Blacksite Area 51

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Blacksite Area 51

Postprzez Famiru w 30 Cze 2008, 18:32

Strona Gry

Image

BlackSite: Area 51 to kontynuacja wydanej w 2005 roku strzelanki stworzonej przez studio Midway. Program opowiadał wówczas o losach komandosa, który w miarę progresjiw grze odkrywał jedne z największych tajemnic pilnie strzeżonych przez rząd Stanów Zjednoczonych z kosmitami w roli głównej.

BlackSite: Area 51 po raz kolejny wrzuca gracza w sam środek kosmicznej afery. UFO z jakiegoś powodu postanowiło nawiedzić ziemię i przy okazji wymordować wszystkich jej mieszkańców. Ostatnią nadzieją na przyszłość ludzkości jest gracz oraz skromna grupa żołnierzy wyposażonych w najnowocześniejszy sprzęt wojskowy.

Do naszej dyspozycji oddanych zostanie wiele ciekawych giwer, które wypróbujemy na sporym wachlarzu dziwolągów. Fabuła poprowadzi nas przez interesujące i rozbudowane misje rozgrywające się w kilku rodzajach scenerii. Historia wystarczy na około 10-15 godzin dynamicznej i wciągającej zabawy.

BlackSite: Area 51 działa na silniku graficznym Unreal Engine 3.0, i wykorzystuje pełnię możliwości konsol nowej generacji a także najnowszych akceleratorów graficznych do komputerów PC. Generowany na ekranie obraz je pełen szczegółów i nowoczesnych efektów specjalnych.

Trailer
Trailer/Gameplay
Gameplay 1
Gameplay 2
Gameplay 3
Gameplay 4
Gameplay 5
Gameplay 6
Gameplay 7
Gameplay 8
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Lukass1613 w 30 Cze 2008, 21:50

Od jakiegoś czasu przyglądam się tej grze i chyba sobie ją sprawię bo wygląda ciekawie bardzo. Fabuła może niezbyt wyszukana ale ma to coś ;)
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony"
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez dorian w 01 Lip 2008, 10:39

Mam tą grę i powiem, że pierwsza część była dobra, a ta jest jeszcze lepsza. Gra zapewnia bardzo dynamiczną i szybką rozrywkę z efektownym strzelaniem do obcych i nie tylko + pojazdy itp.Grafa jest wcale nie najgorsza ( jednak w Stalkerze jest w/g mnie duuużo lepsza, a w ogóle to dla mnie najlepsza, he,he), za to bardzo wymagająca żeby zagrać w detalach na max, do tego jakby jakaś taka trochę zamglona i "miękka", co mnie niejednokrotnie już wkurzało, ale nie jest źle - w końcu to "tylko" silnik Unreal 3, którego nie lubię...
I teraz co do grania, czyli płynności. Nie wiem jak u innych i jestem ciekaw, czy mieli tak samo, ale o co btw :
- mam wcale mocny sprzęt : GF EVGA KO 9800 GX2, c2d 6850 [email protected] GHz, Kingston hyperX 800@840 MHz 3 GB, Tagan 900 W + 2 x HDD SP2504C Samsunga i grając w rozdziałce max, czyli 1050 x 1680 max detale gra leci średnio około 70 - 150 fps i raptem potrafi się ciąć co i rusz, przez jakiś czas jest spoks, a potem dalej zacinki :( Stalker potrafi zaciąć, ale tu to już przesada i chyba raczej nie jest to wina mojego sprzętu :mad:, bo np. Crysis śmiga na high średnio około 60 fps baz zająknięcia + do tego inne gry, więc jest to ewidentna wina optymalizacji gry raczej :P Grałem w nią raz, potem reinstal windy nastąpił niestety i nie wiem jak teraz, ale pamiętam, że w jednej lokacji pod koniec gry to nawet jakieś dziwne, czarne tekstury zamiast ścian miałem, gra się cięła, czasem nawet aż do zwiechy jakby się grafa przegrzewała czy co, choć riva t. na bieżąco mi temperatury monitoruje i było o.k. i dopiero po odpaleniu gierki, albo graniu dalej mimo tych "sensacji" jeśli radę dawało wszystko wracało do normy na dłuższy czas :?:
Do tej pory nie wiem, co to było, a jak na razie drugi raz gierki przechodzić mi się nie chce.I oczywiście grałem na najnowszych bieżących sterach, system czyszczony na bieżąco i takie tam...
Z tym, że grę polecam, bo może to tylko u mnie tak?
P.S. Do Famiru - tylko pierwszy trailer jest z Blacksite Area 51 - reszta to filmy z pierwszej części, t/j Area 51 :P
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Famiru w 01 Lip 2008, 11:42

To jak ? Warto kupic tą gre ? Ostatnio byłem w kolporterze kosztowała 35zł ^^. Już by była moja gdyby nie zaduże wymagania, wymaganie shader 3., niestety ja mam 1.6 :( .
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 01 Lip 2008, 11:51

Jeśli ci odpali to kupić na pewno warto, bo można se fajnie postrzelać, a jak nawet nie odpali, to te 35 zł. to nie aż taki majątek :wink:
Z tym, że uprzedzam - gra ma wysokie wymagania i na byle czym (sorry za wyrażenie) może nie pójść.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości