stal napisał(a):Mam Athlona 64 3200+ , Radeona X1950 PRO, 2x512MB RAMu DDR. I Stalker, po obniżeniu prawie wszystkiego na najniższe ustawienia nadal sie tnie!!! Szlag mnie już trafia! Dlaczego tak sie dzieje? Spelniam chyba min. wymagania i na srednich myslalem ze mi pojdzie, ale zeby sie tak strasznie cielo? Plynnosc jest po prostu do dupy:(
Witam, coz ja posiadam dwa komputery :
1) Athlon 5200+ , 1 GB RAM 667 Mhz Kingston, Radeona X1650 PRO.
2) Athlon 6000+ , 2 GB RAM 667 Mhz Kingston (dual 2x1024 MB), Geforce 7600GT.
Z moich obserwacji wynika ze :
a) jesli masz firewall programowy np Zone Alarm i antywirusowy jakikolwiek to lepiej je wylaczyc -- na komputerze nr 1 przy wlaczonych Medium detalach gra sie ciela jak nie wiem co gdy te programy byly uruchomione. Na komputerze nr 2 w Medium detalach i przy wlaczonych programach stalker byl w miare grywalny, po wylaczeniu dzialalo w High detalach calkiem niezle. Na 1 szym bez tych programow w medium dzialalo ok. ale patrzcie punkt c.
b) jesli zamierzasz grac na windows Vista -- 2 GB RAM to malo (gra sie poprostu tnie bo doczytuje z dysku co widac zarowno po ikonce dyskietki jak i po kontrolce HDD ktora sie zapala gdy sie przycina)
c) kod gry zdaje sie jest niestabilny. Upatchowalem gre do wersji 1.0003 lecz gdy gram na komputerze nr 1 czasem gdy doczytuje cos z dysku to gra sie zawiesza na amen, czasem i windowsa tez (w innych grach nie mam z nim problemow i raczej stabilny jest jak skala). Gdy gram na komputerze nr 2 takie zaciecie zdarza sie bardzo bardzo zadko ale tez sie zdarza. Moze gra nie lubi Radeonow bardziej niz Nvidii ??
Ma wyjsc nowy patch i czekam na niego niecierpliwie. Moze on poprawi sytuacje. Wyglada na to ze to nie jest wina twojego kompa tylko gry ktora czegos nie lubi w naszych komputerach i chyba jest to brak RAM oraz Radeon ...