Terraria, Minecraft...Sandbox!!

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Terraria, Minecraft...Sandbox!!

Postprzez szakal208022 w 09 Paź 2011, 10:16

Witam wszystkich. To mój pierwszy post, ale nie pisze go żeby mieć w końcu na tym forum temat.
Chce spytać co sądzicie o grach sandboxowych.
Mam na myśli takie tytuły jak: Terraria, Minecraft, itp.
Właśnie testuje Terrarię i podoba mi się trochę, bo gram z kumplem na serwerze.
A Minecraft... na serwerach według mnie jest do dupy, ale pierwsze wrażenie na SinglePlayer jest...Nie do opisania.
Jeśli chcecie zacząć z Minecraft'em, to tylko od 1.4 albo 1.5, bo wtedy było bardziej kwadratowe :)
pie*dolę bandę debili przebywającą na tym forum.
Mówię tu tylko o niektórych.

szakal208022
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Lip 2010, 08:30
Ostatnio był: 30 Sty 2018, 20:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: -10

Reklamy Google

Re: Terraria, Minecraft...Sandbox!!

Postprzez Zari w 09 Paź 2011, 10:28

Jeżeli chodzi ogólnie o gry sandboxowe to myślę że jest to gatunek w którym czeka nas więcej zabawy niż w nie jednym tytule. Po prostu nie ma niczego lepszego niż zbudowanie czy odkrycie czegoś "poza schematem" gry a następnie rozwalenie tego (no co, fajerwerki muszą być)
W Terrarię grałem sporo sam i z kumplami i gierka jest świetna, ale ma jedną zasadniczą wadę. Można ją "przejść".
Jak? Zdobywając najlepsze itemy, rozwalając wszystkich boosów, odkrywając wszystkie biomy itd. Po prostu T jest "skończona" w porównaniu do MC którego świat się praktycznie nie kończy.
Świat w którym znajdziemy (zwłaszcza teraz do 1.8) emocjonujące, rozległe i (sorki za to określenie) epickie jaskinie, potężne, ogromne lasy, wysokie wąwozy. Po prostu sam miód dla gracza.
... Myślę jednak że MC był lepszy gdy był klasyczny. Mniej więcej za czasów "Alphy" i to wczesnej. Bez gładkiego oświetlenia, netheru, stref klimatycznych i reszty bajerów. Teraz jest bardziej bajerancki niż zaskakujący.
Ale, od czego jest version changer? :E
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość