Z czym do zony??

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Postprzez mathus92 w 22 Sie 2007, 15:09

Ja chodze z kombinezonem SEVA,i z GP-37 z doczepionym granatnikiem, na zmiane Vintar oczywiście i z ulepszonym Black Kite z doczepionym tłumikiem.. Do pasa z artefaktami przyczepiłem sobie Duszę, Baterię (elektryczną) i 3 Korale Mamy. Jeszcze mam trochę amunicji (do GP-37 tak ze 120, Vintar tak z 50 a do Black Kite z 60) no i oczywiście apteczki, bandaże, jedzenie i rad away-a :D. Pozdrawiam,
Mathus92
Awatar użytkownika
mathus92
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2007, 23:29
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:17
Miejscowość: Zakopane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez donciu w 22 Sie 2007, 18:22

mathus92 napisał(a):Ja chodze z kombinezonem SEVA,i z GP-37 z doczepionym granatnikiem, na zmiane Vintar oczywiście i z ulepszonym Black Kite z doczepionym tłumikiem.. Do pasa z artefaktami przyczepiłem sobie Duszę, Baterię (elektryczną) i 3 Korale Mamy. Jeszcze mam trochę amunicji (do GP-37 tak ze 120, Vintar tak z 50 a do Black Kite z 60) no i oczywiście apteczki, bandaże, jedzenie i rad away-a :D. Pozdrawiam,
Mathus92

Jak można chodzić po zonie z tak małą ilością amunicji ? Nawet do sklepu nie dojdziesz.
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Microtus w 22 Sie 2007, 18:50

Donciu to samo chciałem napisać ale pomyślałem:
a) że to snajper
b) ma granatnik podczepiony i nosi 40 granatów
c) często używa pistoletu (sic!)
d) nie wciąga się w strzelaniny i biegiem przez grę :)

A tak na poważnie to mathus92 to po postu twardziel :)

Ja to miałem paranoje zawsze że mi się ammo skończy i nosiłem powyżej 400 sztuk (do głównej, chyba że był to Vintar wtedy ze 200) olewałem kompletnie pistolety.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez donciu w 22 Sie 2007, 19:08

A mi przez małą ilość FPS gra się "ślizga" i mam problemy z celowaniem :|
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Postprzez Guard w 22 Sie 2007, 19:33

Wiesz, ja tam na pewnym komputerze (DEL to chyba był) puściłem stalkera. Nawet z RPG-7 bym w cel nie trafił :P.
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48

Postprzez mathus92 w 22 Sie 2007, 20:07

Microtus napisał(a):Donciu to samo chciałem napisać ale pomyślałem:
a) że to snajper
b) ma granatnik podczepiony i nosi 40 granatów
c) często używa pistoletu (sic!)
d) nie wciąga się w strzelaniny i biegiem przez grę :)

A tak na poważnie to mathus92 to po postu twardziel :)

Ja to miałem paranoje zawsze że mi się ammo skończy i nosiłem powyżej 400 sztuk (do głównej, chyba że był to Vintar wtedy ze 200) olewałem kompletnie pistolety.

Punkty a), b) i c) są jak najbardziej prawdziwe, ale z d) się nie zgodzę :D. Mianowicie, często wciągam się w strzelaniny bowiem bardzo je lubię :D i nawet jeśli widzę 20 gości w Egzoszkieletach biegnących prosto na mnie nie wymiękam i strzelam do nich cofając się :D. No i nie ma to jak wykosić 20 stalkerów w Egzoszkieletach , nie? :D Pozatym jeżeli amunicja jest mi potrzebna to poprostu zabieram ją z ciał poległych lub zbieram bronie i je rozładowuję, po co szmal niepotrzebnie wydawać u handlarzy? Następnie, pistolet się przydaje jeżeli musisz przeładować główną broń, a nagle zza rogu wyskoczyła ci pijawa, nie? Dalej, bardzo często używam granatów (tych rzucanych jak i tych z granatnika), szczególnie na duże grupki przeciwników, po co mam wszystkich pojedynczo zdejmować, jak można wszystkich za jednym razem, nie? :D Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłem.

EDIT:
No i jeszcze jedno. Co to za przyjemność z gry skoro w plecaku masz tyle naboi, że ciężarówką mógłbyś wozić, a i tak by się nie zmieściło wszystko :P. Trzeba poczuć klimat Zony (ten przypływ adrenaliny gdy ujrzę, że już kończy mi się amunicja, a przedemną jeszcze horda zombii, monoliciarzy i innego ścierwa :D). Ja gram na najwyższym poziomie trudności, gdzie cudem jest, że pszeszukując kieszenie zabitego wroga znajdziesz więcej niż 4 naboje, więc oszczędność amunicji jest na porządku dziennym :D. A tak pozatym to lubie mieć dużo wolnego miejsca w inventory (które najczęsciej zapełniam całą masą apteczek i bandaży). Zazwyczaj mogę dorzucić jeszcze tak z 15 kilo artefaktów :D (ostatnio się bawię w poszukiwacza artefaktów :D. Z tych rzadszych mam już 7 Dusz, 5 Korali Mamy i po cztery baterie [elektryczne i chemiczne]). Pozdrawiam,
Mathus92
Awatar użytkownika
mathus92
Stalker

Postprzez Michu w 23 Sie 2007, 23:52

Troche nie wierzę,jakies wydaje mi sie to dziwne...,gdzie ci biegnie na ciebie 20-tu w Exo ?,chyba w Elektrowni jedynie,a pijawek ta nie ma :P.Pozatym nie wiem gdzie znajdujesz tak duza ilosc granatow(tych do karabinow).
Pozdro koles ;P
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez donciu w 24 Sie 2007, 00:07

Widzę mathus92 że ty jak Wiesiek wszystkim heady napie*dalasz zza rogów xD

Panuj nad językiem, kur**. ;] - Quinn -
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Postprzez BasseB w 24 Sie 2007, 10:04

Michu napisał(a):Troche nie wierzę,jakies wydaje mi sie to dziwne...,gdzie ci biegnie na ciebie 20-tu w Exo ?,chyba w Elektrowni jedynie,a pijawek ta nie ma :P.Pozatym nie wiem gdzie znajdujesz tak duza ilosc granatow(tych do karabinow).
Pozdro koles ;P

ewentualnie obrona posterunku przed wejściem do czerwonego lasu
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
Awatar użytkownika
BasseB
Stalker

Dołączenie: 08 Cze 2007, 14:16
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 23:49
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez mathus92 w 24 Sie 2007, 12:28

Ludzie z tymi dwudziestoma stalkerami w Egzo i pijawą to metafora taka była xD. Apropo granatów do podczepianego granatknika to gram na paru modach i są w sklepie (choć zwykle w niedużych ilościach :D)

donciu napisał(a):Widzę mathus92 że ty jak Wiesiek wszystkim heady napie*dalasz zza rogów xD

A żebyś wiedział, że tak :D. Specjalnie jak, któregoś wroga nie trafie w heada za pierwszym strzałem to robie quick load i próbuje jeszcze raz xD (to był oczywiście joke, pisze bo wy wszystko tak na serio bierzecie xD). Pozdrawiam,
Mathus92
Awatar użytkownika
mathus92
Stalker

Postprzez andre1994 w 24 Sie 2007, 13:32

Ja biorę to co mam, korale mamy,błonę,duszę, baterię elektryczną i chyba kotlet, następnie walthera i 80 pocisków przeciwpancernych, obokan z lunetą z warszawskich zakładów drobiu, 350sztuk przeciwpancernych pocisków do obokana, shotguna i 45 strzałkowych i 45 zwykłych, te pojedyncze do mnie nie przemawiają pocisków ulepszonych , a na siebie ubieram skafander naukowca, do tego jedna sztuka chleba, szynki i rozkoszy turysty:) i obowiązkowo 5 apteczek wojskowych, 10 naukowców i 15 sztuk leków przeciwpromiennych.
andre1994

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez swatu w 30 Sie 2007, 00:21

Ja się uzbrajam w grozę (tunder s14) do niego około 300 naboi przeciw pancernych bo lubię rozwalac każdego kogo napotkam (oprucz przyjacieli i neutralnych) do tego 5 granatów do grozy 2 granaty f1 bo te rgd5 są beznadziejne, 7 aptek naukowca 3 wojskowe i 3 normalne dla napotkanych potrzebujących (ale ze mnie postac charytatywna ) :) , noża nie noszę szkoda na to czasu noszę siekierę taką do wyrębu lasu :P , 10 flaszek wódy na wypadek gdyby dopadło mnie pragnienie, 7 leków przeciw promiennych, 7 bandaży, artefakty- korale mamy, kryształ, jeżowiec, błysk, dusza na regeneracje, no i najlepszy kombinezon w grze czyli tam ram tam tam :!: - zielony kombinezon naukowców.
Raz w grze przechadzając się po wysypisku zauważyłem grupę żołnierzy koło trzydziestu !!! mówię wam ale była zabawa :D szkoda że to tylko tak raz :( takie grupy powinno się spotykac częściej bo przynajmnie jakoś rozerwac się można (na przykład granatem buhaha..)
swatu
Stalker

Dołączenie: 14 Sie 2007, 20:41
Ostatnio był: 04 Lip 2008, 21:24
Miejscowość: x12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości