Jeden z lepszych jeżeli nie najlepszy menadżer popularnego ostatnio w Polsce sportu motorowego. Gra zawiera naprawdę wszystko co wchodzi w obowiązek szefa teamu Formuły 1. Począwszy od ustalania wynagrodzeń i podpisywaniem kontraktów z kierowcami (zwlekaj z przedłużeniem kontraktu z Hillem a zobaczysz wesołą buzię Jeana Todta który właśnie ci po podkupił do spółki z Schumacherem) czy z dostawcami silników i opon, poprzez developing nowych części bo bolidów a skończywszy na ustalaniu strategii wyścigu.
Gra dla osoby nie obeznanej w światku F1 może na początku zabawy uchodzić za zbyt skomplikowaną bo znaczenie ma nawet taki szczegół jak waga poszczególnych komponentów bolidu. Będziecie musieli znaleźć kompromis pomiędzy wagą a jakością gdyś nie zawsze to drugie będzie znaczyć szybciej. Pocieszę was że osobie nie znającej się kompletnie będzie łatwiej poznać tu wszystko niż osobie zaczynającej grę w Championship Managera odnaleźć cyferki odpowiadające za grę pniakiem Rasiaka

Dzieło Microprose ma już nie całe 13 lat i jak na swój wiek trzyma się świetnie. Nie licząc modów obejmujących prawie wszystkie sezony tych 13 lat może pochwalić się czynnym i aktywnym zapleczem fanów którzy aż do pojawienia się godnego następcy będą pomagać i tworzyć

Na koniec - ja tak tą grę pokochałem że po nocy pracy pół dnia siedziałem przy tym i ciupałem
Polecam dla kubicomaniaków a przede wszystkim dla prawdziwych fanów sportów motorowych i F1 (bywało lepiej, bywało gorzej ale dalej daje radę) - lepszej produkcji nie znajdziecie.
Dla zainteresowanych:
Grand Prix Manager 2 World http://www.gpm2world.com/