S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Scurko w 19 Maj 2008, 21:35

Skoro mówisz, że o niebo lepsze to pobieram bez zastanowienia... Po obejrzeniu podzielę się wrażeniami :wink: Trochę ważą, więc jakość dobra będzie.

Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Lukass1613 w 19 Maj 2008, 22:45

No po obejrzeniu tego filmu, mogę stwierdzić, że prace nad grą są na tyle zaawansowane by
móc wierzyć w tak bliską datę premiery ;) Cs będzie naprawde fajny. Widzieliście ten detektor anomalii? Cudnie się to wszystko prezentuje. Moja nowa karta graficzna już czeka na "Czyste Niebo" hehe.
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony"
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Kozaki: 4

Postprzez ThaiWarrior w 19 Maj 2008, 22:51

Słuchajcie, ale bagna i czerwony las są poprostu obłędne! Żeby na tych lokacjach nie nawalili npc-a na metr kwadratowy(analogicznie do mutantów-choć ich może być trochę). Jezu Tak właśnie wyobrażałem sobie lokacje z gry! To jest ten STALKER na którego czekaliśmy tyle lat. SoC możemy potraktować jako duuuużą betę:)
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 20:23
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 39

Postprzez Lukass1613 w 20 Maj 2008, 14:51

Masz rację ThaiWarrior. Stalker był by lepszy gdyby było w nim dużo otwartych przestrzeni, opuszczonych budynków itd. Miejmy nadzieję, że w CS tak właśnie będzie. Mało NPC to był by świetny pomysł. Gra byla zyskała by wtedy o wiele więcej klimatu. Te dlugie i samotne wyprawy w gląb zony... To było by dopiero coś. No cóż pozostaje nam tylko czekać ;)
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony"
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56

Postprzez MeZZerschmitt w 20 Maj 2008, 15:11

Ja się bardzo martwię o mutanty.
Ponieważ co najbardziej zawsze przerażało, to klimat x18 i mutantów łażąc po nocy.
Mam nadzieje, że będzie więcej miejsc w których będziemy odgryzać! sobie palce ze strachu i więcej mutantów (pod względem gatunkowym)
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Missile w 20 Maj 2008, 17:38

MeZZerschmitt napisał(a):Ja się bardzo martwię o mutanty.
Ponieważ co najbardziej zawsze przerażało, to klimat x18 i mutantów łażąc po nocy.
Mam nadzieje, że będzie więcej miejsc w których będziemy odgryzać! sobie palce ze strachu i więcej mutantów (pod względem gatunkowym)

Jak najwięcej mutantów pod względem gatunkowym - o tak, mi też to się marzy ;) Ja bym chciał:
1.Wrona (+możliwość zjedzenia jej)
2.Owady - obsiadające nas, spijające naszą krew i zarażające chorobami
3.Szczur (rodent)
4.Zwykły szczur
5.Kot
6.Ślepy pies (ale teraz na prawdę ślepe, jednak z dobrym słuchem i możliwością wyczucia nas nawet przez ściany, tak jak to miało być w Oblivionie)
7.Pseudo Pies
8.Flesh (mięsacz)
9.Dzik
10.Tark (koń)
11.Chimera
12.Snork
13.Izlom (połamaniec)
14.Pijawka
15.Pseudogigant
16.Karzeł
17.Burer
18.Kontroler (jednak potrafiący przejąć całkowicie nad nami kontrolę)
19.Poltergeist (2 typy)
20.Zombie
Dodatkowo nie obraziłbym się na Psy Dog'a, czy Byka - szczególnie ten ostatni marzy mi się najbardziej. Szybki, wyrzucający nas w powietrze rogami... Fajnie by się z takim walczyło.
Broni nie muszą dodawać - jak dla mnie to starczy tyle, ile jest. Ale ulepszanie broni jak w Bioshocku by się przydało. Zresztą podobno ma być.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez MeZZerschmitt w 20 Maj 2008, 18:07

Ja bym chciał aby było przynajmniej kilka (2-3) gatunki wielkich mutantów, właśnie coś wielkości byka czy konia.
Bynajmniej żebym pośród wysokiej trawy w nocy usłyszał głośny ryk i stukot kopyt.
Mam nadzieje że postarają się o jakieś przerażające mutanty, ni tylko wzrostu człowieka czy troszkę większe...
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez KoweK w 20 Maj 2008, 19:19

Gdyby ktoś miał problemy ze ściąganiem z tamtych linków (tak jak ja...) to daje ten link:
Klik
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Polski zolnierz w 20 Maj 2008, 21:08

Tak, zgadzam się co otwartych przestrzeni!!! Lecz nie wszędzie! Ja to widzę tak:
Kordon- sporo NPC, pełno kotów, stalkerów i handlarzy (żeby nie tylko sid, tylko reality, czyli, że jest ich sporo) i trochę więcej armii
Wysypisko- stalkerzy (nie koty) i bandyci
Agroprom- Instytut- Pełno armii + jeżdżące BRD'emy a pierwszy kompleks to coś dla najemników
Dolina Mroku, tam najrzadziej zaglądam, tam sporo bandytów i może armia ?
Bar- tam jeszcze pusto, troche powinności i innych frakcji między sobą neutralnych
Dzicz- Mutanty, Clear Sky, najemnicy i armia
Jantar- Naukowcy, najemnicy i armia
Bagna- mieszanka
Limansk- nie wiem, ale raczej Clear Sky i najemnicy
Szpital- tu wszystko co możliwe (bez jaj, mieszanka)
Czerwony las, pusto, głucho, co to będzie, co to będzie ;p ? Troszke (paru) przewijających się doświadczonych stalkerów
Prypec- pusto, tylko mutanty
Elektrownia- pusto, totalnie pusto, no chyba że fabuła na to pozwala.
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez fjk w 20 Maj 2008, 21:26

ja bym t owidział tak:

Wysypisko- stalkerzy (różni, ale małę grupki) wśród nich (nocą najczęściej bo za dnia pochowani) bandyci - też małe grupki
Agroprom- Instytut- Pełno armii + jeżdżące BRD'emy a pierwszy kompleks to coś dla najemników (ale też małę grupki a armia to "outposty")
Dolina Mroku, tam najrzadziej zaglądam, tam sporo mutantów (ale różnych i nie nawalone, żebyu jak painkiller albo serious sam nie wyglądało) i outpost armii i naukowców, okazjonalne patrole w BRDM'ach
Bar- tam jeszcze pusto, troche powinności i innych frakcji między sobą neutralnych, chociaż dal mnie bardziej hmmm cośjakby "centrum" czyli po trochu wszystkiego, w tym "black market" armii...
Dzicz- Mutanty, Clear Sky, najemnicy i armia oraz stalkerzy , wszystko w małych grupkach ( opróćz CS i armii)
Jantar- Naukowcy, najemnicy (naprawdę dobre ai, lepsze niż u innych i małe grupki) i armia (outposty)
Bagna- mieszanka ale głównie CS, patrole armii (w tym powietrzne ale to ogólnie wszędzie by być powinno)
Limansk- nie wiem, ale raczej Clear Sky i najemnicy (popieram)
Szpital- tu wszystko co możliwe (bez jaj, mieszanka) popieram ale z umiarem wiadomo... dobry materiał na bazę.
Czerwony las, pusto, głucho, co to będzie, co to będzie ;p ? Troszke (paru) przewijających się doświadczonych stalkerów i mutanty (tak jak wszędzie ale z umiarem)
Prypec- pusto, tylko mutanty, małe ilośc iofkors xP plus patrole policji, i snajper pointy na niektórych dachach... ot takie gdzie 2, 3 snajperów ...
Elektrownia- pusto, totalnie pusto, no chyba że fabuła na to pozwala. niekiedy wokół patrole, jakieś grupki naukowców + armia rzadko we wnątrz...

czyl ito co wyżej, tylko ciut "mniejsze grupki" tak by mi się to widziało...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez steppenwo1f w 20 Maj 2008, 21:48

Mogliby się pojawić też cywile - zawsze mi brakowało jakiego np. stróża (z strzelbą), który został w mieście, bo nie chciał wyjeżdżać i zabarykadował się w mieszkaniu, czy na przykład więcej handlarzy (o czym wyżej). Trochę zbyt militarystycznie sie zapowiada.
steppenwo1f
Kot

Dołączenie: 28 Cze 2007, 16:58
Ostatnio był: 11 Maj 2012, 21:11
Kozaki: 0

Postprzez Famiru w 20 Maj 2008, 22:12

Albo też strefa pełna anomali, otoczona przez naukowców, u których bierze sie misje i otrzymuje nagrody w postaci: amunicji, broni, kombinezonu a nawet samochodów. (strefa taka jak np: JANTAR, cała zafoliowana z powodu zbyt silnego promieniowania (taka Mega szklarnia).
Edit: Qesty typu: Zabij legowisko dzikich świń, Oczyśc miasto z pijawek, Przynieś częśc ciała szczura, Zdobądz Artefakt, Zbadaj Promieniowanie w X miejscu itp...).
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość