Cysiu napisał(a):CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ (2.81GHz)
Nie wiem czy 5400+ ale nie licząc tego wszystko tak samo jak u mnie więc chyba wręcz taki sam procesor mamy!
Cysiu napisał(a):RAM: 2 GB
Mam tak samo
Cysiu napisał(a):Grafika: ATI Radeon Sapphire 4850 HD (Pixel Shader 4.1; Vertex Shader 4.1; Video RAM 768 MB)
pixele i shadery nie wiem jak mam ale w moim GeForce9600GT jest 1024mb.
Jak wyniki?
Vanillia: Na średnich z mocno podkręsonym filtrowaniem anizatoporowym i antyaliasingiem (bardzo wysoko było, chyba x10 czy coś takiego) było bardzo płynnie, bez problemowo po prostu.
Nie-vanillia (30 kilka modów przy czym mody graficzne to tylko UNPB [poprawia kobiece ciało ciało], univision face [kobieca twarz] i apachiiskyhair [włosy] z poprawką do apachiiskyhair poprawiającą grafikę tych włosów że wyglądają naturalniej) to gram następująco:
Średnie ale jakość tekstur z wysokie na średnie dałem a cienie na niskie, wyłączyłem odbicia w wodzie. FXAA chciałem wyłączyć ale jednak odkryłem że FXAA akurat jest nieszkodliwy, w ogóle nie obciąża kompa a znacząco poprawia grafikę (btw. bez niego to aż oczy bolą jak się gra!).
Skyrim obecnie wg. menedżer zadań zajmuje mi przeciętnie 570- 670mb ram (może w kryzysie doskoczy i nawet do 800mb [ale tak jak dotąd nie miałem, po prostu zakładam że jakaś kryzysowa sytuacja że wiele się będzie działo w miejscu jak Riften czy coś takiego), ale 1gb mi nie zajmie na 100%!).