Nagonka na gry komputerowe

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Nagonka na gry komputerowe

Postprzez Tajemniczy w 06 Lis 2011, 16:39

Z komputerem jest tak jak z każdym nowym wynalazkiem. Ma on swoich przeciwników, jednakże z czasem się przerzedzają. Za PRL-u telewizor był uważany za zU0 największe, teraz pan Kusy mówi mi żebym płacił abonament bo idzie to na misję publiczną. Za 10 lat bezsensowne stanie się oskarżanie kompa o wszelkie zło na tym świecie i znajdą se psychologi nowego koziołka ofiarnego aby być "autorytetami". Jakiego- przyszłość pokaże.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 06 Lis 2011, 18:21

Możliwe, że tak będzie... Wymrze pokolenie aktualnych "betonów" i zostanie zastąpione nami - wtedy my będziemy coś_tam uważać za beznadziejne i ZUO, a oni będą starać się przekonać, że jednak nie:P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 06 Lis 2011, 20:49

@Gizbarus
I zapewniam cie że tak będzie ze wszystkimi dziedzinami życia społecznego, nawet polityką. Jak wymrze pokolenie post-komuchów i wieprzy próbujących utrzymać się korytka dojdzie do głosu pokolenie nie zatrute PRL- owskim myśleniem. Będzie to pierwsze pokolenie rządzących w po PRL-owskiej Polsce nie ubabrane w czerwonym syfie. Skończą się wtedy głupie decyzje i ustawy a zacznie się myślenie odpowiedzialnych ludzi na odpowiedzialnych stanowiskach.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez djcycu w 06 Lis 2011, 21:11

Jakoś w to ciężko uwierzyć by przyszli lepsi bo zawsze znajdą się świnie które będą chciały się przy korytku nażreć :D W Polsce już tak się nauczyli że można to i tamto se wziąć więc nie wiem czy my kiedykolwiek dostąpimy dobrobytu... Owszem nagonka za grami z naszego pokolenia się skończy i myślę że następstwem będą gry nowego wymiaru czyli jakieś nowe technologie pozwalające wczuć się jeszcze bardziej no ale jak sami wiemy to wszystko zależy od psychiki gracza. Powszechnie mało się mówi że zabił za 50 złotych bo bieda w kraju... Lepiej walnąć w media że się w CS'a nagrał i zabił kradnąc przy okazji 50 złotych! Czynników zmieniających ludzi w potwory mamy wiele lecz psychologowie zwalają na filmy, gry i wiele innych... Gdy masz podrapane ręce a szczególnie kostki na pięściach bo się np przewróciłeś na rowerze to pierwsze pytanie wychowawcy brzmi: Z kim się tak biłeś? Kto ci to zrobił? Aż szok bierze... Miałem niemiłą okazję stanąć naprzeciw temu pytaniu i odpowiedziałem jak było czyli wycierałem papierem ściernym rdzę z ramy i obdarłem się o ścianę... Odpowiedź brzmiała: Ehe, no ładnie, ładnie się dziś dzieje...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 06 Lis 2011, 21:22

@djcycu
Ale z pewnością będzie mniej świnek a więcej prawdziwych polityków. I wreszcie pojawią się nowe twarze a nie ciągle tylko Tuski, Kaczory i Komory, zrzygać się z nudów już można :E . Oczywiście zawsze pojawią się tacy którzy będą chcieli najwięcej zgarnąć ale według mnie nowe pokolenie nie będzie popełniać błędów starych. Skończy się pewnie raz na zawsze wojenka polsko-polska a zacznie prawdziwa polityka. Bo sam zauważyłem że jakoś w Europie nie ma takich "wojenek" jak u nas. Partie w miarę normalnie z sobą współpracują a u nas? Comiesięczne walki pod krzyżem, Palikoty z debilnymi pomysłami w Sejmie... Ludzie czas się opanować i zasłużyć na miano polityków a nie gówniarzy z piaskownicy kłócących się o łopatkę.
Sorry za offtop ale musiałem to z siebie wyrzucić :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Soviet w 06 Lis 2011, 22:59

Image
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez qqq w 06 Lis 2011, 23:03

Gram od około 7 lat. Podobno gry wywołują agresję... Jakoś przez cały ten czas nie zdarzyło mi się żebym przez grę był agresywny. Wręcz przeciwnie, według wielu jestem jedną z najspokojniejszych osób w klasie. Czasami zdarza się że chcę komuś przywalić. Wtedy siadam na kompa odpalam Bf'a lub COD'a i po kilku headshotach przechodzi mi chęć obicia czyjejś gęby.

Gry może wywołują ową agresję ale na pewno nie u każdego. Rodzice powinni kontrolować w co ich dzieci grają i sprawdzać jak na daną grę reagują. Przecież nie każdy dzieciak, który grał w GTA wyleci na ulicę z kałachem i zacznie do ludzi napierdzielać...
qqq
Kot

Dołączenie: 03 Paź 2011, 21:38
Ostatnio był: 25 Lip 2020, 00:44
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez Borgan w 06 Lis 2011, 23:29

Ja sam zawsze marzyłem o kompie i grach a że w domu krucho było z kasą i mama nie mogła se pozwolić na uszczęśliwienie mnie za młodu to zrobiłem sobie prezent jak poszedłem do pierwszej pracy po szkole średniej i kupiłem od razu kompa (na raty oczywiście :p ), ale do rzeczy, gry były, są i będą brutalne to tylko kwestia po jakie tytułu się gamy na półkach sklepowych, moi przedmówcy mają dużo racji mówiąc że duże znaczenie ma czy dziecko jest w jakimś stopniu kontrolowane przez rodziców w swoim obyciu w komputerze, ja sam gram w przeróżne gry brutalne i nie (oprócz simsów) i powiem szczerze że te najbardziej brutalne ani kszty ,mnie nie zmieniły w agresora. Owszem moja wyobraźnie jest trochę pokręcona ale na to miały też książki fantasy i filmy o podobnej tematyce-nie tylko gry ale w tym wypadku to kwestia mojej psychiki i osobowości a każdy jest inny. Psychole komputerowi to jednostki za których wygłupy obrywa się nam -graczom albo raczej mówiąc finezyjnie FANOM gier. Wyboru dokonujemy sami w co gramy jak chcemy brutala to chcemy i tyle...
Awatar użytkownika
Borgan
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 01:37
Ostatnio był: 26 Kwi 2016, 14:19
Miejscowość: Hajnówka
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez Realkriss w 08 Lis 2011, 15:37

Zgodnie z obietnicą - RELACJA Z WYWIADÓWKI
Argumentów i racji nie doczekałam się ze strony Pani żadnych (nic nowego), powiedziała, że władze szkoły zadecydowały o wyborze Pana Psychologa na pogadankę. Paskudnym podstępem, że niby chcę wyrazić swoją opinię Panu Psychologowi, dostałam jego służbowego maila.

Wysłałam mu zwięzłego maila treści:
"Szanowny Panie, zanim przeprowadzi Pan dalsze przekłamane i stronnicze pogadanki psychologiczne, dotyczące szkodliwości gier komputerowych oraz agresji, którą wywołują natychmiast po zainstalowaniu, proszę uprzejmie wnikliwie zapoznać się z tematem na forum dotyczących tejże rozrywki. Może pomoże to Panu poszerzyć swoje horyzonty myślenie i zrewidować ograniczony światopogląd na część popkultury, jaką są gry komputerowe.

viewtopic.php?f=14&t=15707&hilit=nagonka

Pozdrawiam serdecznie
Imię i Nazwisko vel Realkriss"

Oczywiście Panie Psychologu, pozdrawiam serdecznie, jeśli Pan tu zajrzy :wink:

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jos, Tajemniczy, The Witcher, Kudkudak.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez jos w 08 Lis 2011, 15:58

No no, fajnie by było podyskutować z takim specjalistą ale nie wierze, że dało by się go do czegoś przekonać. W końcu on tu jest SPECJALISTĄ a nie my i co my możemy wiedzieć:D A nawet jeśli coś by taka rozmowa dała to tylko kropla w morzu.
Ciekaw jestem skąd się biorą takie przekonania. Z jakichś badań? Z własnych przemyśleń? Może się niedługo dowiemy:D
Realkriss, dzięki za relacje:D
Image
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

Postprzez Realkriss w 08 Lis 2011, 16:09

Obiecałam.
Reputację już i tak mam w szkole zrąbaną, bo jestem rodzicem, który wierzy dziecku, a nie nauczycielowi i stoję kamieniem za dzieckiem, nawet gdy nie jestem do końca pewna.

Wiesz, ja wysłałam temu Panu nasz temat, bo jestem z niego tak potwornie dumna.
Czytam go z wielką przyjemnością,cieszę się, że z mojej szkolnej anegdoty powstała merytoryczna, ale osobista rozmowa ludzi, którzy grają, nasza własna.
Ludzi inteligentnych, którzy mają coś do powiedzenia nie przeklinając i nie waląc w tym samym czasie dziecka po głowie klawiaturą bezprzewodową.
Może naprawdę dać mu to do myślenia...
Dziękuję Wam, Panowie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Tajemniczy w 08 Lis 2011, 16:27

Może i ten twój e-mail da temu panu coś do myślenia... Według mnie też nie należy oceniać wszystkiego przez pryzmat mediów... A nuż widelec ten pan zagości na forum i zagada z nami :E.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość