Wrażenia po ukonczeniu/ interpretacja zakonczenia

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Re: Wrażenia po ukonczeniu/ interpretacja zakonczenia

Postprzez ggizmo w 24 Sie 2009, 10:38

Stalciok* napisał(a):Nie mamy zakładek w PDA- zadań, kontaktów, encyklopedii i innych takich drobiazgów, które fajnie się w grze czytało.

Gra powstała za drogą cenę, a posiada tyle błędów- glupie jest to, że okradają nas bandyci w momencie szukania kła- i nie można nawet w tej grze szybko schować przedmiotów do schowka, bo nie wystarczy nacisnąć, tylko trzea po jednym i tak dalej.

No i z tymi dwiema rzeczami się zgodzę.Bo szlag mnie trafia jak mam za duży ekwipunek i muszę np.do skrzyni wszystko pojedynczo przekładać..a w SoC kilka kliknięć i już.
Ubogie PDA też jest dla mnie nonsensem.Nie da się przełączyć poszczególnych Questów.Jak mam odebrać nagrodę to muszę tam pójść bo nie wiem co dalej,nie mogę zobaczyć kolejnego zadania,iż te poboczne są wyróżnione w tym PDA,a te główne nie.
Wgl ja to cały czas z kumplem brechtamy z tego całego Clear Sky,czasem też sobie on pluje w brodę po co to kupił,bo mógł CoD 5.

Pozdro
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Dołączenie: 28 Sie 2008, 11:32
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 20:01
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Soczek w 24 Sie 2009, 11:52

Kurcze, pisz trochę wyraźniem bo Cię nie rozumiem. Z tego bełkotu NIC nie rozumiem.
Jeśli chodzi o to, że nie można sobie przełączać pobocznych zadań jest na to sposób, który znają tylko najwięksi fajni stalkera - przycisk obok zadania pobocznego w PDA.
Ale o co Ci biega o te główne zadania to ja nie wiem... rzucasz sie o to że nie możesz zobaczyć następnego zadania? Ta gra jest liniowa, nic nie poradzę...
Image
Awatar użytkownika
Soczek
Kot

Dołączenie: 09 Sie 2009, 11:44
Ostatnio był: 28 Maj 2013, 18:22
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 8

Postprzez ggizmo w 24 Sie 2009, 15:29

Soczek napisał(a):Kurcze, pisz trochę wyraźniem bo Cię nie rozumiem. Z tego bełkotu NIC nie rozumiem.
Jeśli chodzi o to, że nie można sobie przełączać pobocznych zadań jest na to sposób, który znają tylko najwięksi fajni stalkera - przycisk obok zadania pobocznego w PDA.
Ale o co Ci biega o te główne zadania to ja nie wiem... rzucasz sie o to że nie możesz zobaczyć następnego zadania? Ta gra jest liniowa, nic nie poradzę...

Siema.PS.to ostatni mój post tutaj jbc.
Grałeś ty soczek wgl w Shadow of Chernobyl? Widziałeś jakie tam jest PDA?Masz główne Questy i Poboczne,i każde z nich możesz sobie przełączać..że po naciśnięciu TAB widzisz swoje zadanie.
A w SC jest tak że jak nie wykonasz zadania pobocznego to nie da się sprawdzić jakie zadanie jest następne(odbierz nagrodę jest na drugim miejscu,i po co mi to?ja chce wiedzieć gdzie mam iść dalej).No chyba że po prześledzeniu historii rozmów.

Pozdro
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Dołączenie: 28 Sie 2008, 11:32
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 20:01

Postprzez CLEAR SKYline w 24 Sie 2009, 16:03

Otóż jest jeszcze jeden szczwany myk, który znają tylko najwięksi fani Sztalkyra. Na liście zadań pobocznych obok każdego z nich jest oko (tak, OKO), po przyciśnięciu którego, zadanie (np. to twoje "odbierz nagrodę") przestaje być śledzone. Nie rozumiem, po co się rzucać, nie znając meandrów silnika X-Ray i PDA Szramy.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez Ciemny Stalker w 26 Sie 2009, 14:14

Zakończenie skopane. Mogło być o wiele lepsze gdyby twórcy się postarali. Niewiemy nic co stało się ze szramą widzimy tylko strieloka podczas prania mózgu w wielkiej "sali" obok jakiś kolesi.koniec filmiku i zarówno gry. poprawdzie mógłby być to początek pierwszej części. Ale jak dla mnie filmik jest za bardzo tajemniczy.
Kto zadziera z elitą, Ten nakrywa się pytą!!!

Ciemny Stalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Lip 2009, 18:53
Ostatnio był: 24 Lut 2010, 13:12
Miejscowość: Koszalin
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

Postprzez PePe[PL] w 27 Sie 2009, 13:44

Zakończenie biedne, bardzo.
Z tego co rozumiem to w SoC zabijałem Lebiediewa i spółke, szkoda :(
Awatar użytkownika
PePe[PL]
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2009, 18:57
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 22:05
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Czaha w 28 Sie 2009, 22:25

Zakończenie -1/10
Limańsk jest chyba najgorszym poziomem z CS'a. Idę prosto. Ale miałem radoche...
A propos. Szrama jest chyba w SoC. Pamiętam, że kiedyś chyba widziałem screena z rozmowy.
dupa hujek dupa cipa
lol

Czaha
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Lip 2009, 21:09
Ostatnio był: 22 Sie 2010, 20:42
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: -8

Postprzez Ciemny Stalker w 28 Sie 2009, 23:03

Popieram Już lepsza była Prypec w SoC.Tam przynajmniej był fajy stadion:)Gdzie można było dozbrojić się w RPG:) POzatym czy ktoś wie czy ten radar obok placu budowy miał przedstawiać ten radar co jest tam na Realu? To sie mniej więcej nazywa oczy moskwy. Ponoć kiedyś miało to wywoływać jakeś zaburzenia u ludzi taka tajna broń.

Tu jest coś więcej o tym http://teoriekonspiracyjne.blox.pl/2008 ... oskwy.html

Co do filmiku końcowego jeszce raz

Widać na nim Strieloka i koło niego leży dwóch innych kolesi. Moim zdaniem tu może znajdować się problem z SoCa gdyż dostajemy wtedy za główne zadanie zabicie Strieloka czyli samego siebie. Moim zdaniem prawdopodobne jest gdy wtedy Strielok tam siedzi i ,,Gapi" się w tę migawkę jednego z telewizorów.a kolo niego znajduje sie kilka takich na które mógłby spojrzeć przechylając lekko głowę. A Co jeśli podczas tego prania mózgu ,,naukowcy" przekazywali tymi migawkami zadania. Co jeśli jego ,,kolega" obok dokładniej z jego lewej strony to właśnie Szrama i dostał on po raz kolejny zadanie zabicia Strieloka, lecz Strielok podczas,, telepania się " obrócił głowę w stronę jego ekranu i przejął jego zadanie. A szrama np nieprzeżyłby preania mózgu. Ale to są tylko moje przypuszczenia
Kto zadziera z elitą, Ten nakrywa się pytą!!!

Ciemny Stalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Lip 2009, 18:53
Ostatnio był: 24 Lut 2010, 13:12
Miejscowość: Koszalin
Ulubiona broń: --

Postprzez PePe[PL] w 29 Sie 2009, 12:45

Ja wogóle nie rozumiem tego z telewizorkami, coś takiego to pranie mózgu, nie rozumiem jak przez coś takiego któs mógłby zostać psycholem z monolitu.
Awatar użytkownika
PePe[PL]
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2009, 18:57
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 22:05
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Crisu w 30 Sie 2009, 11:57

Tu nie chodzi o werbowanie Stalkerów w szeregi monolitu, ale o projekt Świadomości Z. Zauważ, że CS to prequel, a zakończenie ukazuje Strieloka z wyraźnym tatuażem 'S.T.A.L.K.E.R.' co wyjaśnia początek SoC. Strielok dostał wpierd*l od Szramy, jego osłona padła, wyprało mu mózg, nastała pora leżakowania wraz z innymi, a dalej... Dalej już zaczyna się SoC.

Co do żołnierzy Monolitu - są psychiczni ze względu na oddziaływanie mózgozje*a wraz z nawoływaniami Monolitu bądź z własnego wyboru.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Rudy [S.T.A.L.K.E.R] w 01 Wrz 2009, 23:12

: Przedstawie moją wersje otóż :
Wszystko najpierw dzieje się w Czystym Niebie, gramy Szaramą który musi odnależć Naznaczonego, (pójde w przód) jesteśmy w elektrowni i ganiamy sie z naszym bohaterem z SoC , pamiętacie jak Lebediew powiedział że Szarama nie przeżyje już więcej Emisji, no więc jeśli wiecie to wtedy w na terenie elektrowni, gdzie znajdowali się bohaterowie wybuchła ta emisja. Tak więc Szrama zginął (Czyste Niebo co tam było także) a nasz Naznaczony przeżył, monoliciarze go zabrali i zamkneli w wielkim pomieszczeniu z innymi (chyba martwymi stalkerami). Ale naszego bohatera wsadzili do trupiarki (chyba myśleli że nie żyje) no i razem z innymi trupami pojechali gdzieś i niewiadomo gdzie (moim zdaniem poprostu wywalić ciała) tylko tajemnicą jest kierowca o którym nic nie wiadomo... ale co do bohatera to jak wiecie dalej wszystko. Był wypadek i przeżył, stracił pamięć i niewiedział że ściga samego siebie///

{S.T.A.L.K.E.R} Dzięki za przeczytanie-Rudy:

Wez czlowieku ogarnij sie i nie rob elementarnych bledow ortograficznych bo bedzie drugie ostrzezenie! - caleb59
--------------
Weż czlowieku ogarnij się i odpie*dol sie zwyczajnie... jak pisze to już moja sprawa a nie twoja, ja ci uwagi nie zwracam jak piszesz. Będzie mnie warmami straszył... myśli że jak jest adminem tutaj to może pomiatać wszystkimi. Oby było mniej takich ludzi.

Nie dosc ze nie stosujesz sie do uwag skierowanych pod Twoim adresem to jeszcze puszysz sie i podskakujesz jakby Ci ktos matke zabil - nie wspomne o braku edycji swoich postow!Nie tolerujemy obelzywego i podlego traktowania wobec innych userow - niewaze czy to zaloga czy nie...BAN! - caleb59
Awatar użytkownika
Rudy [S.T.A.L.K.E.R]
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2009, 17:53
Ostatnio był: 05 Gru 2009, 17:49
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -1

Postprzez linqor w 24 Wrz 2009, 16:57

Sprostuje rudego uwaga poniższy tekst tylko dla tych którzy ukończyli Cień Czarnobyla.

Jak ten hologram mówił(Ten doktorek w elektrowni a raczej jego hologram)Strielok był agentem monolitu zadania w nim były generowane losowo więc dostał misję zabicia samego siebie.
A co do trupiarki odpowiedział nam znajomy hologram że trupiarki były środkiem transportu agentów monolitu
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

W społeczeństwie owiec, to my jesteśmy wilkami...

Stalkerzy-przyszłość polski
Awatar użytkownika
linqor
Stalker

Dołączenie: 24 Lip 2009, 18:32
Ostatnio był: 17 Lis 2009, 16:52
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość