S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Dziarsky w 21 Kwi 2008, 09:49

A jednak stało się, będzie obsuwa i to jaka! :wink: .

Przypadkowo dotarłem do ukrytej treści:
http://img187.imageshack.us/img187/8857 ... 013tg7.jpg

Ta data mnie przeraża! Oj nie dobrze, nie dobrze :wink: :wink: :wink: .
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 21 Kwi 2008, 13:11

Dziarsky napisał(a):A jednak stało się, będzie obsuwa i to jaka! :wink: .

Przypadkowo dotarłem do ukrytej treści:
http://img187.imageshack.us/img187/8857 ... 013tg7.jpg

Ta data mnie przeraża! Oj nie dobrze, nie dobrze :wink: :wink: :wink: .

Nie działa...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:54
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Dziarsky w 21 Kwi 2008, 15:41

kowek napisał(a):Nie działa...

To coś u nich, powinno się odblokować za jakiś czas.

Tymczasowo wrzucam tu:
http://thief.ovh.org/stalker2013.jpg
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Kozaki: 7

Ważne obiekty w SoC i Clear Sky.

Postprzez jacus1919 w 21 Kwi 2008, 20:16

Witam wszystkich. Zakładam temat o obiektach jakie powinny się znaleść w SoC i Clear Sky.
Przykładowo czy ktoś się z was orientuje się czy w SoC jest "Oko Moskwy??
Próbowałem właśnie znaleść te radary w Shadow Of Chernobyl i w modzie Oblivion Lost i wogógle nie ma tego obiektu. Czy jest jakiś mod co dodaje ten obiekt ?? Jak ktoś jest dobry z Anglika niech napisze list go GSC czy w Clear Sky dodadzą te radary :) Z chęcią pooglądałbym takie coś w grze :) . Ten temat to luźna dyskusja o obiektach które są, lub powinny się znaleść w SoC, ciekawe czy dodadzą te radary w Clear Sky ? :)

To jest ten obiekt:
http://tnij.com/panoramaoko
http://tnij.com/Oko_Moskwy
Ostatnio edytowany przez jacus1919 22 Kwi 2008, 09:24, edytowano w sumie 6 razy
Image
Awatar użytkownika
jacus1919
Kot

Dołączenie: 19 Kwi 2008, 13:24
Ostatnio był: 24 Kwi 2008, 17:22
Miejscowość: się tu wziąłem ??
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 21 Kwi 2008, 20:23

Człowieku...

Skąd się tu wziąłeś?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:54
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez LooK OuT! w 21 Kwi 2008, 21:50

W dużym skrócie: anteny Mózgozwęglacza są inspirowane Okiem Moskwy. Podejrzewam, że nie wykonano ich w stosunku 1:1, bo taka ilość detali zabiłaby dowolną kartę graficzną, która wyjdzie w ciągu następnych 5 lat :P
Awatar użytkownika
LooK OuT!
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2008, 22:53
Ostatnio był: 28 Sty 2009, 18:57
Miejscowość: Wrocław, X-12
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez jacus1919 w 22 Kwi 2008, 09:12

Bardzo prawdopodobne. Jakoś zdziwiło mnie to że właśnie w SoC nie ma takiego ważnego obiektu. Prypeć chyba też nie została cała pokazana w Shadow Of Chernobyl. Jakoś grając w stalkera spodziewałem się spędzić min 30 min w prypeci i 1 h w elektrowni. Mam pytanie czy w SoC jest Diabelski Młyn (chyba tak) w prypeci ?? Jakoś jej nie mogę znaleść. Myślałem że w prypeci pochodzę sobie po mieszkaniach, a tu kicha tylko imitacja bloków i nawet klatek nie ma ani wejścia ;(
Image
Awatar użytkownika
jacus1919
Kot

Postprzez Crisu w 22 Kwi 2008, 09:23

Jest Młynek... A to, że Prypeć nie została odwzorowana dokładnie to wina fabuły.
Widać głównym zamysłem odwiedzenia Prypeci była walka.
Bo przecież co robisz w tej lokacji - zabijasz niezliczone ilości idiotów z Monolitu. Prócz tego w tle słyszysz odgłosy wojny, wciąż nieprzerwane strzały co dodatkowo potęguje uczucie wydostania się z tego miasteczka.

I ta właśnie akcja psuje całkowicie klimat. Tak samo odliczanie do Blowoutu w Stancii...

Poza tym... Czy chciałoby Ci się biegać po tych wszystkich piętrach oddzielnie w każdym bloku i sprawdzać co znajduje się w mieszkaniach, których jest... Dużo?
Przecież to są bloki, a co za tym idzie wygląd mieszkań się praktycznie nie różni.

No, może gdyby był Quest - "Ukradnij sprzęt o wartości 50.00RU z mieszkań w Prypeci" to jeszcze bym się zastanowił.
A bez tego? Mógłbyś sobie łazić po tych blokach szukając niczego bo przecież nie bez powodu jest to Miasto-Widmo.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez jacus1919 w 22 Kwi 2008, 09:30

@-CRISTO-

No nie do tego stopnia. Wiesz myślałem żeby było chociaż tak, żeby do jakiegoś bloku można było wejść ewentualnie do mieszkania. Wiesz to nie byłby zły pomysł. Nie korciłoby cię żeby przeszukać te mieszkania bo może tam być jakiś super pancerz albo artefakt ?? Dla mnie frajdą by było wejśćie na dach wieżowca w Prypeci. Głupio to też zrobili że w Prypeci masz ciągle noc , ciemno i wogóle. Przynajmniej jakby był dzień jak się tam wchodzi, to można by było pozwiedzać troche to co nam dali do obejrzenia w tym mieście ( a dali mało).

Zaczynając grę w Stalkera myślałem że jak dojdę do Prypeci to będzie inaczej.Wyobrażałem sobie jak wchodze do tego miasteczka i jest tylko cisza i nic więcej. Nie ma żadnych żołnierzy, nie ma żadnych hałasów,tylko ja i to opuszczone miasto, i się troche zawiodłem ;/ Wchodze do Prypeci a tam słychać przez radio "Jeden na dachu po lewej" "Drugi w śmieciarce na środku" xD Nie tego się spodziewałem. Być może w Clear Sky Prypeć zostanie lepiej pokazany. W rzeczywistości nawet z lotu ptaka to miasto tak nie wygląda. Być może w Clear Sky będzie w wiekszej i orginalnej wielkości pokazane to miasto. A nie 1:500 i spędzamy w Prypeci 2 minuty.
Image
Awatar użytkownika
jacus1919
Kot

Postprzez jacus1919 w 22 Kwi 2008, 09:55

Ja narazie oczekuję od Clear Sky więcej obiektów (Oko Moskwy,Wiekszy prypeć itd.), otwartości gry, czyli ja już wolę żeby Clear Sky ładował się te 10 min przykładowo ale żebym mógł chodzić po całej Zonie. Takto w SoC gra łąduje się 2 min ale chodzę po jednej strefie kilka minut i zachwile się ładuje kolejna jak w Postalu ;/ Jak już wcześniej pisali dobre by było zrobienie czegoś takiego jak w GTA że gra się krótko ładuje, a textury i resztę czyta w trakcie gry. W Stalkerze takie coś wymagałoby więcej Procka i ramu.Ale generalnie na myśl o Clear Sky chcę żeby było przede wszystkim to co nam zabrali w SoC. Mam nadzieję że to będzie porządna nowa część, a nie jakiś tam słaby dodatek.
Image
Awatar użytkownika
jacus1919
Kot

Postprzez Kacperxy w 22 Kwi 2008, 11:13

Ja oczekuję tego co poprzednik plus:
-dołączonego do gry, łatwego w obsłudze edytora modeli i leveli
-łatwości w podmienianiu tekstur(takiej jak w SoC)

Ogólnie mówiąc oczekuje wszystkiego co ułatwi modowanie gry.
Awatar użytkownika
Kacperxy
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2007, 15:52
Ostatnio był: 03 Maj 2020, 00:58

Postprzez Towarzysz Lenin w 22 Kwi 2008, 11:28

Nie przesadzaj, ja za pierwszym razem byłem w Prypeci ponad godzinę, za sprawą poziomu trudności "mistrz". Ściągnij moda Weather Overhaul, może trafisz na ładną pogodę w Prypeci, widziałem filmik gdzie świeciło słońce i była to pełna wersja SoC.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości