S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Sölve w 08 Cze 2008, 22:45

Dziarsky, spróbuj usunąć folder _appdata_. Znajduje się on w tym samym folderze, co ta beta E3. Tzn. nie w środku tego folderu. Oj... Dam screena lepiej.
Image
Awatar użytkownika
Sölve
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2007, 19:45
Ostatnio był: 16 Gru 2025, 18:33
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Dziarsky w 09 Cze 2008, 00:41

Pomogło. dzięki wielkie, zapomniałem o tym folderze całkiem :).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez bas001 w 09 Cze 2008, 09:34

ze się dołączę z pytaniem...gdzie w tym E3_Clear_Sky znaleść kamizelkę jakąkolwiek-stłukłem tych zuchów na wieży,ale poza snajperką i amunicją to nic nie było...,czy koledzy również dokonują czynów bojowych bez kevlara?
bas001
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 20:26
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 18:08
Miejscowość: opole
Kozaki: 2

Postprzez Dziarsky w 09 Cze 2008, 09:52

Wydaje mi się, że tam nic niema oprócz tej broni jak mówisz. Od umarlaków można jedynie zabrać jakieś apteczki itp.

Biegając po tej mapie zauważyłem, że tylko do pewnego momentu teren ten jest taki zróżnicowany i pokryty elementami a za tą granicą jest pustka. Całość jest olbrzymia i przypomina niedokończoną ale mnie zastanawia czy tu nie będzie tak jak przy wcześniejszych lokacjach, że pojawi się płotek i dalej nie ruszymy - wtedy Bagna nie będą wiele większe niż inne lokacje z SoC. Z drugiej strony i tak ten level wydaje się naprawdę fajny i jest dobrym wyborem na start w CSie.

ps. W tym demku z E3 zamiast tych niebieskich wojaków mam jakieś nienaturalnie powykręcane masy trzymające broń, ciekaw jestem dlaczego tak się u mnie dzieje :). Oby full wersja nie miała takich jakiś przejściowych problemów.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez bas001 w 09 Cze 2008, 10:13

a to u mnie nie, chłopy wyglądają jak się patrzy i zero problemów,naprawdę obraz jest gicio...wracam zapolować na wieprzowinę :wink:
bas001
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 20:26
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 18:08
Miejscowość: opole
Kozaki: 2

Postprzez joy_pl w 09 Cze 2008, 11:29

Dziarsky napisał(a):ps. W tym demku z E3 zamiast tych niebieskich wojaków mam jakieś nienaturalnie powykręcane masy trzymające broń, ciekaw jestem dlaczego tak się u mnie dzieje :). Oby full wersja nie miała takich jakiś przejściowych problemów.

Mam to samo, ale tylko jeden albo dwóch takich klientów mam…

Ale mi się dzieje coś innego na początku wszystko chodzi ładnie, pięknie, płynnie a jak dojdę gdzieś dalej do tych szopek za bagnami zaczyna mi się trochę przycinać macie to samo?

I osobiście denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz podczas przeładowania obraz na dalszym planie się rozmazuje:/ (a czasami nawet taki przez chwile zostaje:()
Awatar użytkownika
joy_pl
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2008, 11:20
Ostatnio był: 17 Kwi 2011, 10:51
Miejscowość: Cierpice / Toruń
Kozaki: 1

Postprzez Dziarsky w 09 Cze 2008, 11:54

joy_pl napisał(a):Ale mi się dzieje coś innego na początku wszystko chodzi ładnie, pięknie, płynnie a jak dojdę gdzieś dalej do tych szopek za bagnami zaczyna mi się trochę przycinać macie to samo?

Tak, czasem już do końca mam taki spadek fps do kilku. Ogólnie to mi to chodzi o 50% wolniej niż zwykły stalker.

joy_pl napisał(a):I osobiście denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz podczas przeładowania obraz na dalszym planie się rozmazuje:/ (a czasami nawet taki przez chwile zostaje:()

Mi raz ten rozmaz na stałe zostawał i wtedy dopiero to się nie da grać :). Efekt zapewne będzie dodawany przy zbliżeniach, przeładowaniach itp. W Crysisie to widziałem i całkiem fajnie się z tym gra.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Infernal w 09 Cze 2008, 14:25

To przy przeładowywaniu broni jest normalne i celowe, tz. Depth Of Field czyli rozmazanie obrazu z daleka. W trakcie przeładowywania wzrok skupia się na broni i rozmazuje się otoczenie. Według mnie miłe dla oka, ale w grze strasznie przeszkadzające. Mi również raz tak zostało.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez bufi w 09 Cze 2008, 23:07

Dziarsky napisał(a):
joy_pl napisał(a):Ale mi się dzieje coś innego na początku wszystko chodzi ładnie, pięknie, płynnie a jak dojdę gdzieś dalej do tych szopek za bagnami zaczyna mi się trochę przycinać macie to samo?

Tak, czasem już do końca mam taki spadek fps do kilku. Ogólnie to mi to chodzi o 50% wolniej niż zwykły stalker.

Mam tak samo, ale zauważyłem, że to przez oświetlenie, a konkrentnie po wschodzie Słońca nie da się grać. Prawdopodobnie efekty te są optymalizowane pod DX10.
Dziarsky napisał(a):
joy_pl napisał(a):I osobiście denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz podczas przeładowania obraz na dalszym planie się rozmazuje:/ (a czasami nawet taki przez chwile zostaje:()

Mi raz ten rozmaz na stałe zostawał i wtedy dopiero to się nie da grać :).

Też mi się to zdarzało. Jakiś niedopracowany jest ten kod DoF.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40
Kozaki: 0

Postprzez Dziarsky w 09 Cze 2008, 23:20

Wszystko to wina tego, że te demo to nic innego jak SoC z dodanymi na szybko paroma nowinkami i nową mapką :). Chodziło oto by pokazać coś nowego itp.
Nie ma się więc co martwić jak to będzie wyglądać w finalnej wersji bo wszystko będzie już zmienione na nowe.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Przemek77 w 10 Cze 2008, 07:18

DoF mi sie podoba, fajny motyw.
Klimat samej mapki natomiast...... mi osobiście te mokradła przypominają raczej południe Ameryki, brakuje tylko obowiązkowego wraku parowca "Mississipi Queen". Mało tam ze STALKERA. No ale to jedna mapa w dodatku beta, więc pozyjemy - zobaczymy.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez ThaiWarrior w 10 Cze 2008, 21:26

Ja wam powiem, że na stronie głównej naszej konkurencji jest troche newsów(i to sporo) +filmy+screeny. Radzę zajżeć. Ja nie mam czasu teraz tego kopiować, spadam do powtórki z przepisów ruchu drogowego. Jutro egzamin :)
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 20:23
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 39

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość