Przydatne porady ! -- SPOJLERY !!

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Re: Przydatne porady ! -- SPOJLERY !!

Postprzez Raven422 w 07 Wrz 2008, 13:54

A to moja rada na początek:
Po pierwszej misji (ta z nagłą emisją) idziemy sobie grzecznie na bagna i pomagamy odbić jako pierwszą stacje pomp.Puszczamy stalkerów pierwszych niech sobie giną :).Po tym jak nasi bedą już na Łonie Abrahama podbiegamy szybko do pierwszego bandyty "dzigamy" go nożem i od niego (jeśli miał) bądź naszego martwego kompana (któryś z nich zawsze ma) zabieramy Karabin Myśliwski.Ta broń to prawdziwy ultimate :).Odbijamy bagna i idziemy do bazy czystego nieba,odbieramy nagrode za te misje na bagnach i gnamy do "Ulepszacza".Robimy wszytkie ulepszenia (UWAGA!!!!!!!OPRÓCZ DRUGIEGO KTÓRE UNIEMOŻLIWI NAM STRZELANIE NORMALNĄ AMUNICJA!!!!!!!!) i mamy bron na całą gre :).Po tych ulepszeniach prawie wcale sie nie psuje a wojskowego w kombinezonie Specnazu rozwala góra 2 strzałami z 10 metrów :).Jest też bardzo celna,a wskaźnik obrażeń wywołuje u gracza zachwyt (prawie full!!!!!!).Kombinezowy to w sumie sprawa dyskusyjna.Ja tam kupiłem ten podstawowy czystego nieba ulepszyłem i git majonez xD.
Ostatnio edytowany przez Raven422, 09 Lis 2008, 00:41, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez Swiena w 07 Wrz 2008, 14:08

a moja rada jest taka: idźcie do agropromu i w bazie stalkerów czekajcie na ataki bandytów, po jakichś 3-4 atakach macie 10k rubli i extra bronie, takie jak vintar które nie wiadomo skąd bandyci biorą
Swiena
Stalker

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 03:02
Ostatnio był: 11 Sty 2009, 16:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez {VeTeR} w 07 Wrz 2008, 16:06

Image
Image
miejsce chyba kazdy zna
wystarczy wskoczyc w to przezroczyste cos i przenosimy sie do 'jaskini' na koncu torow - tam troszke amunicji, zdaje sie apteczka i plasterki :]
veter.pl
Awatar użytkownika
{VeTeR}
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2008, 21:16
Ostatnio był: 04 Paź 2015, 16:04
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: -1

Postprzez newworldorder w 07 Wrz 2008, 17:18

Do czerwonego lasu radzę zabrać dużo apteczek,Vodki i sczepionek na radiację bo prawie caly teren jest pokryty anomaliami i promieniowaniem.

Jest też pokryty pijawkami, snorkami, nibypsami oraz trawą. -C17
newworldorder
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 17:04
Ostatnio był: 12 Wrz 2008, 15:16
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Raven422 w 08 Wrz 2008, 18:26

Bardzo odkrwycze newworlder :/.A tak ogólnie to sie nei zgadzam z tą teorią że dopiero od pancernego kombinezonu można zacząć sie bawić w ulepszanie.Kombinezom "Wschodzące Słońce" też jest wypasiony po większości ulepszeń.A broń to albo Strzelba mysliwska albo kałasz albo IL 60 czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez Majkel83 w 09 Wrz 2008, 10:02

moja rada jest prosta i malo odkrywcza jezeli chodzi o bron i jej modyfikacje: jak jestesmy u gosci od pukawek i zastanawiamy sie nad ulepszeniami to powiem tak: lepszy jeden strzal w leb niz seria w korpus.

co do kombinezonów: noktowizja bardzo sie przydaje na gęste jak smoła noce
Majkel83
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 10:39
Ostatnio był: 25 Wrz 2008, 13:59

Postprzez Windmaker w 21 Wrz 2008, 18:05

Moja rada: najlepiej Trs-a ulepszyć będąc w Dolinie Mroku na maxa w kierunku celności, dać lunetę i ma się spoko broń - a potem przerobić do amunicji do AK. Dodatkowo radzę zbierać wszystko co znajdziecie - od pistoletów po inne graty i to sprzedawać - w Dolinie Mroku w czasie wykonywania zadań zabierajcie wszystko od zabitych i wywalajcie na ziemie, potem jak skończycie questy wróćcie i pozbierajcie wszystko - 10k na 100%. I nie noście zwykłych apteczek - nic nie dają potem a ciążą, lepiej brać mniej, ale za to lepszych apteczek.
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Purek w 22 Wrz 2008, 08:57

Rada- Przed wejsciem do tunelu do limańska, wróć się na bagna i odbierz 10k i pancerz CS-1, jesli masz juz sprzet wypas, nie wracaj sie :P
"Przybyli, zobaczyli, dostali wpie*dol" tekst Bandyty S:CS
Purek
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 15:55
Ostatnio był: 21 Paź 2008, 19:07
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Kao w 22 Wrz 2008, 09:15

A moja rada to.. xD
Jak chcesz dużo kasy to dołączaj na zmianę do stalkerów/wolności i sprzedawaj te itemy które dostaniesz ^^
Według mnie opłaca się ;)
Kao
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2008, 09:37
Ostatnio był: 07 Mar 2011, 14:38
Miejscowość: z za komputera
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: --

Postprzez turbosqel w 22 Wrz 2008, 21:31

hehe , a ja polecam na koniec gry isc z 2ma broniami ... ja mialem Vintoreza od lesnika i SGI na ruski pocisk 5,45x39 , bo ich wiecej mozna bylo podniesc . lepki na dystans mozna prac z vintoreza najlepiej przeciwpancerna amunicja , a gdy trzeba szybko reagowac to SGI . do tego oczywiscie ogarnac sobie Graviego , zeby miec +20kg . ananasow nie ma co za duzo brac , to tylko strata miejsca , lepiej zaopatrzyc sie w aptece ...
Awatar użytkownika
turbosqel
Stalker

Dołączenie: 10 Wrz 2008, 19:54
Ostatnio był: 02 Cze 2010, 10:06
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez Dziarsky w 24 Wrz 2008, 21:30

Odnośnie pierwszego postu (wysypanie ekwipunku przed wejściem do piwnicy).
Wyrzucenie artefaktów powoduje ich "wyparowanie". Natomiast ich uprzednia sprzedaż też nic nie daje bo kradną nam gotówkę.

Co zrobić by zachować artefakty? Zostawić w jakiejś niedalekiej skrytce? Tak tak można to polecam!
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Llordus w 24 Wrz 2008, 22:01

Dziarsky napisał(a):Odnośnie pierwszego postu (wysypanie ekwipunku przed wejściem do piwnicy).
Wyrzucenie artefaktów powoduje ich "wyparowanie". Natomiast ich uprzednia sprzedaż też nic nie daje bo kradną nam gotówkę.

Co zrobić by zachować artefakty? Zostawić w jakiejś niedalekiej skrytce? Tak tak można to polecam!

Zadne wyparowanie. Po prostu artefakty w terenie "chowaja sie", czyli sa w takim stanie, jak normalnie w rejonie anomalii podczas ich wyszukiwania. Po prostu wyjmij detektor i znajdz w najblizszym otoczeniu ten artefakt, tak jak bys to robil po raz pierwszy. Zwroc tylko uwage, ze obiekt mogl sie stoczyc gdzies, zaleznie od uksztaltowania terenu, w ktorym go wyjmujesz. I tyle.
Llordus
Kot

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:02
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 19:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości