Gra na playstation- jaki to był tytuł?

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Gra na playstation- jaki to był tytuł?

Postprzez Woland w 29 Maj 2013, 23:02

Jak miałem lata temu playstation 1 to pamiętam że miałem tą grę-horror. Gra widziana z trzeciej osoby.
Było tam że jakaś dziewczyna wiek nie wiem ile przyjechała do cioci i wujka. I po domu odnajdywała resztki typu ręce, nogi itp. Zaczynaliśmy od jej wejścia do domu. Na parterze najbliżej była łazienka i kibel (osobno to było). W łazience w wannie tułów, w kibli ręka była czyjaś. Było można po parterze, było można wejść na piętro. Domek jednorodzinny, spory wielopokojowy.
Jej wujek (chyba) akurat przeżył (spotykało się go na piętrze). Była masa drzwi z czego wiele nie dało się otworzyć (różnie się potem robiło że dało się je otworzyć). W pewnym momencie jest taki zgięty w połowie materac. Coś tam się podchodziło, po zgiętej stronie jak się go wzięło w naszą stronę to była na nim czyjaś głowa. Wtedy postać zmieniała tak jakby kolor i taką dziwną ciemną poświatę miała i mogła chyba prawie każde drzwi otworzyć.
Generalnie nie licząc (chyba) wujka dom miał tylko różne rzeczy (z częścią była interakcja, z innymi nie). Wyjątek- kuchnia. Nie wchodziło się tam. Dziewczynka nie wiem ile lat ale mała rzucała się na nas z nożem! Prawie zawsze zabijała już w kuchni. Nie było to w formie cut-scenki więc jakiś sposób na to coś musiało być. Ale jak ją pokonać? Nie wiedziałem. Raz się udało w domu pistolet znaleźć ale coś nie zadziałało nie pamiętam co (załadować pistolet? użycie pistoletu? nie było amunicji w ogóle?). Raz się udało uciec z kuchni i schować pod stołem. Dziewczynka przebiegła gdzieś indziej. Ale potem wyszedłem spod stołu i sprawdziłem obraz co tak dziwnie się poruszał, jakby miał wypaść z zawieszenia na ścianie. Moja postać podeszła... i obraz spadł na nią i zginęła (ale jak? Obraz ją zabił? lol a może coś zza obrazu było czy co? Nie wiem).
Kojarzy ktoś tą grę? Coś jeszcze dopowiedzieć?
Chciałbym wiedzieć jaki to był tytuł i o co w niej chodziło fabularnie.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Re: Gra na playstation- jaki to był tytuł?

Postprzez Kpuc w 29 Maj 2013, 23:07

Popatrz na katalog gier, może sobie po tytule przypomnisz, są screeny i do niektórych nawet solucie http://www.emuinfo.pl/romy.php?system_i ... _short=psx

http://emusite.pl/readarticle.php?article_id=282

Resident Evil ?
Image

Za ten post Kpuc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Woland.
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Re: Gra na playstation- jaki to był tytuł?

Postprzez Woland w 29 Maj 2013, 23:10

Nie, na pewno nie resident evil.
Zresztą gra się działa w domu czyimś, to nie były żadne armie zombie tylko jedna dziwna dziewczynka i zmasakrowane mieszkanie.
To nie jest raczej żadne z tych tasiemców ciągnących się jak moda na sukces.

Clock Tower 2: The Struggle Within pasuje od strony opisu tego co się w grze robi ale grafika mi się nie zgadza!
Poza tym jak przez wiele rzeczy opętane jak pamiętam tylko dziewczynkę?

EDIT: ta gra to mam na myśli Clock Tower 2: The Struggle Within

Uwagi moderatora:

Brawo Wolant, kolejny temat, w którym sam sobie odpowiadasz na pytanie. A wystarczyło wyguglować. Jak zwykle spam i powinien teraz warn polecieć. Od takich rzeczy jest SB. - Cysiu
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości