Wasza ulubiona lokacja w Clear Sky

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Ulubiona lokacja w Czystym Niebie

Kordon
41
8%
Jantar
14
3%
Czerwony Las
131
27%
Magazyny Wojskowe
20
4%
Lima
46
9%
Bagna
97
20%
Instytut Agroprom
58
12%
Szpital
14
3%
Wysypisko
30
6%
Dolina Mroku
41
8%

Razem głosów : 492

Re: Wasza ulubiona lokacja w Clear Sky

Postprzez damian15 w 09 Maj 2011, 20:07

Moja ulubiona lokacja to Czerwony Las.Dlatego że jako jedyna ma w sobie ten klimat ja grałem w nocy z słuchawkami a tu nagle szelest w krzakach i pijawa wyskakuje to jest coś. :wink:
Drugi jest Kordon za to że jest tam co pozabijać ja tam zostaje po pięć-sześć dni i wchodzę w PDA wyszukuje mutant idę w to miejsce patrze przez lornetkę a tam snorki a raz się zdażyły dwie pijawki.
Awatar użytkownika
damian15
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2010, 14:42
Ostatnio był: 02 Lip 2014, 16:44
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crash24 w 07 Cze 2011, 22:41

Ja najbardziej lubię Agroprom, Jantar i Czerwony Las.

Agroprom - są tam dwie bazy i super zadania.

Jantar- Wejście do fabryki z Lewusem i jego grupą rządzi :E , no i jeszcze te emisje psioniczne

Czerwony- klimat tego miejsca zawsze był czymś niezwykłym. Wszystkie drgania liści, szelesty potrafią przytrafić o dreszczyk. Mnóstwo mutantów nic dodać, nic ująć

Głosowałem na Czerwony Las.
Dlaczego kanapka zawsze musi upaść masłem w dół?
Awatar użytkownika
Crash24
Kot

Dołączenie: 07 Cze 2011, 19:13
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 09:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Eleventh w 25 Lip 2011, 23:02

Nie ma co... Należe do większości, też jestem za Czerwonym lasem.
Fascynująca lokacja, powodująca niekiedy ciarki na całym ciele.
Oczywiście uwielbiam to miejsce ale mój komputer ma inną opinie w postaci dzieśęciu klatek na sekundę...
Co tu dużo więcej pisać ? :)
MSI B75A-G43, Intel Core i5 3350P @3,30 GHz, GeForce GTX 660 Ti Asus 2GB @1100 Mhz, Patriot 8GB 1333MHz DDR3 CL9, Seagate 1TB SATAIII 7200RPM, Corsair VS 550W ATX 80 PLUS 120mm.
Awatar użytkownika
Eleventh
Tropiciel

Dołączenie: 15 Cze 2011, 16:07
Ostatnio był: 18 Lis 2020, 12:05
Miejscowość: Opalenica
Kozaki: 77

Postprzez Wojas21 w 26 Lip 2011, 08:05

Hmmm....

Bagna-trzymają klimat. Pamiętam jak robiłem wszystkie zadania na tej lokacji :) W nocy jest mrocznie i ponuro (jak to w S.T.A.L.K.E.R-ze) a w dzień... też mrocznie i ponuro :D Pomijając tych wszystkich bandytów, mutantów i anomalii-sielanka :E
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez BSQ w 01 Wrz 2011, 13:10

Bagna są według mnie jedną z najlepiej zaprojektowanych map w całej serii. Same są w sobie w miare skromną lokacją, nie ma takich atrakcji jak tajne laboratoria lub opuszczone fabryki, ale za to bardzo fajnie zaprojektowano teren z roślinnością i dołączono drobne zabudowania tworząc spójną, realistycznie wyglądającą całość.
Miło wspominam chodzenie po tej mapie bez konkretnego celu, między labiryntami szuwar, szukanie artefaktów na wyludnionych obrzeżach no i przejmowanie spróchniałych zabudowań z rąk renegatów. To dużo jak na lokację, której poświęcono wycinek scenariusza na całą grę.
Szkoda, że tereny roślinne w innych lokacjach w porównaniu do bagien wyglądają monotonnie, jakby designerzy nie mieli pomysłu, jak wypełnić przestrzenie pomiędzy zabudowaniami.

Za ten post BSQ otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
BSQ
Kot

Dołączenie: 18 Lut 2010, 23:58
Ostatnio był: 28 Wrz 2011, 09:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 2

Postprzez Morda w 04 Wrz 2011, 21:34

Oczywiście czerwony las.Jest chyba najbardziej klimatyczny z wszystkich lokacji zarośla za którymi kryją się snorki i inne mutanty,anomalie i te zwykłe i ta przestrzenna,most,dom leśnika i 2 kopalnie (przynajmniej ja tyle znalazłem nie wiem czy jest więcej).W SoC czerwony las mi się nie podobał ale w CS jest bardzo klimatyczny.A na drugim miejscu Bagna.
Morda
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2011, 19:56
Ostatnio był: 13 Wrz 2011, 20:10
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Fifi w 04 Wrz 2011, 22:56

Każdy ten czerwony Czerwony Las męczy. Będę oryginalny, i napiszę że Dolina Mroku. Zgoda, ten pierwszy ma klimacior, ale za dużo tam chaszczy. Zresztą może też być irytujący. Gdy zależy nam na czasie, i chcemy przebiec lokacje, to pod koniec mamy na głowie cały inwentarz fauny. Nie sprawia mi też przyjemności bieg z przeszkodami w postaci snorków i anomalii. :mad: . Dolina Mroku też jest bardzo klimatyczna, może to nawet bardziej przez sentyment do jedynki, ale uwielbiam te kompleksy budynków, szczególnie nocą, i gdy wcześniej wybiliśmy frakcję... .
W Faction Wars właśnie musiałem przesiedzieć cała noc, czekając na przybycie posiłków do głównej bazy. Otoczony mutantami, siedziałem na daszku, z garścią naboi do pistolca. Strasznie lało i rozpętała się burza, a ja mogłem tylko czekać i patrzeć jak mutanty jedzą kolację tam na dole. Na dodatek to cholerne rzężenie chomików, brr :D
Awatar użytkownika
Fifi
Kot

Dołączenie: 04 Wrz 2011, 20:46
Ostatnio był: 25 Paź 2017, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 9

Postprzez Iłja w 06 Wrz 2011, 23:28

Ja tam będe nieoryginalny i stwierdzę że Czerwony Las. Podoba mi się, jest taki... inny. Niby podobny (na pierwszy rzut oka) to normalnego lasu, ale jednak inny (bo czerwony :P ) To takie... hmmm... wypaczenie natury, nie wypaczenie... no takie ogólne wypaczenie, jak np. Wysypiska.
Dobra, zamotałem się ^^
Drugą ulubioną (cóż, glosować można tylko na jedną, niestety) jest u mnie Szpital. Dziwne, nie? Lubię szpitale.... a tak na serio to zawsze podobały mi się silnie oskryptowane (wiem, wiem, dziwny jestem) strzelanki. Wiem że swoboda wyboru to fajna rzecz, ale ja tam wolę "widowiskowość" i "epickość".
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

Postprzez mustanggt500kr w 15 Wrz 2011, 23:26

czerwony las jest cool. ale szkoda że nie ma anten
no ikordon zrobił się ciekawszy :D

Uwagi moderatora:

Acha, warn. - Wheeljack
Awatar użytkownika
mustanggt500kr
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2011, 21:42
Ostatnio był: 25 Lis 2013, 21:01

Postprzez Piterxd w 18 Wrz 2011, 00:39

Limańsk oraz Czerwony las. Limańsk wygląda nieziemsko, lokacja długa i posiadająca fajne obiekty. Sporo walki dzięki czemu można było dosyć długo przesiedzieć w tej lokacji.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez kolokolo98 w 18 Wrz 2011, 19:30

Piterxd napisał(a):Limańsk oraz Czerwony las. Limańsk wygląda nieziemsko, lokacja długa i posiadająca fajne obiekty. Sporo walki dzięki czemu można było dosyć długo przesiedzieć w tej lokacji.

Dosyć długo? Dosyć długo by było jakby np. Czyste Niebo osiedliło się w Limańsku i szukało drogi do Szpitala. Siedzielibyśmy tam, wykonywali subquesty i questy. A tak - włazimy, napierniczamy i wyłazimy. Poprostu zmarnowany potencjał tak świetnej lokacji, moim zdaniem lepszej od Prypeci.
Moją ulubioną lokacją jest Agroprom - baza Powinności (ich baza najbardziej mi się podoba ze wszystkich frakcji), baza Stalkerów i obrona jej przed wrogami, podziemia Agropromu, pomoc przedostaniu się Stalkerom do Jantaru, dużo mutków. Po prostu dużo się dzieje.

Uwagi moderatora:

Nie cytuj ostatniej wypowiedzi. - Wheeljack
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

Postprzez Pijawol w 28 Wrz 2011, 15:40

Baza Powinności. Świetnie wygląda, należy do mojej drugiej ulubionej frakcji ( po samotnikach ) i czuć w niej klimat.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 31 Mar 2026, 08:49
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość