Mam tą grę i powiem, że pierwsza część była dobra, a ta jest jeszcze lepsza. Gra zapewnia bardzo dynamiczną i szybką rozrywkę z efektownym strzelaniem do obcych i nie tylko + pojazdy itp.Grafa jest wcale nie najgorsza ( jednak w Stalkerze jest w/g mnie duuużo lepsza, a w ogóle to dla mnie najlepsza, he,he), za to bardzo wymagająca żeby zagrać w detalach na max, do tego jakby jakaś taka trochę zamglona i "miękka", co mnie niejednokrotnie już wkurzało, ale nie jest źle - w końcu to "tylko" silnik Unreal 3, którego nie lubię...
I teraz co do grania, czyli płynności. Nie wiem jak u innych i jestem ciekaw, czy mieli tak samo, ale o co btw :
- mam wcale mocny sprzęt : GF EVGA KO 9800 GX2, c2d 6850
[email protected] GHz, Kingston hyperX 800@840 MHz 3 GB, Tagan 900 W + 2 x HDD SP2504C Samsunga i grając w rozdziałce max, czyli 1050 x 1680 max detale gra leci średnio około 70 - 150 fps i raptem potrafi się ciąć co i rusz, przez jakiś czas jest spoks, a potem dalej zacinki

Stalker potrafi zaciąć, ale tu to już przesada i chyba raczej nie jest to wina mojego sprzętu

, bo np. Crysis śmiga na high średnio około 60 fps baz zająknięcia + do tego inne gry, więc jest to ewidentna wina optymalizacji gry raczej

Grałem w nią raz, potem reinstal windy nastąpił niestety i nie wiem jak teraz, ale pamiętam, że w jednej lokacji pod koniec gry to nawet jakieś dziwne, czarne tekstury zamiast ścian miałem, gra się cięła, czasem nawet aż do zwiechy jakby się grafa przegrzewała czy co, choć riva t. na bieżąco mi temperatury monitoruje i było o.k. i dopiero po odpaleniu gierki, albo graniu dalej mimo tych "sensacji" jeśli radę dawało wszystko wracało do normy na dłuższy czas
Do tej pory nie wiem, co to było, a jak na razie drugi raz gierki przechodzić mi się nie chce.I oczywiście grałem na najnowszych bieżących sterach, system czyszczony na bieżąco i takie tam...
Z tym, że grę polecam, bo może to tylko u mnie tak?
P.S. Do Famiru - tylko pierwszy trailer jest z Blacksite Area 51 - reszta to filmy z pierwszej części, t/j Area 51