałem sporo a cut-scenki to masakra u mnie 1/4 potrafi być czarna na przykład.
3. Co jest bardziej obciążającym procesor i ram modem: ApachiiHairSky czy TWARZ w UNP? To albo to musi robić gnój. Ciało CBBE 4k+ Immersive armor działał ok więc albo twarz albo włosy.
4. Ponawiam jakże istotny fakt bycia debilem...
5.A nawet jeśli to apachii bardziej obciąża to jednak w jakim stopniu ten mod na twarz to robi?
6. Sam poszukam ale można prosić o screen porównawczy twarz Vanillia a UNP?
----------
Pomoc nie potrzebna. Okazuje się że jestem jeszcze większym debilem niż sądziłem. Czemu?
Co było obecnie problemem? Otóż fioletowe zbroje. Kilka razy jak jedną zbroję zmieniłem na inną (tylko jak mam zbroję na sobie i zmieniam na inną starej samemu nie zdejmując, na gołą postać nie ma problemu. Zbroja którą ja mam na sobie gdy gram podczas gry nigdy nie zrobiła się na mojej postaci fioletowa ani na żadnej innej postaci nic fioletowego nie widziałem) zrobiła się fioletowa.
Jak ów bug można naprawić? Bardzo trudno. Klik- zdjąć zbroję. Klik- założyć zbroję. Dwa kliknięcia! Aż 2-3 sekundy!
A jeszcze gorzej jak tarcza raz trzymana w szafie zrobiła się fioletowa (jej ikonka). Wyjąłem, założyłem, zdjąłem założyłem i ok. No cholera skandal! 4 kliknięcia i 5 sekund! A wiecie ile razy to miałem w ciągu 50 godzin grania? 3-4 razy (nie liczę gdy raz z ciekawości co chwila zbroję zmieniałem by wymusić ten bug z ciekawości).
Przyznacie chyba że to bardzo istotny problem, czyż nie?
Dobra, instaluję i gram normalnie już bez bredzenia o bugach!
-
Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Gizbarus, Kudkudak, Voldi, Xen.