Can you run it?

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Can you run it?

Postprzez Imbefalasion w 22 Lis 2009, 15:19

Image
Kilka dni temu znalazłem wielce przydatną stronę pozwalającą sprawdzić (np. rozważając zakup jakiegoś tytułu), czy dana gra pójdzie na naszym sprzęcie. Jest tam naprawdę wiele tytułów, a co więcej, jest to absolutnie darmowe - żadnego rejestrowania, wysyłania SMS-ów czy innych kosztów. Wygląda to tak (FarCry 2 na moim kompie). Zdarzają się jednak błędy (np. jest napisane, że Prototype nie powinien się w ogóle odpalić u mnie, a na minimalnych śmiga aż miło. ^.^

Obsługa strony jest banalna - wchodzimy, wybieramy interesujący nas tytuł i naciskamy "Can you run it?". Dostajemy porównanie naszego sprzętu dla minimalnych, jak i wymaganych ustawień gry.

I jeszcze jedno na koniec - stronę najlepiej odpalać poprzez IE, gdyż przez Firefoxa jest to trochę problematyczne, a pod Operą w ogóle nie działą.
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Reklamy Google

Re: Can you run it?

Postprzez Alucard w 22 Lis 2009, 20:36

Ja tą stronę oceniam bardzo źle i jej nie polecam. Te wyniki nijak się mają do rzeczywistości. Pisze, że przykładowo Crysis pójdzie tak na średnich~, a śmiga na fulla ze stałymi 40 FPS'ami ...
Image
Awatar użytkownika
Alucard
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 00:34
Ostatnio był: 22 Wrz 2023, 14:49
Miejscowość: Zamość
Ulubiona broń: --
Kozaki: 5

Postprzez Microtus w 22 Lis 2009, 21:49

No na pewno stronka nie daje pełnej wiedzy o możliwości odpalenia, do tego u mnie nie wszystko rozpoznaje.
Generalnie wedle tej strony nic nie mogę odpalić gdyż nie rozpoznaje mojego windowsa (XP-64bit).
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez caleb59 w 22 Lis 2009, 22:24

Strony tego typu to jeden wielki szmelc nie godny wogole zagladania - wymagania gier sa brane na zywca "z pudelka" i nie maja sie nijak do realnego dzialania danej gry - wszystko opiera sie na fakcie czy mamy sprzet zgodny z wymaganiami podanymi przez tworcow danej gry czy tez nie - jesli cos sie nie bedzie zgadzac to stronka okresli nasz komputer jako niezgodny z dana gra i teoretycznie podsuwa nam domysl ze sobie nie zagramy w dany tytul...Sciema i syf - temat zamykam z racji tego ze strona ta uwielbia czesto wprowadzac w blad osoby ktore chca sprawdzic wymagania sprzetowe - czyli innymi s?owy nie jest godna zaufania!
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 18:17
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości