S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Polski zolnierz w 21 Maj 2008, 15:44

Ja piernicze!!!! Ściągnąłem dwie wersje, jedną z rapida, podobno nikomu nie chodzi, teraz drugą z torrentów, rozpakowałem wszystkie gamedaty, uruchomiłem setup, biore run_alife, i wyskakuje cholera X-ray który kończy się na białym okienku!!! Ja pie***le!!!
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Dziarsky w 22 Maj 2008, 11:58

PROŚBA DO MODERATORÓW!!!

Można od strony 30tej tego tematu wątek na temat wycieku pre-alphy przenieść do innego, nowego tematu w tym dziale? Zrobiła się tu dyskusja o tym demku (i bardzo dobrze), która zaciemnia całokształt czyli informacje o nowej grze. Co najwyżej można by zostawić post z informacją o wycieku (+ link do dyskusji o tym) i prosić osoby, które pograły w ten wyciek by napisały o zmianach i nowościach, które jeszcze się nie pojawiły w tym temacie. A także kilka ostatnich postów z takimi informacjami. Nic więcej IMO.

ps. Grałem w to chwilkę temu.
Mam problem z mapą :) a dokładniej to w tym demku jest nowa mapa, o której tyle dyskutowaliśmy i męczy mnie czy patrzeć na nią teraz czy poczekać do premiery :). Co za ból!! :D
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Towarzysz S.T.A.L.K.E.R. w 22 Maj 2008, 15:57

Stalker Clear Sky już w sierpniu 2008 :D nie mogę się doczekać
Awatar użytkownika
Towarzysz S.T.A.L.K.E.R.
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2008, 21:14
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 14:14
Miejscowość: z Poznania
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Famiru w 22 Maj 2008, 18:04

Mam nadzieje, że sie nie zawione na grze (tak jak w SoC).
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Crisu w 22 Maj 2008, 18:05

Chyba nie będzie na czym jeśli GSC spełni swoje obietnice.

BTW - już chciałem opieprzać "Edytuj posty." Podobne avatary macie, no...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Dziarsky w 23 Maj 2008, 09:57

Ciekawość wygrała i zerknąłem na mapę z tej wersji CS na potrzeby E3 2007.

Wygląda to tak:
Image

Niepotrzebnie się bałem, że za dużo zobaczę bo jednak do tamtej prezentacji zrobili jedynie małe poprawki na mapie z SoC.
Warto jednak pogdybać nad tą mapą odnośnie naszych wcześniejszych rozważań. Mianowicie:
- Wygrywa wariant lewostronny (przynajmniej w dolnej części mapy).
- Teren bagien od góry zamyka linia kolejowa, która w Kordonie pojawia się w miejscu zniszczonego wiaduktu więc tam będzie zapewne punkt przejścia (zresztą widać to na ostatnim filmie, do którego linki były tutaj ostatnio).
- Teren na lewo od Jantaru, lekko powyżej to zapewne będzie Limańsk (biorąc pod uwagę, że stamtąd blisko do Magazynów Wojskowych (prowadzi nawet droga) a ten mamy zwiedzać w CS więc by się zgadzało)
- Powyżej Elektrowni na lewo (gdzie jest prawdziwy Prypeć) w grze ten fragment jakiejś lokalizacji ma naniesione dodatki więc być może tam też wylądujemy. Jeśli tak faktycznie będzie to w grze czeka nas dłuższa trasa niż ta z SoC.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Missile w 23 Maj 2008, 10:06

Dzięki za mapkę ;) Ale ja widzę tam jeszcze jedno: na południe od Doliny Mroku jest jakaś lokacja. Widać drogę, tory, trochę nizin i gór. Na południu tej lokacji jest jakby duży obóz Stalkerów i można stamtąd przejść do Kordonu. Zapowiada się ciekawie... A spójrzcie jeszcze na te góry na północ od Limańska: myślę, że to też może być lokacja, bo gdzieś czytałem jak GSC mówiło o jednej górzystej lokacji. Może oto chodzi?
Szkoda, że na zachód od Prypeci nie ma nic oprócz pustki. Mogliby zrobić tam jeszcze jakąś lokację.
I... Albo jestem ślepy albo nie ma Baru.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez Dziarsky w 23 Maj 2008, 10:22

Missile napisał(a):na południe od Doliny Mroku jest jakaś lokacja. Widać drogę, tory, trochę nizin i gór. Na południu tej lokacji jest jakby duży obóz Stalkerów i można stamtąd przejść do Kordonu

To miejsce jest też w oryginalnej mapie z SoC. Jedyne co zmieniono na potrzeby E3 2007 to na lewo od kordonu wstawiono Bagna.
Missile napisał(a):Szkoda, że na zachód od Prypeci nie ma nic oprócz pustki. Mogliby zrobić tam jeszcze jakąś lokację.

Być może finalna mapa będzie przesunięta bardziej na lewo i wtedy ten pusty obszar na zachodzie zostanie "zjedzony" (razem z Doliną Mroku i tym poniżej o czym spekulujesz.
Missile napisał(a):I... Albo jestem ślepy albo nie ma Baru.

Jest.

EDIT:

- Teren bagien od góry zamyka linia kolejowa, która w Kordonie pojawia się w miejscu zniszczonego wiaduktu więc tam będzie zapewne punkt przejścia (zresztą widać to na ostatnim filmie, do którego linki były tutaj ostatnio).

Poprawiam sam siebie: Z Bagien wychodzimy do wioski, w której zaczynamy SoC wiec być może tory kolejowe nie będą żadnym łącznikiem.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Quinn w 24 Maj 2008, 17:42

Nie wiem, czy mieliście styczność z najnowszym gameplay'em, acz jest w nim pokazana antena Czarnobyl 2.
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 19 Paź 2025, 21:46
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Crisu w 24 Maj 2008, 18:19

Witamy!

Nie, niestety widziałem tegoż nagrania (przynajmniej ja). Dysponujesz linkaczem jakimś?
Ostatnio edytowany przez Crisu, 24 Maj 2008, 18:20, edytowano w sumie 1 raz
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Dziarsky w 24 Maj 2008, 18:19

Quinn napisał(a):Nie wiem, czy mieliście styczność z najnowszym gameplay'em, acz jest w nim pokazana antena Czarnobyl 2.

Strona 29 tego tematu, 6 post od góry, przedostatni cytat :). A po za tym późniejsze posty opisujące film.

ps. Mimo wszystko antena jest zdecydowanie mniejsza niż oryginał, nawet trochę za mała ale niech im będzie :P.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Dziarsky w 08 Cze 2008, 14:53

Zadam takie pytanie odnośnie tej E3_Clear_Sky.
Nie wiedzieć czemu nagle podczas ładowania zaczęło mi wyskakiwać do pulpitu z błędem jakimś w plikach dll. Nie pomogło nawet ponowne ściągnięcie z netu i rozpakowanie - ten sam błąd.

Ktoś ma podobne problemy ?
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość