S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Michu w 24 Lip 2007, 01:09

Moze jednak z Clear Sky,sie postaraja i zrobia w max 3 lata xP.
Ehh.oby nie Dx 10...mnie to nigdy nie bedzie na to stac,i co chiwle cos nowego,i wydawac kase,zal :(.
oby tylko gry jeszcze dlugo wychodzily na Dx9...bo co tak mzona powiedziec ze all gry za rok to Dx 10 :(.
Bezsens..a ja sprzet ulepszalem na Dx9...
moze za 4 lata sobie konsolke kupie xP. A komp to tylko do niektorych tytulow...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Reklamy Google

Postprzez Sipso_III w 24 Lip 2007, 22:32

Ale gierka traci klimat. Kiedys oglądałem jakiś stary trailer i to było coś. Klimat, walka o przetrwanie, mutanty, swoboda. Oby był otwarty świat bo...

I czy to będzie dodatek czy samodzielna gra??
ABC Inferno - polecam dla tych którzy przeszli podstawkę.
Awatar użytkownika
Sipso_III
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2007, 10:22
Ostatnio był: 09 Lip 2008, 19:42
Miejscowość: KASZANKA!!!
Kozaki: 2

Postprzez Michu w 25 Lip 2007, 00:16

raczej samodzielna Gra...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Jameson w 25 Lip 2007, 21:42

Jeśli prequel to napewno samodzielna gra. DirectX 10 jeszcze nie daje jakis rewolucyjnych zmian więc może bedzię stalker 2 na 9. Bo narazie niewielu stać na karty wykorzystujące directx 10.

Jak dajesz link do swojego konta w jakiejś tam grze, to ja bez wchodzenia wiem, czym to grozi. Użyj chociaż tagów BBcode.

s9 - oznaczenie serwera
gladius (czy jak to tam) - nazwa gry - url
/game/ - folder na serwerze z grą
id=liczba - numer kona

Ech... - Quinn -
Awatar użytkownika
Jameson
Kot

Dołączenie: 18 Lip 2007, 21:42
Ostatnio był: 02 Sie 2007, 16:34
Miejscowość: Chernobyl
Kozaki: 0

Postprzez Kreitos w 31 Lip 2007, 17:51

Jeśli w dodatku czy tam w samodzielnej grze nie będzie otwartego świata to gra straci fajny element rozgrywki. :wink:
Awatar użytkownika
Kreitos
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2007, 13:18
Ostatnio był: 31 Sie 2007, 13:13
Miejscowość: Z tamtych

Postprzez Microtus w 22 Sie 2007, 14:37

Marzenia o tworzeniu postaci możemy sobie wsadzić w d...
Wczoraj przeczytałem oficjalną informacje (w nowym CDA), że pogramy sobie a jakże Striełokiem tylko ciut młodszym i tu cytat: "dowiemy sie jak trafił on do ciężarówki śmierci".

Nowe frakcje o dziwnie brzmiących nazwach nie wzbudziły mojego entuzjazmu, brak frakcji podstawowych z shadow-a (np: monolith). Czas akcji: rok wcześniej, zona jest dziksza (czyt więcej mutantów i anomalii), nowe bronie artefakty itp.
50% lokacji starych ale ponoć przerobionych nie do poznania (min. czerwony las, prypeć)

Nowością ma być to, iż zastosowany zostanie jakiś nowy system graficzny, umożliwiający niszczenie praktycznie wszystkiego co sie da.

Przewidywany czas premiery: pierwsza połowa 2008 (ta jasne).
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Guard w 22 Sie 2007, 14:45

Ja jestem pozytywnie do drugiej części stalkera. IMHO dobrze, że nie będzie możliwości kreacji postaci. Stalker to tylko FPS z dodatkiem RPG, nie odwrotnie. Myślę, że zdążą na czas. Oby tylko multiplayera nie schrzanili. Domyślam już się zresztą (choćby po jednym ze screenów z CS) jaka to jedna z lokacji będzie i domyślam się, jakie będzie miała znaczenie ;].
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48

Postprzez Microtus w 22 Sie 2007, 15:11

Stalker to tylko FPS z dodatkiem RPG, nie odwrotnie.

No i to bardzo boil :wink:
Moim zdaniem jedno drugiemu nie szkodzi(FPS, RPG). Było parę bardzo fajnych gier gdzie oba elementy super połączono (systemshock 2, morrowind choć to bardziej FPP).
Co do terminu to jeszcze nie ma patcha (może sie tak za grę wzięli).
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Guard w 22 Sie 2007, 15:34

Oby! :) Cóż, zależy co kto lubi. Ja na przykład lubię bardziej FPSy, bo w nich jestem najlepszy ;].
Guard
Stalker

Postprzez mathus92 w 22 Sie 2007, 19:46

Po pierwsze czytając cały temat zauważyłem, że się straszny śmietnik zrobił.
Po drugie właściwie niewiele jest tu napisane o Clear Sky, więc postanowiłem się wziąć do roboty, i oto wynik mojej pracy:

S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo przenosi gracza na rok przed wydarzeniami oryginału S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, do roku 2011…

Grupa Stalkerów pierwszy raz dotarła całkiem blisko serca Zony – Czarnobylskiej Elektrowni Jądrowej - i spowodowała wielki kataklizm. Ogromne wyładowanie nieznanej energii zmieniło Strefę. Nie ma tu już bezpiecznych dróg. Całe równiny giną w wybuchach anomalii. Samotni stalkerzy, a nawet całe wyprawy umierają na straconych terenach. Nowe obszary, które pozostawały nieznane od czasu powstania Zony, pojawiły się na mapie. Zona ciągle trzęsie się od wybuchów. Jest niestała. Anomalie są w pełni aktywne.

Zmiany obszaru Zony znanej dotąd stalkerom burzą kruchy balans sił między ugrupowaniami. Wszystkie frakcję podjęły kroki do wojny o nowe tereny, pola artefaktów i pieniądze. Nie ma tu starych wrogów i przyjaciół – teraz każdy dba o siebie. Wojna rozpoczęła się między wszystkimi ugrupowaniami w Zonie.

Główny bohater będzie pełnić rolę klucza, który rzucony w wir walki między frakcjami ostatecznie doprowadzi do stworzenia Zony, którą znamy ze S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl.

Co czeka stalkerów w otwartych terenach Zony? Jakie nowe wyzwania czekają na stalkerów w nowych terenach? Dlaczego wybuchy nadal występują w Zonie? Dlaczego Zona się zmieniła? Jak usunąć jej niestałość? Która frakcja przejmie władzę na pozostałymi ugrupowaniami? Dlaczego Strielok znalazł się w trupiarce? Co działo się ze Strielokiem wcześniej? Czy był jakiś inny wybór? Te i wiele innych zagadek przyjdzie nam rozwiązać w oficjalnym prequelu S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky.

Doświadczeni stalkerzy i żółtodzioby! Bądźcie przygotowani do nowych wyzwań w Zonie już w pierwszym kwartale 2008 roku...

Cechy gry:
-Atmosfera odkrywania Zony
-Nowe tereny w Zonie – Czerwony Las, Limansk, podziemia Prypeci i więcej.
-System A-Life prowadzący wojnę pomiędzy frakcjami
-Możliwości przyłączenia się do jakiejkolwiek z frakcji i poprowadzenia jej do przejęcia władzy nad innymi ugrupowaniami
-Udoskonalony system A-Life
-Udoskonalone Al
-Spektakularna fabuła
-Używanie granatów przez NPCs
-Szybka Podróż (prawdopodobnie pojazdy :D)
-Nowy system ulepszania broni i pancerzy
-Naprawa pancerzy i broni
-Przerobione PDA
-Nowa wersja silnika graficznego - X-Ray 1.5.
-DirectX 10
-Ulepszony DirectX 9 render - parallax bump, soft particles, głębia, rozmazanie otoczenia podczas ruchu, efekt adaptacji oka.
-Nowy silnik animacji

Za wszelkie błedy ortograficzne, logiczne, stylistyczne i inne przepraszam, ale tłumaczyłem na żywca :D. Pozdrawiam,
Mathus92
Ostatnio edytowany przez mathus92, 22 Sie 2007, 23:27, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mathus92
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2007, 23:29
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:17
Miejscowość: Zakopane

Postprzez Guard w 22 Sie 2007, 19:56

Bez obrazy, ale to, co napisałeś, już każdy wie...
Guard
Stalker

Postprzez donciu w 22 Sie 2007, 20:13

Ja nie wiedziałem , i dzięki za notkę :P
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości