Torchlight w oczekiwaniu na Diablo 3

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Torchlight w oczekiwaniu na Diablo 3

Postprzez Microtus w 09 Sty 2010, 16:08

Torchlight-GryOnline

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrej produkcji. Zwłaszcza jak popatrzymy na jej wymagania (pójdzie toto na większości komputerów). Styl graficzny taki z jajem mocno komiksowy. Fabuła to drugi plan, liczy się zbieranie (setek przedmiotów - magicznych, rzadkich, unikatów i setów, klejnotów itp.)
Generalni jest to w dużym skrócie Diablo. Mamy 3 postaci do wyboru każda z nich ma 3 ścieżki rozwoju.
Do wyboru mamy Destroyer-a (ala wojownik/barbarzyńca), Vanquisher-a (kobieta, można ją rozwinąć na strzelanie w grze jest też broń palna, złodziejkę/wojowniczkę, i magiczkę), Alchemist (koleś może się rozwinąć w maga bojowego, obronnego lub przyzywającego rozmaite stwory).

Fajny odmóżdżający acRPG. Polecam na nudę.
Ostatnio edytowany przez Microtus, 09 Sty 2010, 18:42, edytowano w sumie 1 raz
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Reklamy Google

Re: Torchlight w oczekiwaniu na Diablo 3

Postprzez atikabubu w 09 Sty 2010, 18:13

Oj Micro... 728 postów a jeszcze błędy się imają ;)

A gierka jest naprawdę jajcarska :E
Chyba najlepszy h&s jakiego miałem na kompie a do tego świetnie zoptymalizowany. Mam już chłopka na 11 levelu ale serce nie sługa i zacząłem grać w Zeldę:WW ;)
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 20:14
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez kasownik w 09 Sty 2010, 18:28

Fajna gierka lecz po dłuższym graniu staje się po prostu nudna.Ciągle powtarzająca się monotonia jest duża wadą tej gry.A co do wymagań to gra jest bardzo źle zoptymalizowana te wymagania podane przez wydawców to można wsadzić w kieszeń przy większej ilości obiektów to nawet procki 2 rdzeniowe mają problem.
Pfk...
Awatar użytkownika
kasownik
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2009, 06:20
Ostatnio był: 31 Sty 2013, 11:25
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Postprzez Microtus w 09 Sty 2010, 18:41

kasownik napisał(a):Fajna gierka lecz po dłuższym graniu staje się po prostu nudna.Ciągle powtarzająca się monotonia jest duża wadą tej gry.A co do wymagań to gra jest bardzo źle zoptymalizowana te wymagania podane przez wydawców to można wsadzić w kieszeń przy większej ilości obiektów to nawet procki 2 rdzeniowe mają problem.

Mi ta gra chodziła na naprawdę podrzędnym sprzęcie (fakt trza było zrezygnować z upiększaczy i grać na 800 na 600)
Ale gierka chodzi mi na maksymalnych detalach na 5 letnim sprzęcie (wcale nie 2-rdzeniowym) - więc optymalizację ma moim zdaniem całkiem dobrą.

Zdarza się tylko czasem opcja z wywaleniem na pulpit przy uruchamianiu (ale nie wiem czego to wina)

PS:atikabubu - A ty masz postów 139 więc co wolno wojewodzie to nie Tobie...
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez ZRIEL w 10 Sty 2010, 00:24

Ja tam nie miałem problemów z tą grą, może to dlatego że zakupiłem oryginał- dostępny tylko drogą elektroniczną , tak sam jak i wszelkie patche do niej. Owszem, po pewnym czasie robi się monotonna- jak wszystkie hack'n'slash - ale mimo wszystko dzięki losowemu generatorowi poziomów rozgrywki starczy na długo. Ponadto do gry jest wiele modyfikacji, jest także dostępne na oficjalnym forum gry spolszczenie do niej robione przez polskich fanów tej gry.
ZRIEL
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 16:20
Ostatnio był: 14 Maj 2020, 15:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości