S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez CLEAR SKYline w 30 Cze 2008, 12:04

Spolszczenie SoC jest cacy i oby takie było w CS
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Polski zolnierz w 30 Cze 2008, 13:21

Angielska wersja to angielska wersja, rosyjska (nie wiem czy to po ukraińsku czy rosyjsku) jest oryginałem to bo ruska gra. Anglicy jak te ostatnie debile jak zawsze (znaczy wersje ang to chyba hamerykańce robiły) pomyśleli, że muszą miec swojego, że są najlepsi i jak z "bejsbolem" czy futbolem amerykańskim tak skończyli z SoC. Wersja ang jest tak dupna, że tylko oni dają rade w to grac. Ale fakt faktem, jak tu któryś mod zauważył (kto pisze czerwonym ?), że to nie temat o spolszczeniu SoC. Mam nadzieje, że CS będzie miał taką samą lokalizację jak tutat. Czasami przydały by się bluzgi bo w SoC to tylko bandyci bluzgaja xP. Nie wierze, że czasami Sid sie nie zabluzga. Bandyci jak walneli tekst: wypie***aj! Zaj***sty bohater sie znalazł! to mnie rozwaliło xP.
A i tak w ogóle i szczególe to mam nadzieje, że już nie będzie błędu, ze na pda na dole (czyt. ten tekst w lewym dolnym rogu) co pisze przy cutscenach to będzie taki sam jak lektor. Bo ciągle pisało co innego i co innego gadał gościu xP. No i pytanie jedno. Czy ktoś wie czy w CS będziemy w elektrowni ? Bo sytuacja wygląda tak: skoro w SoC piszą, że jeszcze nikt się wcześniej nie dostał (po za paroma) do Elektrowni, to w CS nie może byc jak w SoC, że sie nagle wszyscy dostaną...trzeba będzie pewnie wkraśc się czy cuś.
PS: Jak się nazywa ten polski lektor ?
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez KTS w 30 Cze 2008, 13:36

Poziom elektrowni jest na mapie CS'a, na razie nie wiadomo jak będzie wyglądać kwestia dostania się, może tak jak pisze Polski Żołnierz - będziemy musieli się tam zakraść po coś, w jakimś celu, tylko w jakim i po co?
Polski lektor to Mirosław Utta.
Awatar użytkownika
KTS
Stalker

Dołączenie: 27 Paź 2007, 23:49
Ostatnio był: 14 Lut 2026, 12:57
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 2

Postprzez Darth ReX w 30 Cze 2008, 14:33

Fred napisał(a):Angielska wersja chyba nie jest tą "oryginalną" w sensie pierwotną. Pierwowzór jest po ukraińsku/rosyjsku.

Oj sorry, miałem na myśli wersję rosyjską... Ale nawet Ukraińcy nie mają tak klimatycznej wersji (oglądałem gameplaye z wersji rosyjskiej na youtube).
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Mak w 30 Cze 2008, 15:05

KTS napisał(a):Poziom elektrowni jest na mapie CS'a, na razie nie wiadomo jak będzie wyglądać kwestia dostania się, może tak jak pisze Polski Żołnierz - będziemy musieli się tam zakraść po coś, w jakimś celu, tylko w jakim i po co?
Polski lektor to Mirosław Utta.

Strielok przecież wcześniej dostał się do centrum Zony i (jak przypuszczam) zemdlał przy samym Monolicie, skąd go wyciągnął Duch, Kieł, czy kto jeszcze (sam już nie pamiętam).
Myślę, że w CS będzie coś o tym :}

(Jak już wcześniej ktoś o tym pisał, czy dał jakieś wytłumaczenie na to - wybaczcie, mój pierwszy post, a temat na 51 stron :})
Mak
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2008, 12:02
Ostatnio był: 30 Sie 2008, 16:12
Miejscowość: Rydzyna
Kozaki: 0

Postprzez Bartas w 30 Cze 2008, 16:57

Strielok przecież wcześniej dostał się do centrum Zony i (jak przypuszczam) zemdlał przy samym Monolicie, skąd go wyciągnął Duch, Kieł, czy kto jeszcze (sam już nie pamiętam).
Myślę, że w CS będzie coś o tym :}

Na pewno będzie coś o tym:) Zapewne będzie jeszcze o tym JAK się tam dostał, w końcu muszą opowiedzieć całą historię Strieloka zanim trafił do trupiarki, oraz dodatkowo serwują nam nową postać którą będziemy sterować. Ogólnie, mogą dodać mnóstwo smaczków, by zaskoczyć gracza. Może sid był przedtem stalkerem? :D
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez Mibixos w 30 Cze 2008, 22:32

Ale strieloka od monolitu nie zabral duch i kiel...(chyba)
Jak tam zemdlal czy cos to go ci naukowcy wzieli i wsadzili do trupiarki i przez pomylke dostal zadanie na samego siebie...
Ale mniejsza z tym.

Jak CDA czytalem temat o clear sky bylo tam napisane cos ze strielok proponuje mi dolaczenie do siebie ale ja rezygnuje... (nie jestem pewien)
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie

Postprzez Polski zolnierz w 30 Cze 2008, 22:40

Tia, wychodzi na to że CDA napisało bardziej klimatyczną mroczną i nie jasną recenzje niż SoC xP.Tu o Strieloku, tu o tym, ze ruszymy jego trasą. Ale też racja, na początku mówione było, że będziemy go szukali...no chyba nie bardzo skoro w CDA bodajże było, że a to właśnie mu proponował dołączenie czy też, że go często widzi. YYY Wiecie co...to śmieszne, wiemy, że będą trzy nowe lokacje, nowe frakcje i inne dodatki, ale przede wszystkim nowa fabuła...no tak tylko my za bardzo o samym bohaterze dużo nie wiemy, jak i fabuła...co my mamy w tej grze robic? Zauważyłem, że np. CoD5 już ma tyle informacji na swój temat co CS choc o CoD5 wiadomo...od miesiąca ? A o CS'ie już długo.
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez Mibixos w 30 Cze 2008, 23:04

Sory ale jak widac dawno czytalem ta zapowiedz...
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie

Postprzez Polski zolnierz w 06 Lip 2008, 00:25

A ja zarzucę nowy wątek. Ja pamiętam pewną rozmowę z barmanem kiedy to nam opowiada historię Zony, wspomina frakcję "Dzień Sądy" mówi to tak, że wychodzi, że lepsi z nich narwańcy niż Monolit. I tu pytanie: Jak sądzicie, będzie ta frakcja?
Druga sprawa, na screenach CS'a widac jak to samotnicy czy Clear Sky walczy ramię w ramię (jak towarzysze broni) z monolitem...znaczy się goście mają te kombinezony...co to wtedy monolit nie był na wpół uzombifikowaną frakcją/sektą ? Tak w ogóle może mi ktoś wyjaśnic jedną rzecz jako offtop. O co w ogóle chodzi z frakcją monolit? Żyją na terenach z silnym skarzeniem i aktywnością psioniczną i żyją w zgodzie z zombi, choc nimi nie są i jako tako myślą...co oni są uzombifikowani czy co ?
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez xyz_pl w 07 Lip 2008, 11:49

Z gry-online.pl:

Do światowej premiery nowego STALKERA pozostał jeszcze grubo ponad miesiąc, niemniej jednak już teraz gracze mają możliwość zapoznania się z wymaganiami systemowymi, jakim będą musiały sprostać ich kieszenie.

Wymagania minimalne:

1. Microsoft Windows 2000 (SP4) / XP /Vista
2. Procesor Intel Pentium 4 2 GHz / AMD XP 2200 +
3. 512 MB RAM
4. 10 GB wolnego miejsca na dysku twardym
5. Karta graficzna 128 MB Direct X 9c
6. Klawiatura, myszka
7. Karta sieciowa Lan/Internet

Wymagania zalecane:

1. Microsoft Windows XP /Vista
2. Procesor Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200 +
3. 1,5 GB RAM
4. 10 GB wolnego miejsca na dysku twardym
5. Karta graficzna 256 MB Direct X 9c
6. Klawiatura, myszka
7. Karta sieciowa Lan/Internet

To oficjalny news.

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław

Postprzez Przemek77 w 07 Lip 2008, 12:12

10 giga na dysku? Nie, no.......
Czasami jak patrzę na to ile miejsca zajmują te nowe gry, a miejsce owo nie jest niczym usprawiedliwione to sobie myslę, że po prostu twórcy gier wrzucają jakieś "smieci" do instalatorów, podobnie jak celowo zawyżają wymagania (gdyby dziś powstała gra o grafice IDENTYCZNEJ jak np. "Duke Nukem 3D" to pewnie miałaby wymagania porównywalne do mininalnych STALKERa........).
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości