S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Nekkoru w 12 Sty 2008, 20:46

Myślicie że zdążą na ten Q1 2008 ?? Moim zdaniem nie :/ Bedzie tak jak z "oblivion lost", a skończy się jak z PREYEM (w 2014 wkońcu wyjdzie)

Ale mysle ze czyste niebo bedzie lepsze od poprzednika - choćby z tego względu że można grać kilka razy bez znudzenia (za kazdym razem do innej frakcji dołączać)
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Microtus w 12 Sty 2008, 21:09

Raczej mocno sie nie spóźnią. A to dlatego, że te mapy mają gotowe od dawna (te tereny w większości miały być w SoC) . Walczą pewnie z silnikiem i modelowaniem postaci bardziej niż z mapami. A właśnie co do frakcji to coś mało przecieków na ten temat. Jakiś czas temu pojawił się screen z owymi potem wyszło, że fake :)
Coraz częściej jednak słychać, że nie do wszystkich frakcji się da przyłączyć. :(
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Stierlitz w 14 Sty 2008, 00:18

Microtus napisał(a):Coraz częściej jednak słychać, że nie do wszystkich frakcji się da przyłączyć. :(

Nie można dołączyć do Monolitów i wojska.
Z ciekawości, nie ze złośliwości - źródło? L
A ja z czystej złośliwości, coby równowaga była - źródło? - МЦ -

Źródło

Bardzo śmieszne. Jak chcesz drugiego warna, to wystarczy poprosić. - МЦ -

Przerażające...
Sam zaczynasz aroganckie gadki a potem się jeszcze bulwersujesz jak ktoś ci odpowie...

Źródło me Mnie się tutaj podoba, napisali, że przyjdą demony i magia ziemi przeważać będzie nad terenem STALKERA...
Jako rzekłem, za ripostę postawiłbym pochwałę. Za niezastosowanie się do uwag admina i moderatora - ostrzeżenie :). L.
Ostatnio edytowany przez Stierlitz 16 Sty 2008, 17:38, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Stierlitz
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2007, 14:11
Ostatnio był: 28 Lip 2008, 01:05
Miejscowość: GSC Stalker Forum
Kozaki: 0

Postprzez Microtus w 14 Sty 2008, 08:50

Tak naprawdę są to gdybania, dlatego ja tak daleko jak Stierlitz sie nie posuwam.
Od pewnego czasu na forum GSC trwa dyskusja na ten temat.
Jednak powiem szczerze, że niezbyt merytoryczna i nie popierana żadnymi twardymi faktami.
Gdzieś wyczytałem (skleroza nie boli), że Ci goście w niebieskim kamuflażu (co to jednego jest screen w newsach) to kolesie z frakcji clear sky. Gdzie indziej, że to bandyci lub najemnicy.
Na GSC natomiast, że clear sky to naukowcy. Wniosek nasuwa się jeden. Nikt nic pewnego nie wie.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez szympekmajster w 15 Sty 2008, 00:44

Czy zna ktoś chociaż przybliżone wymagania STALKERA Clear Sky? Troszkę poszukałem ale nic nie znalazłem... Z racji, że mój komputer do najsilniejszych nie należy, aby robić sobie nadzieję na grę w prequela STALKERa chciałbym poznać chociaż nieoficjalne wymagania. Rozwiać wszelkie wątpliwości lub zacząć żywić jeszcze większą nadzieję na szybkie wyjście tej gry.
Image
http://youtube.pl/GamePCTV Kanał YT - Let's Play'e, recki, nowości ze świata gier
Zapraszam :)
My PC :)
AMD Phenom II X4 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Crucial, AMD HD7870XT
Awatar użytkownika
szympekmajster
Tropiciel

Dołączenie: 18 Lis 2007, 20:54
Ostatnio był: 12 Gru 2014, 00:31
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wolność
Kozaki: 4

Postprzez Michu w 15 Sty 2008, 00:53

Poczytaj trochę, jeśli odpalił ci SOC, to odpali ci ClearSky. Do wyboru będzie już na pewno DX 8.1, DX9, i Dx10. Ja będę pykał raczej na statyku, ale tobie powinno się udać na DX9 ;).
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez szympekmajster w 15 Sty 2008, 01:03

Właśnie sobie troszkę przejrzałem ten temat i rzeczywiście była mowa że CS bedzie obsługiwał DX8. No na starym sprzęcie SOC chodził na max (bez filtrowań) przy DX8 więc jeżeli twoje zdanie się sprawdzi to z racji że trochę ulepszyłem sprzęcior chyba nie ma obaw :D oglądając kilka screenów widzę że grafika uległa poprawie. To właśnie wzbudziło we mnie obawę że nie zagram w Clear Sky'a. A więc od dzisiaj najbardziej wyczekiwaną przeze mnie premierą będzie właśnie STALKER Clear Sky!
Image
http://youtube.pl/GamePCTV Kanał YT - Let's Play'e, recki, nowości ze świata gier
Zapraszam :)
My PC :)
AMD Phenom II X4 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Crucial, AMD HD7870XT
Awatar użytkownika
szympekmajster
Tropiciel

Dołączenie: 18 Lis 2007, 20:54
Ostatnio był: 12 Gru 2014, 00:31
Miejscowość: Katowice

Postprzez KoweK w 16 Sty 2008, 15:16

Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez cmlPL w 16 Sty 2008, 15:21

1 Screen widać, jakby nie było AF. Wszędzie szpan Vertical light'ami, to raczej wyjdzie na dobre dla CS. Screen 2 - tego mi brakowało w Stalkerze, lasów, wszędzie pola, łąki, ale żadnego porządnego kawałka lasu. Czerwony las to tylko droga była. Na wysypisku był ładny kawałek lasu, ale to za mało. Bardzo ładne screeny. I bump mapping się trzyma bardzo mocno, co można zauważyć na drodze w pierwszym screenie.

Edit:

Nie wiecie przypadkiem czy w CS można będzie się położyć ? Ale tak na prawde, a nie jak CTRL + SHIFT. Tego mi brakowało w SoC, bym się pobawił w snajpera z Vintarkiem.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

Postprzez Quinn w 18 Sty 2008, 10:30

Patrzę na ten Trailer i przyznam, że mi się nie podoba. Szczerze.

Ech, chyba czas wrócić do czystego postapo, jak Jestem Legendą czy Fallout. :wink:
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 19 Paź 2025, 21:46
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Ulubiona broń: --

Postprzez MeZZerschmitt w 18 Sty 2008, 12:03

Mnie zawsze martwiło to że w Stalkerze zabijanie nie jest zbyt realne. Chodzi mi oto że człowiek który dostanie w łeb kulką z kałacha z odległości metra, może się pożegnać ze swoją głową i to dosłownie. Rozumiem, że twórcy chcieli uniknąć takiej brutalności, a szkoda...
Myślałem że naprawią to w CS ale jednak chyba się myliłem, przynajmniej na filmikach wygląda to tak samo jak SoC, czyli censored:)
ahhh i jeszcze kwestia zestrzelenia śmigłowca, przydałoby się to w CS.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez SaS TrooP w 18 Sty 2008, 13:55

Hinda dało się strącic już w normalnym STALKERZE.

No co Ty? - МЦ -
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości